Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Mojego Miejsca

Recommended Posts

Górna łazienka- skończone brudne prace.

1.

http://img232.imageshack.us/img232/1032/budowa4057qt3.jpg

Na tym zdjęciu widać kwadrat kafelek, który jest na magnesy. Można tędy dostać się do zaworów pod wanną.

2.

http://img232.imageshack.us/img232/152/budowa4083th4.jpg

3.

http://img160.imageshack.us/img160/4010/budowa4080ll3.jpg

• Odpowiedzi 264
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ostatecznie zdecydowałam, że cały dom zostanie wymalowany na biało. TYLKO!!!! Dom zbudowany jest zimą i musi odstać, wyschnąć, wypękać się i jak ja to mówię "ułożyć się". Szaleństwem byłoby wydawanie ogromnej kasy na kolory, a potem zapłakiwanie się "bo pęka". Nic z tego. Jest na biało i dopiero po sezonie grzewczym, kiedy zrobimy przegląd domu, usuniemy wszystko co pękło pomalujemy go na wymarzone kolory.

Ups.... tylko jedno wyłamanie..... kuchnia będzie w kolorze capuccino. Ale dlatego że jest robiona na gotowo.

Poniżej widok na kawałek salonu, jeszcze nie zrobiony kominek i kuchnię. Boszz... i ja za chwilę będę tu mieszkała. Czy zdążę????

http://img236.imageshack.us/img236/7898/budowa4072oy6.jpg

A na tej ściane będzie telewizor :

http://img160.imageshack.us/img160/1407/budowa4073bp7.jpg

Oj nerwowo od poniedziałku :evil: Już wiemy , że na pewno uszkodzona jest podłogówka na dole, nawet wiadomo na której pętli. W ciągu 8 godzin schodzi ciśnienie z pieca bo wylatuje woda. Nie jest dobrze!!!!

Zarządałam od hydraulika, żeby siedział na tej mojej budowie tak długo aż to zrobi! Nie obchodzi mnie jego odbieranie dzieci z przedszkola, chora mama, ciocia, dziadek i królik. Ma to naprawić. Zagroziłam, ze pożegna się z pieniędzmi. Może to zadziała. Jestem zła,bo bujamy się z tym piecem od co najmniej 2 tygodni. Wrrrrr.....

Za to chłopaki z innej ekipy kończą ogrodzenie.

Dalej czekamy na pogodę, żeby tynkować dom na zewnątrz. Tynk gotowy!!!

Plan jest taki:

1. Do niedzieli kończymy z wszystkimi poprawkami, malowaniem, montażami i innymi pracami wymagajacymi wejścia do domu obcych :wink: ( Bosz.... jacy obcy.... ze 4 ekipy mają klucze do domu ..... i są ze mna od kilku dobrych miesiecy.....może ich zaadoptować.... zawsze to do poprawek pod ręką będą :wink: )

2. Od poniedziałku wchodzi ekipa sprzątająca ...czyli JA!!!

Sprzątam, myję, pucuję, zamiatam. ( mam tonę cudownych środków co to same sprzątają ;-) )

3. We wtorek (29 kwiecień) zwozimy graty!!!!!!

Na wtorek i środę biorę urlop. Weekend majowy mam wteż wolny.

I niech się dzieje co chce!!! PLANU NIE ZMIENIAM !!!!!!!!!!!!! :D

Swoje urodziny (4 maja) świętuję w domu STOP adresu brak STOP ale kto chce to mnie znajdzie. :D :D :D

Na jutro zapowiedziali się panowie od płyt k-g i glazury - będą robić drobne poprawki.

Dziś wpadł na budowę dekarz - wymienił dwie pęknięte dachówki.

Właśnie dostałam telefon, ze skończone jest ogrodzenie ( 3 ściany z siatki na fundamencie).

Z niecierpliwością czekam na pogodę. Chcę TYNK zewnętrzny. Ten szary kolor teraz jest smutny!!!!

http://img219.imageshack.us/img219/416/budowa3027zt7.jpg

Środa

Ale mam huśtawki emocjonalne!!!! Qrcze popadam w skrajne stany emocjonalne. Raz jestem nad wyraz euforyczna, innym razem (jak wczoraj) ryczę z byle powodu. Ale żeby nie było że coś biorę!!! :D

Mam coś na podobieństwo "reisefiber" - szykuje mi się 2 przeprowadzka w ciągu 4 miesięcy, nic nie robię w mieszkaniu w którym obecnie mieszkam, zastanawiam się jak się znowu przewieźć z taką iloscią gratów, moja córka przeprowadziła ze mna powarzną rozmowę na temat braku czasu dla niej, zaczynam mieć wyrzuty sumienia. Nie spię po nocach, albo dla odmiany już o 9 wieczorem jestem nieprzytomna. Moje 12 - letnie dziecko gotuje obiady, bo ja wracam z budowy po osiemnastej, a że potrafi robić tylko zapiekankę to jemy ją od jakiegoś czasu codziennie ( chce ziemniaczków , kotlecika i surówkę i kompot :D ) Jeszcze 13 dni!!!!!

czwartek

Kupiłam ostatnio impregnat barwiący do drewna na podbitkę. Qrcze...w sklepie mi sie podobał i byłam przekonana ze zgra się z kolorem okien i drzwi. No niestety...jest za ciemny. Dziś jadę po inny.

Wczoraj ekipa kafelkarzy porobiła ostatnie (mam nadzieję) poprawki.

Wczoraj skonczył swoją pracę hydraulik. Zostały mu jakieś pierdołki...w stylu rozetki przy grzejniku.

Dzisiaj za to wpadnie na budowę geodeta. Czas robić inwentaryzację powykonawczą.

A ja za chwile jadę malować elementy precyzyjne - czyli wokół grzejników, przy oknach itp.

Słowo na sobotę

1. wracają na budowę kafelkarze - mam 1 pęknieta kafelkę w pralni - do wymiany, brakuje w kilku miejscach silikonu (no drobiazgi),

2. o 7.00 zapuka do drzwi silka ekipa od montażu kuchni ( oj :D :D )

3. kładziemy panele (będzie jak w domu).

Dziś mam na budowie elektryków - monują osprzet.

Dziś zajedzie gość od bramy - założyć mechanizm, osprzęt czy jak to się tam nazywa.

A wczoraj..... tadam wymalowałam przy pomocy kolegi kuchnie ..... nawet nie wiem jaki jest efekt, bo wczoraj było mokro, a dziś jeszcze jej nie widziałam.

FAJOWO!

:D :p :wink: Edytko przeczytałam Twój dziennik i zastanawiam się skąd w kobiecie taka siła a cieszy mnie to ogromnie bo moze ja jestem taka sama . Tez urodziłam się 4 maja 1971 pozdrawiam ja buduję Granata :wink: tak on się buduje chyba na razie bez mojego udziału ale później trzeba się będzie bardziej zaangażować