Honorata 25.08.2003 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Czy to juz pewne z tym Vat -em od maja? Podobno wywalczylismy ze pozostanie 7%. Czyżby był to wyrok z odroczeniem?A co sądzicie o kredytach mieszkaniowych/budowlanych w unii?Tam są bardzo tanie może i u nas będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 26.08.2003 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 A ja Wam przypominam, że 22-procentowy VAT na materiały budowlane już jest od kilku lat "ustawowo", tylko co roku minister zmieniał go na 7-procentowy stosownym rozporządzeniem. Tak więc wystarczy, że pan minister tym razem "zapomni" je wydać i... W zapewnienia werbalne przedstawicieli naszej kochanej władzy bym tak na 100% nie wierzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość KasiaA 26.08.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 U mnie wkrótce będzie stan surowy otwarty /u góry ze ściankami dzialowymi /dlaczego niby stan surowy ma ich nie mieć?, na dole i tak wszystkie sa konstrukcyjne/. Ocieplenie fundamentów /razem z opaską drenażową chciałabym robić ze rok /ściana ma być dwuwarstwowa/. Ocieplenie i elewację robi sie na końcu. No to kiedy ja mam zrobić schody? /wejściowe i z tyłu, takie na taras/. Jak je zrobię teraz to jak potem mam zrobić to ocieplenie fundamentów i drenaż? Jak wiecie to z teorii albo z praktyki to uświadomcie mnie. I jeszcze jedno /może glupie pytanie: dlaczego najpierw tynki a potem wylewki? Nie można odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 26.08.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Nie jestem pewnien czy wykonywanie ocieplenia fundamentow nie zrobic w tym roku - bo czyzby byly one zasypane w tym roku po to by je odkopac w nastepnym? Przeciez nie mozna ich zostawic nie przysypanych bo przemarzna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomny 26.08.2003 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 KasiaA możesz zrobić najpierw wylewki, ale jak mi kiedyś napisał Jasiu ze Szczecina tynkowanie to bardzo brudna robota i wylewki będą do poprawy (tynk będzie spadał na podłogę), tak więc wszyscy robią najpierw tynki a potem wylewki. U mnie stan surowy zakończyłem, czekam na okna - tak gdzieś za dwa tygodnie powinny być i mam nadzieję, że październik będzie ciepły na tyle by bez problemu zrobić tynki i wylewki (oczywiście wcześniej zrobic trzeba instalację) martwię się jak będą wyglądały tynki po zimie, jak mi przyjdzie naprawieć ściany gipsowe to się potnę. A propos mój stan surowy zawiera wszystkie ściany konstrukcyjne i działowe i docelowe pokrycie dachowe z rynnami i oknami dachowymi, schody wejściowe też mam (odizolowałem je od budynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość KasiaA 27.08.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Fundamenty i tak mam już zasypane. Tak czy owak i tak je trzeba odkopywac. Ocieplenia nie robiłam od razu, bo mi tłumaczono, że przy dalszych pracach murarskich styropian moze sie zniszczyc. No to na razie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość koner 27.08.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 robia mi wlasnie scianke kolankowa, dach sie wycina.radza mi na zime wstawic okna , i ocieplac poddasze bez zacierania plyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts