echu 14.11.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam, chcialem prosić o porade...Kupiłem działke budowlaną i wystąpiłem o decyzje o warunkach zabudowy, w decyzji gmina narzuciła mi nieprzekraczalną linię zabudowy ogrodzenia 6 m od drogi. Czy jest jakieś sensowne wytłumaczenia takiej odległości, zwłaszcza że wydaje mi się to zbyt dużą odległościa nawet jesli w przyszłości gmina chciała by wykonać w tym miejscu drogę.Jest jakaś podstawa prawna, która pozwolila by mi się odwołac od tej odległości (zgodzić się mogę na 1-2m ale nie 6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypal 14.11.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 USTAWA z dnia 21 marca 1985 r. o drogach publicznych. (Dz. U. z 2000 r. Nr 71 poz. 838). Patrz art. 43. Tego nie przeskoczysz kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echu 14.11.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 ale czy ogrodzenie jest obiektem budowlanym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypal 14.11.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Aaaaa takie buty. Nie doczytałem. Jeżeli tak to co innego. Napewno nie jest to jakiś wymysł urzędniczy. Poszukaj w ustawie o drogach publicznych albo w rozporządzeniu "o warunkach technicznych jakim powinny odpowiadać drogi publiczne" informacji o minimalnych szerokościach dróg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Refix 29.07.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Otrzymałem zezwolenie na budowę ogrodzenia w odległości 0,75m od pasa jaezdni, przy jezdni jest krawężnik ok.0,2m i tutaj pytanie jak mierzyć, 0,75m od tegoż krawężnika czy od krawędzi jezdni ? przewertowałem parę ustaw o warunkach technicznych dróg póblicznych ale nie znalazłem nic co by rozwiało moje wątpliwości, może z jednym wyjątkiem Dz.U.1999.43.430 Dział IV, Rozdział IV, §129, pkt.3. Jeśli ktoś jest zorientowany w temacie proszę o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts