sabawtor 14.11.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Mój problem polega na tym, iż rodzice w roku 1998 na swojej działce postawili ogrodzenie. Rok temu zmarł mój ojciec. Ponieważ nie znalazłam żadnych kwitów dot. zgłoszenia zamiaru budowy ogrodzenia, chciałabym to sprawdzić.Co powinnam zrobić , gdzie się udać? Będę wdzięczn za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.11.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 dawniej nie trzeba było pisać zgloszenia. Dotyczyło to ogrodzeń od strony dróg gminnych i powiatowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 dawniej nie trzeba było pisać zgloszenia. Dotyczyło to ogrodzeń od strony dróg gminnych i powiatowych. Majeczko z całym szacunkiem .....ale autorce nie oto chyba chodzi.Nio chyba że się mylę. Do autorki wątku.Co zamierzasz na tej działce robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 15.11.2007 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Chodzi mi o to, żeby sprawdzić czy to ogrodzenie zostało naniesione na mapy.Być może kiedyś nie trzeba było zgłaszać. Muszę mieć pewnośc w tej kwestii. Chcę uniknąc konieczności płacenia opłaty legalizacyjnej przez moją mamę, która obecnie jest właścicielką działki. Opłaty nakłada nadzór budowlany. Ja nic nie zamierzam robić na tej działce, ale na przyszłość uniknąc nieoprzyjemnych konsekwencji jakie moga się z tym wiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypal 15.11.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Chce tylko zauważyć że zgłoszenie budowy ogrodzenia nijak ma się do naniesienia tegoż ogrodzenia na mapy. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 15.11.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 najpierw sprawdź czy zgłoszenie było wymagane i mypal ma racjęzmiana prawa budowlanego tego z 1994 r. która Ciebie dotyczy była 1997 r i tak brzmiałaZgłoszenia właściwemu organowi wymagabudowa ogrodzenia od strony dróg ulic, placów i innych miejsc publicznych oraz o wysokości powyżej 2.20 m następna zmiana Prawa Budowlanego była w 199913) http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU19971110726&type=1&name=D19970726L.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 15.11.2007 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 dzięki sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts