NOTO 15.11.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Na kaloryferach są termostaty, a gdzie nie ma kaloryferów tam wszędzie jest podłogówka. To czeka cię dyskomfort ciepła w pomieszczeniach z podłogówką. Zainstalowanie sterownika w jednym z nich podniesie komfort TYLKO w tym jednym , ale moze, i nie musi obniżyć (komfort) w pozostłych również w tych z kaloryferami (chyba że bedzie tak ustawiony że zawsze będzie grzał - ale wtedy poco taki sterownik). Naucz się sterować temperaturą pomieszczeń poprzez odpowiednio długie nagrzewanie podłogi. Obniż temperaturę wody na wyjściu z kotła i steruj czasem pracy kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 15.11.2007 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Narazie nie mam kotła, tylko sam kominek, a podłogówka jest na otwarej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 15.11.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Narazie nie mam kotła, tylko sam kominek, a podłogówka jest na otwarej przestrzeni. To na razie nie mamy wyboru. Uzytkuj to co masz. a elementy dostawiaj dopiero wtedy gdy to konieczne. Niestety ale pełne ogrzewanie powiino się projektować wcześniej Tu mam wrażenie że było to połączenie zasłyszanych opinii kilku "fachowców". Generalnie nie będzie źle musisz metodą prób i błedów nauczyć się swojego ogrzewania. Nie będzie łatwo ... ale jeśli zakaceptujesz np. skoki tmp z 21-23 C to powinno być OK. Myślę, że teraz bez potwierdzenia rzeczywistych doznań w domu niewiele Ci pomożemy. Musisz popróbować opisać efekty a my spróbujemy pomóc Ci zredukować najgorsze niekorzystne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 15.11.2007 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 OK. Dziękuję Wam bardzo za wszystkie wypowiedzi. To dopiero w marcu będę mogła Wam coś napisać, bo wtedy będę tam mieszkać Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotroson 12.08.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 WitamOdkurzę stary temat ale mam pytanie. Jestem obecnie na etapie uruchomienia kotła Immergas Victrix 24KW z regulatorem Car v2, problem polega na tym że owy regulator, a bardziej przewód jest umieszczony gdzieś na wysokości 1m30cm od ziemi gdzie będzie ogrzewanie podłogowe. Chciałbym się zapytać/upewnić że jest to błąd i regulator będzie źle odczytywał temperaturę, a co za tym idzie wyłączał ogrzewanie gdzie są grzejniki. Moje pytanie brzmi, pozostawić regulator tam gdzie jest czy może przestawić w inne miejsce (do salonu)PS. Kuchnia jest połączona z salonem Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts