Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pojawił się następny problem - zagnieciony sznur uszczelniający drzwiczki - popiół jest wywiewany na zewnątrz. Nie znalazłem nigdzie tematu jak wymienić sznur - macie jakieś doświadczenia? Wiem, że sznur można kupić w NOMI, są różne średnice, ale czym go przykleić? Jak oderwać stary? Jak długo ma schnąć? Jak układać?

U mnie jak otworzyłem drzwiczki po pierwszym paleniu to sznur został na piecu. Zdjąłem go i wcisnąłem na swoje miejsce, wszedł bardzo ciasno. Od tamtej pory nie mam z nim problemów.

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja użytkuje piec na ekogroszek drugi sezon w pierwszym sezonie wszystko

O.K wegiel z kopalni Julian w tym sezonie dzwonie do mojego dostawcy a on mi odpowiada że wegla niema i raczej nie bedzie miał ,ponieważ w chwili obecnej (wrzesień) brak dobrego wegla na rynku :o a on niechce swiecic

póżniej oczami.

Więc kupiłem węgiel na składzie po około miesicu oczekiwania (lista)

na workach jest napisane http://www.ekogroszek.info.pl nie pisze jaka kopalnia,

i zaczeły się cyrki wegiel pali sie ale codziennie muszę wyrzucać popiół (spieki)

kombinacje z ustawieniami nic nie dały :cry:

jestem troche załamany bo jak bedę chciał wyjechać na dwa dni to będe musiał wygasic piec.

Jak ktoś moze polecic dobrego dostawce węgla w okolicach Wrocławia chetnie skorzystam.

Witam w klubie.

Jestem z Poznania i też nacieliśmy się na ten ekogroszek. Dzięki pewnym możliwościom laboratoryjnym zbadaliśmy popół. Generalnie poza węglem w workach znajduje się sporo piasku i ropa (?).

radzę z daleka omijać tych dostawców.

Mam nietypową propozycję. Szukam kogoś z mojej okolicy, skłonnego do przeprowadzenia prób spalania w kotle z podajnikiem brykietu drzewnego. Brykiet, do tych prób, jest dośc miękki i moim zdaniem byłby bardzo dobrym paliwem. Ze wzgledu na bezpieczeństwo w cofaniu żaru do zasobnika, wskazany byłby podajnik dwuślimakowy.

Jeżeli próby okazałby sie pozytywne, to miałbym w ofercie taki brykiet w cenie ca 400 - 420zł/t.

Zapraszam do eksperymentu i

pozdrawiam.