maciekCP 27.03.2008 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 No więc tak: działkę dzielimy, mamy nawet już zatwierdzony plan podziału, choć tylko połowicznie, bo okazało się, że nie można jednym podziałem wydzielić działki rolno-budowlanej. Trzeba najpierw wyłączyć budowlaną, później rolną, a później można sobie je połączyć No comments... Roboty ziemne to niwelacja. Działka po przekątnej ma ok. 80 m i maksymalną róóżnicę poziomów na poziomie 20m... Musieliśmy nieco zniwelować teren, niestety. Dziś jadę na działkę, jak nie zapomnę aparatu, to może jakieś nowe fotki wrzucę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 27.03.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Trzeba najpierw wyłączyć budowlaną, później rolną, a później można sobie je połączyć No comments... Ja pierdziu! Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 02.04.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A wiesz, ze jak sie przeprowadzi roboty ziemne na dzialce nie objetej pozwleniem na budowe, to jest to samowola budowlana ? Czytam wszystkie artukuly z Muratora i dlatego taka madra teraz jestem Wiec nikomu ani mru mru, cicho sza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 02.04.2008 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Moja droga, wszelkie prace prowadzone są wyłącznie na działce objętej pozwoleniem. Wydzielam działeczkę, na której nic nie robię i nie mam zamiaru. Tak sobie myślę, że jak mnie kredyt do gruntu przyciśnie, to sprzedam ją za kupę forsy jakiemuś obrzydliwie bogatemu człowiekowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 02.04.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A to dobrze! Bo z Twojego dziennika zrozumialam, ze jeszcze czekasz na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 04.04.2008 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Pozwolono dostaliśmy rekordowo szybko, bo w ciągu bodajże 40 dni, jeszcze w styczniu A w poniedziałek wchodzi ekipa od stanu surowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 08.04.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 co do hiszpanskiego stylu polecam Almovodara np "wszystko o mojej matce" na dvd: mozna sie napatrzec zatrzymujac klatki real to majolika z tubadzina albo magazyn HABITANIA (w Polsce czasami mozna gdzies tam dostac) http://www.edipresse.com/en/par_pays/espagne/rba_edipresse/magazines/habitania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 11.04.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 hmmm, odnośnie tego shitu to polecam m.in. "http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,7109/Itemid,39/"moze nie trzeba bedzie az tak strasznych nakładów jak "słupy"? moze wystarczy tylko stopa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 11.04.2008 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Dzięki za radę, jednak u nas problem jest nieco innej natury - nie tyle chodzi o podmywanie czy zawilgacanie fundamentów przez wody gruntowe (i tak zdecydowaliśmy się na drenaż opaskowy z uwagi na gliniaste podłoże), ale o posadowienie budynku na niejednorodnym gruncie (lita skała i gliny twardoplastyczne). W efekcie, nawet bez udziału wód gruntowych dom by nierównomiernie osiadał, co mogłoby powodować pękanie ścian i stropów (posadzek, itp). Zdecydowaliśmy się zrobić te słupy betonowe i w sumie własnie dziś powinny zostać już zalane nawet. Jeśli wybiorę się na działkę w weekend to postaram się pstryknąć jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 11.04.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 No wlasnie z tymi gruntami niejednorodnymi... Nie robiliscie badan geotechnicznych? My tez nie... Ale w sumie to moze sie lepiej o tym dowiedziec pozniej niz wczesniej... Mniej siwych wlosow na glowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 11.04.2008 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Spokojna głowa, robiliśmy operat geo, ale i tak może się zdarzyć, że skała w jednym miejscu jest 0,5 m pod ziemią, a w innym 3,5 niżej. Wykonując badanie robi się kilka odwiertów, ale i tak nie da Ci ono stuprocentowej pewności, że masz takie, a nie inne warunki. Dodatkowo, my już po zrobieniu operatu nieco zmieniliśmy grunt dokonując niwelacji działki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 05.05.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Dziękuję http://max.eho.pl/milion-than-you.html PS: Tą skarpę można bardzo fajnie zagospodarować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 13.05.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 no to ja rzucę pomysl na skarpe:nie wim w jakim miejscu w stosunku do domu, jaka wysokosc ale mysle ze mozna zagospodarowac jako big skalniak, moze jakies oczko, cos w stylu ogrodu ktory zwiaze ziemie i nie bedzie wymagajacy pod wzgledem jakosci ziemi...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 15.05.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 No właśnie... Myślę, że jakiś skalniak będziemy musieli zaprojektować w tej kamienistej części... Zastanawiam się też nad nawiezieniem czarnej ziemi, z tym, że o ile na poziomej części rozłoży się ją bez problemów, o tyle będzie problem z trwałym rozścieleniem ziemii na skarpie... Ale chyba jeszcze parę miesięcy mamy na zastanawianie się nad tym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 15.05.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Gartuluję! Dom w tak pięknej okolicy to chyba maszrenia każdego z forumowiczów Mury pną się do góry- więc w wolnej chwili prosimy o dodanie fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 22.05.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Ja byłabym za powiększeniem tego okna Jeżeli chodzi o drzwi- trudno mi doradzić- zależy jakie sobie upatrzyliście poprosimy obiecane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena lachman 22.05.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam. Ja tak odnośnie drzwi. Myślę, że powinny być szersze. My mamy na szerokość 90 cm i jest to zdecydowanie za mało.Będziemy poszerzać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 23.05.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 a obiecanych fotek nadal nie widac i nie słychać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 27.05.2008 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Są już w końcu A jutro moze zrobimy nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 27.05.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Wreszcie się doczekaliśmy ach jak ja lubię jak tak domki rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts