maciekCP 14.11.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam, Zapraszam do komentowania dziennika budowy Domu w dol. Będkowskiej (Łazy k/ Jerzmanowic). Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 14.11.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 pozdrowienia dla p. Agnieszki!! projekt wydaje sie o.k., prosze o naniesienie szczegolow, co gdzie jest i rozmiary co do pozwolenia to watpie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.11.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam Bardzo duza dzialke sobie zafundowaliscie i w bardzo pieeeeknej okolicy Czy moglabym prosic o jakiegos maila do Twojego architekta?Czy rozmawiales z jakimis inewstorami ktorym juz projektowal wczesnije domy czy tez sa zadowoleni?Czy podczas budowy nie "wyszly" jakies bledyw projekcie? Ja przymierzam sie do zrobienia projektu indywidualnego na bazie gotowca dlatego tyle pytan Mozesz napisac jaki jest przedzial cenowy takiego projektu i co on zawiera? Z gory dziekuje i zycze szybkiego startu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joamor 14.11.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam prawie sąsiada Budujemy się w Jerzmanowicach, również już dawno doceniliśmy uroki okolicy, chociaż pochodzimy aż z Wrocławia. Dolina Będkowska jest przepiękna, my jednak woleliśmy budować się trochę bliżej trasy olkuskiej, żeby nie być całkiem zależnymi od samochodu. Nawet korzystaliśmy z tego samego koparkowego, faktycznie godny polecenia. Na pozwolenie czekaliśmy niecałe 2 miesiące, więc jakieś szanse macie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 14.11.2007 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam wszystkich (szczególnie sąsiadów ), dziękuję za miłe słowa i zapraszam do częstych odwiedzin. A pozdrowienia dla Żony oczywiście przekazałem, choć niestety nie jesteśmy pewni od kogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 15.11.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 to ja prosze jeszcze raz o wiecej szczegolow dotyczacych domku: rozmiary, co gdzie jest rozplanowane?Kocisko powinno być znamiem rozpoznawczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 15.11.2007 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Wymiary i rozkład pomieszczeń? Niestety, nie mam skanu projektu, więc po prostu opiszę co gdzie będzie, bez szczegółowych wymiarów No więc tak: Budynek o wymiarach 14*9 m (w najszerszej części) i 8.5 wysokości w kalenicy. Parter: Wchodzimy sobie głównymi drzwiami i mamy wiatrołap. Po lewej minigarderoba (wyszła przypadkiem, w sumie bardziej jako efekt proporcji domu i innych pomieszczeń, ale myślę, że będzie w tymi miejscu bardzo użyteczna). Przechodzimy dalej - hall i komunikacja. Po lewej mamy małą łazienkę (ok. 4m2), a po prawej salon, a na wprost kuchnię z jadalnią (ok. 17 m2, jeśli dobrze pamiętam. Salon ok. 29 m2). Z kuchni przejście do garażu przez kotłownię, a schodami w salonie na poddasze. Poddasze: Wchodzimy sobie schodkami - po lewej garderoba, na wprost sypialnia (od wschodniej strony) - pow. użytkowa ok. 12 m2. Dalej (zgodnie z ruchem wskazówek zegara): Sypialnia pod lukarną z wyjściem na balkonik od frontu, gabinet (od południowego zachodu) i łazienka (od północnego zachodu). Od północy sypialnia lub ścianka wspinaczkowa tudzież inny pokoik gimnastyczno-sportowy Aha! Wjazd na działkę od południa, na południe też skierowane wejście do domu, od wschodu las w granicy działki - odległość ok. 35 m. Co o tym wszystkim myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 15.11.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Trzymam kciuki za budowe. Sama jestem wielbicielka dolinek podkrakowskich, ale koszty dzialek w tym rejonie dzialaja na tyle odstarszajaco, ze przerzucilam sie na inne rejony Krakowa. Co do pozwolenia to nie chce byc zlym prorokiem, ale tryb oczekiwania moze kilkakrotnie przekroczyc zakladany przez Was czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 11.12.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 co do inwestycji w okolicach parków to nie jestem pewna - ale moj znajomy budowal sie w okolicach Mydlniczki i dla ulatwienia zglosil sie po projekt do architekta, ktory opiniuje pozwolenia na budowe na terenach parku. Podobno jest to problem ale praktyka pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 13.12.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 WItam krajana ! no cóz nie zazdrosze kontaków z dyrektorem OPN. a będa nieuniknione czy ta twoja działka to jest przy drodze od schroniska , jadąc w dół do doliny? chyba faktycznie widziałem tam dziurkę w ziemi powodzenia... ! trzymam kciuki, bo w tym miejscu to naprawdę budowa dla wytrwałych i prawdziwych twardzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 14.12.2007 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Witam ponownie po krótkiej przerwie. I po kolei: okazuje się, że nie ma obowiązku uzgodnienia projektu mojej inwestycji w OPN. Na szczęście. Jednakże, dostałem parę dni temu wezwanie do uzupełnienia/zmiany kilku detali we wniosku i projekcie. Napiszę o tym kilka słów później. Szczepku: Nie da się ukryć, że ta rozgrzebana działka przy drodze od schroniska w dół, to nasze włości. Czy mówiąc o twardzielach miałeś na myśli samą budowę, czy mieszkanie tam? Mógłbyś napisać coś więcej, jakie problemy przewidujesz (może jeszcze nie o wszystkim pomyśleliśmy...). Pozdrawiam wszystkich przedświątecznie i obiecuję częściej zaglądać,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 16.12.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam ponownie po krótkiej przerwie. I po kolei: okazuje się, że nie ma obowiązku uzgodnienia projektu mojej inwestycji w OPN. Na szczęście. Jednakże, dostałem parę dni temu wezwanie do uzupełnienia/zmiany kilku detali we wniosku i projekcie. Napiszę o tym kilka słów później. Szczepku: Nie da się ukryć, że ta rozgrzebana działka przy drodze od schroniska w dół, to nasze włości. Czy mówiąc o twardzielach miałeś na myśli samą budowę, czy mieszkanie tam? Mógłbyś napisać coś więcej, jakie problemy przewidujesz (może jeszcze nie o wszystkim pomyśleliśmy...). Pozdrawiam wszystkich przedświątecznie i obiecuję częściej zaglądać, Maciek Ja jeszcze musiałem, ale jestem w otulinie OPN , ty, dlatego ze jesteś blizej wsi - moze nie bedziesz miał przyjemności poznać ludzi z OPN - i dobrze nie przewiduję nic więcej oprócz tego co sam przeżyłem:-) musiałem wykopać 300 mb pod wodę przeciągną ć 250 m kabla energetcyznego 150 metrów utwardzić droge dojazdową, a teraz bedzie trzeba samemu odśnieżać te 150 metrów, bo na razie z wójtem się ciężko rozmawia... WIększość z tego was ominie :- ) niestety na kopaninach w łazach gdzie się pobudowałem warunki sa nieco trudne. a ze sliczna okolica, to musi zrekompensować trudy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 21.12.2007 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam ponownie po krótkiej przerwie. I po kolei: okazuje się, że nie ma obowiązku uzgodnienia projektu mojej inwestycji w OPN. Na szczęście. Jednakże, dostałem parę dni temu wezwanie do uzupełnienia/zmiany kilku detali we wniosku i projekcie. Napiszę o tym kilka słów później. Szczepku: Nie da się ukryć, że ta rozgrzebana działka przy drodze od schroniska w dół, to nasze włości. Czy mówiąc o twardzielach miałeś na myśli samą budowę, czy mieszkanie tam? Mógłbyś napisać coś więcej, jakie problemy przewidujesz (może jeszcze nie o wszystkim pomyśleliśmy...). Pozdrawiam wszystkich przedświątecznie i obiecuję częściej zaglądać, Maciek Ja jeszcze musiałem, ale jestem w otulinie OPN , ty, dlatego ze jesteś blizej wsi - moze nie bedziesz miał przyjemności poznać ludzi z OPN - i dobrze nie przewiduję nic więcej oprócz tego co sam przeżyłem:-) musiałem wykopać 300 mb pod wodę przeciągną ć 250 m kabla energetcyznego 150 metrów utwardzić droge dojazdową, a teraz bedzie trzeba samemu odśnieżać te 150 metrów, bo na razie z wójtem się ciężko rozmawia... WIększość z tego was ominie :- ) niestety na kopaninach w łazach gdzie się pobudowałem warunki sa nieco trudne. a ze sliczna okolica, to musi zrekompensować trudy... U mnie wygląda to tak, że drogę asfaltową mam do samej działeczki, natomiast muszę przeciągnąć prąd i wodę, po ok. 70 metrów.... Trudno... A póxniej trzeba będzie odśnieżać i nauczyć się wyjeżdżać pod górę zimą po śniegu. Takie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 26.12.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 tak, tatry wysokie z samej góry mojej skały widać !. Wszystkiego najlepszego szczęśliwego nowego Roku .. a przedewszystkim BUDOWLANEGO roku 2008, obfitego w materiały budowlane i kaskę na nie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaKuba 23.01.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 hej Jeżeli mógłbyś podać namiary na gościa od projektu technicznego na przyłącze prądu bylibyśmy bardzo wdzięczni Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 24.01.2008 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Człowiek, który ma nam robić projekt przyłącza elektrycznego nazywa się Leszek Wójcik, jest spod Wieliczki. Numer telefonu: 504-843-846. Mogę zapytać, gdzie Wy budujecie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 15.03.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Wielka wspaniala działka I piękne okolice. Wolę nie pytać ile za działkę daliście! Nie pytam Też jeżdziliśy po tamtych okolicach szukając ziemi. A wyszło gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 17.03.2008 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Rzeczywiście, mamy sporą tą działeczkę i w ładnym miejscu, ale wcale nie była taka strasznie droga... Kupowaliśmy ją już jakiś czas temu, zanim ceny zwariowały Gorzej, że działka bardzo długo schnie (glina, cień, osłonięcie od wiatru), co niestety, ale bardzo nam wszelkie roboty przesuwa... sąsiedzi dookoła już intensywnie budują, a u nas kałuże stoją tak jak stały dwa tygodnie temu (( a tu drogę trzeba budować i media przyłączać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 18.03.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witaj, dzięki za zmobilizowanie do wpisu! Niewiele sie działo w styczniu i lutym, no może poza zamawianiem materiałów. Ostatnio jednak pogoda dopisała i prace ruszyły z kopyta. Zapraszam do dziennika! Jak już się uporasz z przyłączami, napisz ile u was biorą instalatorzy za 1m. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 27.03.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 No to jak w koncu dzielicie dzialke czy nie? Bo cos tam o podziale pisales? I po co te wszystkie roboty ziemne, bylo nierowno jak mniemam... Ale Ci zadaje pytan! A z ta cena za wybudowanie stanu surowego, pytales sie ile mniej wiecej za robocizne a ile za materialy? Ciekawa jestem okrutnie ile za robocizne. Pozdrowienia seredeczne A dzialke macie naprawde w przepieknej okolicy! Dobrze,ze nie musliliscie uzgadniac projektu z Parkiem, moj znajomy nawet wielkosc, ksztalt i ilosc szybek w oknach musial uzgadniac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts