GGGosik 14.11.2007 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 No to chyba na granicie nie będą tak paluchy widoczne... Chociaż nie wiem, nie użytkuję... Mi też kompozyty baaaaaaaardzo się podobają, ale chyba cenowo nie damy rady... ile kosztowałby taki blat? Dwa kawalki, jeden mniej więcej 3m, drugi 3,6 m... Czy to się robi w jednym kawałku? Jest taki juz taki watek na forum dot. blatow komporytowych i wypowiada sie producent i wylicza ceny, Almeb ma nick. Skieruj sie do niego, bo to on wlasnie mi wycenial i u niego bym robila GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 14.11.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Gosia, dzięki Napisałam, chociaż przywykłam już do mojej deseczki w szufladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 14.11.2007 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 A co powiecie o ergonomii? Bo wiele osób zarzuca mi jej brak...(tzn. studiu). I jakie dać oświetlenie, jeśli kuchnia będzie połączona z salonemi przedpokojem. Gdzie sufit podwieszany, a gdzie jakieś punktowe światła,i czy pociągnąć któreś ze świateł na przedpokój lub salon.Tutaj plan mieszkanka:http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,919352,2,11.htmli przypominam, że przy słupie nośnym ma stać side-by-side. Z góry dzięki za wszelkie propozycje.GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 14.11.2007 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 E pieknie to wyglada... Nie masz sie czego bac. Tylko na ciemnej podlodze trzeba bedzie ciagle sprzatac. a na ciemnych meblach wiecej tez widac "paluszki" ... Ale cos za cos... Po prostu czesciej bedziesz tam sprzatac i wycierac...., ale bedziesz miec cos co Ci sie podoba... Nie wiem czy zlew nie jest za blisko kuchenki. Jesli mozna go odwrocic, tak aby przy kuchence byla ta czesc z blatem, moim zdaniem bylo by lepiej.... Bo jak bedziesz gotowac cos, bedziesz musiala pilnowac aby Ci woda ze zlewu nie pryskala na plyte...., albo do garnka... Wiesz tu gotujesz lub smazysz a tam myjesz w tym samym momencie.., a przy myciu pryska, wiadomo... Ale tak w ogole, mi sie podoba... Nie zauwazylam Twojego postu W planie od prawej ma byc zmywarka, dlatego tam nie moze byc komora zlewozmywaka. Ale jesli ta odleglosc jest za mala, to czy zwiekszy sie, jesli dalabym szuflady pod plyta nie 90 cm tylko 120 cm? Wtedy wymusiloby to wezsza szafke po szufladach i dalej zmywarka 60. I jak? Daloby to wiecej miejsca miedzy plyta i zlewem? Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.11.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 http://images34.fotosik.pl/45/3a9d8890b38da129med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.11.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.11.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 GGGosik, odnośnie ergonomii: w mojej firmie Indeco robiło meble do biura.Wg. projektanta wszystko zgodnie z ergonomią. Efekt był taki, że miejsce na kompa było tak małe i nie było wentylacji, że latem ugotował się twardy dysk Wysuwana półka pod kalwiaturę i myszkę pomieściła tylko klawiaturę. Wg. projektanta myszkę miałam przeciągnąć przez środek biurka i papiery wypisywać na kablu od niej (chyba). Ta sama firma robiła mi meble do domu. Odradzali mi wyspę w kuchni, bo nie spełnione są zasady ergonomii, że odległość pomiędzy szafkami a wyspą powinna byc większa, bo...ergonomia. Uparłam się i powiedziałam im, że jak jeszcze raz usłyszę słowo ergonomia to zamówię meble w innej firmie. Podziałało. Kuchnia spełnia wszystkie moje oczekiwania, nie ma w niej w ogóle problemu z przejściem w jakimkolwiek kierunku (co sugerowali mi w Indeco). Wg mnie powinnaś popróbować w swojej kuchni (tej gdzie mieszkasz) jakie odległości są Ci potrzebne, żeby bez problemu w nowej funkcjonować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 15.11.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 GGGosik, odnośnie ergonomii: w mojej firmie Indeco robiło meble do biura.Wg. projektanta wszystko zgodnie z ergonomią. Efekt był taki, że miejsce na kompa było tak małe i nie było wentylacji, że latem ugotował się twardy dysk Wysuwana półka pod kalwiaturę i myszkę pomieściła tylko klawiaturę. Wg. projektanta myszkę miałam przeciągnąć przez środek biurka i papiery wypisywać na kablu od niej (chyba). Ta sama firma robiła mi meble do domu. Odradzali mi wyspę w kuchni, bo nie spełnione są zasady ergonomii, że odległość pomiędzy szafkami a wyspą powinna byc większa, bo...ergonomia. Uparłam się i powiedziałam im, że jak jeszcze raz usłyszę słowo ergonomia to zamówię meble w innej firmie. Podziałało. Kuchnia spełnia wszystkie moje oczekiwania, nie ma w niej w ogóle problemu z przejściem w jakimkolwiek kierunku (co sugerowali mi w Indeco). Wg mnie powinnaś popróbować w swojej kuchni (tej gdzie mieszkasz) jakie odległości są Ci potrzebne, żeby bez problemu w nowej funkcjonować. Chyba masz rację, chociaż jesli chodzi o zlew, to chyba rzeczywiscie za blisko plyty.... Zwieksze szafke z szyfladami, to zlew sie oddali Pokaze Wam efekty Chociaz wciaz mysle o polaczeniu jasnego z brazem... Zobaczymy... POzdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 23.11.