arkadiusz 13.11.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Zapytam jeszcze raz o podłączenie gazu i formalności z tym związane bo mnie krew zaleje.......Mam umowę na podłączeni gazu z gazownią. Mam projekt instalacji gazowej. Mam rurę od gazu w ogrodzeniu (rura podłączona przez firmę wysłaną przez gazownie). Kilka dni temu gość podłączył rurę od ogrodzenia/skrzynki do budynku.Facet nie złożył jednak dokumentów/informacji o rozpoczęciu robót budowlanych do Ożarowa Mazowieckiego bo jak mi powiedział 31.10 wygasły mu uprawnienia i czeka aż dostanie odnowienie. Dziś facet powiedział mi, że jak tylko geodeta zrobi inwentaryzację to on zrobi próbę szczelności i zawiezie papiery do Ożarowa.Pytania mam takie:1. Jakie dokumenty powinien złożyć ten facet do Ożarowa? Wiem, że informację o rozpoczęciu robót budowalnych. Czy coś jeszcze?2. Geodeta robi inwentaryzację i co dalej? Czy musi gdzieś zawozić jakieś dokumenty? Na stronie:http://www.gazownia.com.pl/page2_ind.php?strona_id=2jest informacja:"Ostatnim krokiem jest zawarcie umowy sprzedaży paliwa gazowego.Po wybudowaniu sieci gazowej oraz instalacji gazowej Klient zawiera z Przedsiębiorstwem gazowniczym umowę sprzedaży paliwa gazowego. Po podpisaniu ww. umowy Przedsiębiorstwo gazownicze instaluje gazomierz i napełnia instalację gazową paliwem gazowym.W celu zawarcia umowy sprzedaży paliwa gazowego Klient zobowiązany jest dostarczyć lub okazać: a. kopię zawartej umowy o przyłączenie do sieci gazowej,b. protokół z próby szczelności instalacji gazowej (próba szczelności ważna jest 6 miesięcy od daty jej przeprowadzenia),c. aktualną opinię kominiarską (ważna 12 miesięcy od daty jej sporządzenia),d. dokument tożsamości,e. decyzję o nadaniu numeru porządkowego budynku." Próba szczelności musi być zrobiona w obecności kogoś z gazowni. Czyli co - mam dzwonić do gazowni i umawiać sie z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/91001-pod%C5%82%C4%85czenie-gazu-jeszcze-raz-jakie-dokumenty-i-gdzie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts