Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu w Będkowskiej

maciekCP

Recommended Posts

Bardzo mi sie podoba Wasz dom i ten dach dwuspadowy. I ten komin obłożony kamieniem! Rewelacja!!! Szkoda, że my juz kupiliśmy cegłe klinkierową... :cry:

Marzę o ogdodzeniu z takiego kamienia. Pasowałby do takiego ogrodzenia chyba taki komin i obowiązkowo - obłożyć ściany piwnicy takim kamieniem od zewnątrz :D

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak bym chciałam abysmy mogi sobie w przyszłości zrobic ogrodzenie albo z tego piaskowca lub z jakiegos podobnego wapienia, ale nia razie jest to nierealne ze wzgledu na koszt :-? . Za to zdecydujemy się na ścianę w przedpokoju z kamienia. No i w przyszłości na cokół.

Maciek dzisiaj rzucił pomysła, abyśmy kaminiem obłozyli również ścianę w kuchni, tą przy której będzie stał stół... . Z jednej strony fajnie, ale z drugiej strony czy nie bedzie tego kamienia znowu za dużo? Jak myslicie?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

dzięki za zdjęcia, ocieplaliście balkony?

co do firmy z Myślenic, to wydaje mi się ze czytałam dużo niepochlebnych opinii na białej i czarnej liście wykonawców z małopolski - dotyczyły zwłaszcza ich nierzetelności. Jeszcze jeden, który zrobił karierę dzięki forum muratora.

• 4 weeks później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...

No no... to porządki wiosenne pełną parą. U nas z tym jakoś powoli idzie. Po świętach dopiero ma ktoś zabrać barak dla budowlańców to zamówimy kontener na odpady... Wczoraj mąż cały dzień ciął stemple- dziś ledwo chodzi :wink:

Też bym chciała już trawkę posadzić- ale to jeszcze niestety za wcześnie...

• 1 month później...
  • 3 months później...

:D super, teraz to już tylko z górki :wink:

- polecam koło - mają naprawdę dobrą jakość i obsługę

- co do niskich baterii (mam deante chili inox) czasami ciężko się pod nimi umyć przy małych umywalkach, ogólnie mało poręczne - teraz to wiem i dobrze ze chociaz w kuchni mam wysoką baterię to jak potrzebuję napełnić np miske to lece do kuchni.

- odwodnienie liniowe tanie mozna znalesc w castoramie

no i polecam własnoręczne wykańczanie budynku - jaka frajda, satysfakcja i pańskie oko konia tuczy :wink: nikt nam lepiej nie zrobi