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Mam ciemne meble w kuchni , zamawiając właśnie takie miałam duże wątpliwości czy nie zaciemnią mi mieszkania. Efekt zupełnie mnie zaskoczył. Moje ciemne meble jakby podkreśliły jasność ścian . W sumie kuchnia jest jasna. Nadal oczywiście nie wiem czy to dobry wybór, myślałam też o czerwonych meblach lakierowanych na wysoki połysk, no ale zdecydowałam się na takie. http://i15.tinypic.com/6sbwry8.jpg http://i15.tinypic.com/80liyhs.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 24.11.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Motyczka, ładne mieszkanko Ale też masz jasną podłogę w kuchni... Mam zagwozdkę związaną z listwami przypodłogowymi... Widzę u Ciebie listwy ujednolicone na jesion? A w kuchni jak podłoga? Bo nie wiem, jak zrobić u siebie: brązowy gres przedpokój i kuchnia, a pokoje i salon jesion... bardzo mi miło...przepraszam, ze tak późno odpisuje dobrze zauważłaś listy drewniane jesionowe...a podłoga w kuchni to gresy beżowe w starym kamiennym stylu...na moim wątku gdzieś jest ich zblizenie... do ciemnych mebli i jesionu zrobiłabym jednak jasne podłogi... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 24.11.2007 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witam, ja dawno juz zamówiłam ciemny gres (brąz) i dwa tyg temu przywiozłam do domu ... Wiec podłogi nie zmienię.... tuuska1: Piękna ta Twoja kuchnia Właśnie takie mebelki chyba będę miała, ale do tego ciemna podłoga... Może czymś ją ożywię... zobaczę... Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Piekna kuchnia a ja wypowiadam sie jako praktyk uzytkujacy tak ciemna kuchnie.Sidolux na podlogi a na fronty szafek warstwa wosku aby ie bylo widac kropel po wodzie.I wszystko ok!.Praca nie trudna.Uzyj odpowiednich preparatow.Mniej absorbujacej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 25.11.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 My mamy ciemna kuchnie i ciemne płytki, efekt ponizej: http://images31.fotosik.pl/56/cf866c20bdcb0491.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 25.11.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Piekna kuchnia a ja wypowiadam sie jako praktyk uzytkujacy tak ciemna kuchnie.Sidolux na podlogi a na fronty szafek warstwa wosku aby ie bylo widac kropel po wodzie.I wszystko ok!.Praca nie trudna.Uzyj odpowiednich preparatow.Mniej absorbujacej pracy. A jakiej firmy ten wosk? Do forniru na szafkach, tak w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 25.11.2007 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 My mamy ciemna kuchnie i ciemne płytki, efekt ponizej: O, właśnie coś takiego wyjdzie u mnie Super było zobaczyć efekt Fajnie! Jeśli mogę mieć pytanko.... Co to jest na suficie? W tych "rynienkach"? Szkło, pleksi? Świetlówki? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 25.11.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 My mamy ciemna kuchnie i ciemne płytki, efekt ponizej: http://images31.fotosik.pl/56/cf866c20bdcb0491.jpg Bobi78 czegoś takiego, jak masz na suficie szukam do oświetlenia łazienki...Jak dotąd bezskutecznie, mimo pytania na Forum... Zdradź mi, jak jest to zrobione lub czy są to gotowe oprawy... Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 25.11.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Sufit i oświetlenie to własny pomysł i wykonanie ! Sufit jest obnizony z płyt GK i pozostawione są wneki w których zamontowane są świetlówki zakryte płyta pleksi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 25.11.2007 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Sufit i oświetlenie to własny pomysł i wykonanie ! Sufit jest obnizony z płyt GK i pozostawione są wneki w których zamontowane są świetlówki zakryte płyta pleksi. Ha, tak myślałam Ale jak tę pleksi zamontowaliście? Jak ją zdejmować? Z góry dzięki za podp. GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 25.11.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Sufit i oświetlenie to własny pomysł i wykonanie ! Sufit jest obnizony z płyt GK i pozostawione są wneki w których zamontowane są świetlówki zakryte płyta pleksi. Ha, tak myślałam Ale jak tę pleksi zamontowaliście? Jak ją zdejmować? Z góry dzięki za podp. GGGosik ...też dociekam, jaki sposób montażu pleksi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 25.11.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 pleksi leży na aluminiowych kątownikach przykreconych do płyt GK. Aby ją zdemontowac wystarczy ja podnieść w głąb wneki i wysunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts