Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okrągłe okno!

soNIa_m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nikola79

Ufff troszke mnie pocieszylas swoja odpowiedzią, ze wygląda OK-my mamy te okna w projekcie i naprawde zastanawialam sie czy z nich nie zrezygnowac, po pierwsze, ze mogą wyglądac kiczowato, po drugie ze względów finansowych 8)

Jednak chyba zostaną, bo szczerze mowiąc pasują do projektu domku-wszystkie okna bedą bez szprosów i podziałow, mysle ze powinno wyglądać fajnie :wink: :p

Jeszcze pytanko do ciebie:

To okno jest wewnetrzne czy zewnetrzne i jakiej jest wielkosci?

sonia niewiem zabardzo o co Ci chodzi z tym wewnetrznym czy zewnetrzym?? czy wewnetrzne to jest tak jak na tym zdjeciu co wkleilas??? bo jesli tak to my mamy tak jakby posrodku hehe wymiarow niepamietam zabardzo maz mowi ze chyba promien ma 120 cm , nauczylam sie juz wklejac zdjecia wiec jutro jak bede na swoim kompie to postaram sie wkleic oki

dla mnie to okno to bylo marzenie i moim zdaniem napewno nie wyglada kiczowato :)

Z tym wewnętrznym czy zewnętrznym to poprostu myślałam że ty masz jakiś taki luksfer okrągły na ścianie gdzieś w środku :o ale już widze ze to normalne piękne okno :lol: czy mogłabyś mi jeszcze napisać jakiej średnicy jest twoje okno, czy otwieralne-chociaż dla mnie w sumie nie musi sie otwierac :lol: i u jakiego producenta robione, no i cena :roll:

kurcze ale trudne pytania zadajesz ehhe to okno zrobilismy nieotwieralne chyba w sumie tez ze wzgledu na koszty bo ogolnie to okno bylo najdrozsze wydaj mi sie gdzies kolo 2 tys kosztowalo ale moge sie mylic , w tym oknie jest taka szyba zeby sasiedzi niewidzieli co sie dzieje w domu hehe , niepamietam firmy musze sie zapytac meza , dokladny wymiar okna tez moge podac ale dopiero w grudniu jak wroci maz

Kakusku opisac jasne ze moge ogolnie projekt byl robiony bardzo szybko bo mielismy mozliwosc szybko zaczac go budowac(w czerwcu architekt go robil a we wrzesniu zaczelismy budowac) i niestety jesli chodzi o dol jest nie dokonca taki jak powinien byc , w planie miala byc niby kuchnia polaczona z salonem ale okazal sie tak mala ze musielismy zrezygnowac z pokoju obok okraglego okna i wybic troche sciane zeby tam zrobic kuchnie ja teraz juz w sumie sie ciesze ze kuchnia niebedzie tak polaczona z salonem zawsze to jak niespodziewani goscie przyjda to moga wejsc do salonu a nie ogladac balaganu w kuchni teraz ma salon z kuchnia polaczony i naprawde niejestem z tego zadowolona , wiec po tych przerobkach jest salon ktory ma 42 metry kuchnia 12 metrow lazienka 6 metrow wiatrolap ktory chyba ma 7 metrow no i holl ktory niepamietma ile ma metrow (projekt ma przyjaciolka ktora pomaga cos zaprojektowac wewnatrz)

za to gora wyszla takjak powinna sa 3 duze pokoje z garderobami i lazienka

zdjecie chetnie wkleje tylko chyba niemam go na tym komputerze ,niestety nasz dom jest na lekkim wzniesieniu co wymusilo piwnice i garaz na jednym poziomie :( w tym piwnice sa zakopane

Ja tez nie chce miec calkiem otwartej kuchni gdyz czesto gesto jestem w trakcie gotowania :D Mi podoba sie projekt Lawenda http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=139&sid=5

On tez ma okno okragle ale nie takie duze i piekne jak Towje :D Napisalam tez do soNIa_m (moze dostanie powiadomienie) z prosba o nazwe jej projektu.Drugi domek do ktorego sie przymeirzam to dom Melodia z http://www.krajobrazy.com.pl

Wlasciwie to z tych 2 domkow chcialabym stworzyc jeden :D

Podobaja mi sie tez Twoje schody-ja chce swoje oblozyc z wierzchu drewnem a podstopnie zostawic biale.Wogole to masz fajnie ze mozesz patrzec juz na swoj domek w realu-ja ciagle szukam idealu na papierze :wink:

KAKUSKU ja moje schody tez bede tak obkladac drewnem jak ty sobie wymarzylas :) , schody to pomysl mojego taty zeby tak troche wchodzily do salonu :), a z tych projektow co wkleilas to ten pierwszy bardzo mi sie podoba ja mam bardzo podobny taras tez sciana pod skosem i filar dalej ,

ja przegladnelam mnostwo gotowych projektow ale zaden tak na 100 % mi nie pasowal tylko tak pare domow pasowala by polaczyc w jedna calosc , wiec pokazalam projektantowi pare projektow i cos stworzyl

Nikola79 no to teraz czekam z utesknieniem na pokazanie twojego domkuw realu.Wlasnie ten taras mnie najbardziej urzekl w Lawendzie i kuchnia z tylu aby na ogrod nie laziec przez salon :D A nie wiesz czasem jaki projekt soNIa_mchce realizowac?Tam tez jest taras pod skosem :D Widzialam po rzucie ze to jakis gotowiec ale nie mam pojecia jaki to bylby domek