mnowak355 24.02.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 A znasz jakiś naprawdę dobry. Po randapie tylko niektóre z chwastów padły. myślałam, że to nie ma być herbicyd? Bo herbicydów poza Roundapem jest całkiem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturPoniatowski 24.02.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Randap z chwastoksem niema lepszej mieszanki - tylko rdest się może oprzeć i skrzyp. Najlepiej wrzuć zdjęcia chwastów jak ta mieszanka nie podziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 24.02.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Randap z chwastoksem niema lepszej mieszanki - tylko rdest się może oprzeć i skrzyp. Najlepiej wrzuć zdjęcia chwastów jak ta mieszanka nie podziała. A chwastox masz na myśli jakiś konkretny bo jak wpisałem w googla to wyskoczyły jakieś różne rodzaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturPoniatowski 27.02.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 CHWASTOX EXTRA 300 SL ja używam tego \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 27.02.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Elektrolit ze starego akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agent-13 08.06.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witam,Pisze tu po raz pierwszy dlatego wybaczcie jeżeli trafiłem w zły temat ale...mam problem z chwastami które rosną pod wrzosem, mianowicie w niektórych miejscach nawet wrzosu nie widać bo tyle trawy wyrosło pod spodem, do tego perz i wedwo widać wrzos...obszar to jakies 500m2 wiec sporo tego wrzostu, pielenie wszystkiego zajeło prawie 2 tyg a po tym czasie już widze jak troche trawy wstaje (nie da sie wszystkiego wyrwać z korzeniami... to jest nie do zrobienia...) i teraz pytanie co z tym można zrobić? czy jest jakiś preparat który wyczysciłby wszystko a zostawił wrzos???? wiem głupie pytanie ale łudze się że jest cos takiego:D:D jeżeli chodzi o gatunki chwastów to jest tam wszystko perz, oset, pokrzywa itp.. a do tego zwykła trawa... prosze o rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 10.05.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam jak w temacie czym szybko i skutecznie usunąć trawę? Chcę się pozbyć ochydnej trawy jaką mam na działce po prostu nie nadążam jej kosić tydzień czasu i mam wstrętne trawko do pasa. Chciał bym użyć jakiegoś mega preparatu żeby mi już nic w tym roku nie wyrosło na działce. W tamtym roku wynająłem koparkę żeby mi zaorała teren było spoko do końca lata w tym roku znowu masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 10.05.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Randap . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 10.05.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 a jest coś bardziej śmiercionośne ? tym robiłem 2 lata temu po pół roku z powrotem nie było mnie widać w trawie. w tym roku mam pole mlecza i kępy trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.05.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Sprzedaj to w diabły! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 10.05.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 napisałem Pole ale to w cudzysłowu miało być ,to pole to na około mojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 10.05.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Asfalt załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 10.05.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Asfalt w lecie będzie miękki i trawsko się przeciśnie.Napalm i wszystko 25cm B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 10.05.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Może jaką kozę albo owcę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof Dobosz 10.05.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 (edytowane) Nie ma możliwości pozbycia się trawy czy też chwastów raz na zawsze. Oprysk czy orka działa na jakiś czas. No, chyba, żeby wszystko zalać betonem bądź wspomnianym asfaltem. Ewentualnie przykryć czarną folią Ale jeśli użyjesz dobrego herbicydu w odpowiedniej dawce (przepis na butelce), to myślę, że opryskiwanie dwa razy w sezonie powinno wystarczyć. Pamiętaj jednak, żeby robić to podczas ładnej pogody. Aby preparat mógł skutecznie działać musi upłynąć co najmniej 6 godzin od zabiegu zanim spadnie deszcz. Działanie widoczne po 7 dniach. Całkowite po dwóch trzech tygodniach. A, i musisz mieć na uwadze fakt, że będzie wszystko zrudziałe, więc jeśli będziesz truć trawę wokół domu, to raczej nie będzie wyglądać zbyt estetycznie Edytowane 10 Maja 2012 przez Krzysztof Dobosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.05.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Herbicydy, asfalt i beton kosztują... Może jakiego menela w kosiarkę wyposażyć co jaki czas?Chłopina se na piwo zarobi a chwastów nie będzie... Adam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pzw 11.05.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 a jest coś bardziej śmiercionośne ? tym robiłem 2 lata temu po pół roku z powrotem nie było mnie widać w trawie. w tym roku mam pole mlecza i kępy trawy Potraktuj Roundapem, jak się nalezy. Potem jak zadziała zoraj teren, jeśli możesz to zrobić i zasiej normalną trawę . Jak się trawa rozkrzewi, to zablokuje chwasty. Kosić to trzeba, ale przynajmniej ładne dla oczu będzie i wolniej rosnące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 11.05.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Mój szwagier pracuje w PKP i załatwił mi produkt którym kolejarze spryskują pobocze torowisk. W miejscu w którym go rozlałem już 3 lata nic nie wyrosło, tak że jak masz znajomego pracującego na kolei to go popytaj ,na prawdę mocna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 11.05.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Dzięki za pomoc:) Mój plan jest taki że w tym roku pozbędę się tej trawy chociaż by benzyną granatem,teściową czymkolwiek.Przykryję to czarną folią i na wiosnę geowłóknina potem 10cm nowej ziemi i trawa z rolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.05.2012 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Witam jak w temacie czym szybko i skutecznie usunąć trawę? Chcę się pozbyć ochydnej trawy jaką mam na działce po prostu nie nadążam jej kosić tydzień czasu i mam wstrętne trawko do pasa. Chciał bym użyć jakiegoś mega preparatu żeby mi już nic w tym roku nie wyrosło na działce. W tamtym roku wynająłem koparkę żeby mi zaorała teren było spoko do końca lata w tym roku znowu masakra Przywieź ziemi spod lasu.Po skoszeniu swego trawiska zasyp pokos tą ziemią.Zasiej nową trawę i czekaj.Wyjdzie ci i trawa i mech. http://www.florovit.pl/florovit-nawoz-do-trawnikow-z-mchem-duza-zawartosc-zelaza--p2.html Wertykulator lub aerator,a potem lecz ją florowitem i problem ci zniknie.Będziesz miał przepiękną trawę.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts