Etiuda 08.07.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Edyta . Serdeczne dzieki za odpowiedź. Pytam bo w swoim slicznym domku masz własnie takie rozwiązania jakie są w moich priorytetach. Jak napisałas że po zamieszkaniu w domu stwierdziłaś że Niesłychanie słuszną decyzją był: 1. zakup rolet zewnętrznych do okien, 2.zakup kominka z płaszczem wodnym, 3. powiekszenie okien i zakup ich w wersji suwanej, to zrozumiałam, że to jest 3 z moich 5 priorytetów które chciałabym w moim domu do których jeszcze musze przekonac mojego męża. Dlatego tak Cię mecze. Dlatego chyba będę musiała drzwi balkonowe wykonac drewniane zeby takie wyszły - podwójne i duże. Pozdrawiam Cię i dalej sledzę twoje urzadzanie się. Ps super regał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 09.07.2008 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Etiuda a słodż .... słodż ....kochana.... hihihihihihi I lepiej mów szybko jakie są 2 pozostałe z 5 priorytetów????? Bom strasznie ciekawa!!!! A tak z moich obserwacji to powiem Ci, ze to duże okno robi ogromne wrażenie. Wyglada jak szklana ściana - strasznie mi się podoba!!!! Więc nie zamykaj się w murach, zawsze można przy takim dużym oknie zamknąć rolete i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 09.07.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Edyta. Wcale nie slodzę, ja naprawdę tak uwazam. Co do 2 pozostałych priorytetów mieć jeszcze ściane trójwarstwową z cegły z klinkieru ręcznie formowanego ale będę mieć tylko z przodu wejście i kuchnię a z tyłu domu podcień tarasu - bo finanse by nie wytrzymały. I dach z blachy na rąbek stojący i to chyba będzie zrealizowane - negocjujemy z dostawcą blachę firmy Ruukki grafit. teraz jeszcze doszedł mi jeden malutki, żeby na takim malutkim tarasie dojsciowym do tego dużego zrobić stelaż z deski z egzotycznego drewna cobym mogła tam ustawic leżak do opalania -bo ono podobno jest b. wytrzymałe na deszcz ( ale tego jeszcze nawet w domu nie wspomniałam ) zobaczymy jak sie ułozy z kasą - własnie mamy podpisac umowe w banku na kredyt w CHF - a złotówka taka mocna?!. Pozdrawiam bardzo i jeszcze dodam uznanie dla tych mebli w kuchni - orginalne.! ten twój Robert jest good. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 09.07.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Edytko. Domek z ukończoną podbitką przepiękny. Wakacje widzę, że też się udały, co mnie bardzo cieszy. Naładowałaś akumulatorki, więc będę oglądać dalsze postępy wykończeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 10.07.2008 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Edyta. Wcale nie slodzę, ja naprawdę tak uwazam. Co do 2 pozostałych priorytetów mieć jeszcze ściane trójwarstwową z cegły z klinkieru ręcznie formowanego ale będę mieć tylko z przodu wejście i kuchnię a z tyłu domu podcień tarasu - bo finanse by nie wytrzymały. I dach z blachy na rąbek stojący i to chyba będzie zrealizowane - negocjujemy z dostawcą blachę firmy Ruukki grafit. { Ja też chcę przód domu obłozyć takim klinkierem. Ale na tą chwile musi to poczekac. Zaintrygował mnie ten dach z blachy na rąbek stojacy - jak to wyglada???? masz jakies fotki???? Pozdrawiam bardzo i jeszcze dodam uznanie dla tych mebli w kuchni - orginalne.! ten twój Robert jest good. Dziękuję w jego imieniu. Pewnie się ucieszy jak to przeczyta. Teraz właśnie robi z drzwi wewnętrzne. Dostałam próbki i widać że będą wygladały wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 10.07.2008 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Edytko. Domek z ukończoną podbitką przepiękny. Wakacje widzę, że też się udały, co mnie bardzo cieszy. Naładowałaś akumulatorki, więc będę oglądać dalsze postępy wykończeniowe dziekuje Monis. Faktycznie teraz dom wyglada jak dom. Urlopik sie przydał..... wiele spraw po urlopie wziełam w swoje rece i nabierają rozpedu. Zabrałam sie m.in. za pisanie pism do urzedów i innych instytucji o zmianie adresu, bo ciagle moja poczta przychodzi na sprzedane dawno mieszkanie. Ufff....na szczescie nowa włascicielka ma cierpliwosc Sciagnełam hydraulika i złozyłam reklamacje na rączkę od wanny, cieknacy bidet i kilka innych pierdól. Dzis biore sie za elektryka - nie swieci jeden halogen na zewnatrz ( a zarówka dobra) , trzeba zamontowac jakies 2 gniazdka na zewnatrz pod podbitka - ot drobiagi. Ale one tworza całosc i musza byc zrobione. I tak z tego bałaganu powstaje MOJE MIEJSCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 10.07.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Oj co zajrzę to coś nowego. Bardzo ładny kolor w pokoju córki, to znaczy cały pokój bardzo ładny Świetnie , że znalazłaś czas na urlop i to w takim urokliwym miejscu, my też po przeprowadzce postanowiliśmy odpocząć, ale powrót do domu był niesamowicie przyjemny. Co do solarów to może faktycznie warto je przynieść. Nasze są ustawione od południa. Słońce świeci na nie od rana do wieczora (jeżeli oczywiście jest ). Odkąd się wprowadziliśmy to tylko dwa razy podgrzewałam wodę. Nawet gdy następny dziań był pochmurny to wody starczało. Serdecznie pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 10.07.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witam witam z wielka przyjemnoscią przeczytalam Twój dziennik. Dom cudo, pięknie to wszystko urzadzasz a to połozenie nad jeziorem....tylko pozazdrościć. Nie dziwię się, że lubisz wracać do Swojego domu. Czy mogę poprosić o namiar na te przecudowne płytki w kuchni i dekorki też. Są fantastyczne bedę do Ciebie zaglądała. Pozdrawiam. Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 10.07.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Edytko. Jeszcze raz dzieki za kominek. Przejrzelismy dokumentację na stronie CMT i ten sam model co u Ciebie będzie pasował jak ulał u nas. Natomiast zapytane zakłady stolarskie odwodza mnie od drzwi suwanych (bo ich nigdy nie robili), o matko chyba zmienię na własne widzimisię otwory okienne a potem bede sie martwić. Fajnie masz z tym Robertem robi takie ładne rzeczy. Z niecierpliwoscia będę czekać na efekty. Blacha na rąbek stojacy przypomina mi dawną blache jaka miałam na werandzie w moim rodzinnym domu, którą tato robił z blachy ocynk na tzw. felc. Wtedy mi się średnio podobało a teraz ....sentymentalna sie robię. Wyglada to tak (zdjecie z ruukki): [http://www.ruukki.com/www/materials.nsf/materials/412E84038EE084CAC22573C20031087C/$File/Systemy%20dachowe%20PL_211207.pdf?openElement] Nie wiem czy link mi sie wkleił bo pierwszy raz wstawiam. Paps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 10.07.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Co do solarów to może faktycznie warto je przynieść. Nasze są ustawione od południa. Słońce świeci na nie od rana do wieczora (jeżeli oczywiście jest ). Odkąd się wprowadziliśmy to tylko dwa razy podgrzewałam wodę. Nawet gdy następny dziań był pochmurny to wody starczało. Serdecznie pozdrawiam Dorota Dziękuję Do_rota za odwiedziny. Z tymi solarami od początku był u mnie problem, bo nie ma gdzie ich umieścić - tak żeby były w zupełnosci od południa. Ale teraz wymyślilismy ze zawisną w pionie - podobno te prózniowe moga tak wisieć, więc będą na szczycie tartasu a nie na dachu. Mam nadzieje ze spełnią swoją role w 100%. Mozesz mi powiedziec jaką u Ciebie solary osiągaj temperaturę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 10.07.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Edytko. Natomiast zapytane zakłady stolarskie odwodza mnie od drzwi suwanych (bo ich nigdy nie robili), o matko chyba zmienię na własne widzimisię otwory okienne a potem bede sie martwić. No ale przecież nie jest to jakas nowość. Ja skłądałam zapytania do 3 firm i każda złożyła mi ofertę z przesuwanymi drzwiami. Szukaj Etiudka bo warto! Fajnie masz z tym Robertem robi takie ładne rzeczy. Z niecierpliwoscia będę czekać na efekty. Pani raj normalnie!!!! Mam taką specjalną listę dla Robera. Ostatnio chciałam do Karolinki pokoju półkę sosnową - tak poza planem i kolejką - podał mi termin na luty 2009. Niektórzy mówią, ze na dobrego fachowca to i warto czekać Ale na szczęscie moj dobry fachowiec zrobił tą półke od ręki - czyli wcisnął ją w kolejkę. Tak.... teraz są na tapecie drzwi wewnętrzne. Potem zaraz szafa zabudowana no i łóżko ...bo ja niestety na materacu sypiam. Blacha na rąbek stojacy przypomina mi dawną blache jaka miałam na werandzie w moim rodzinnym domu, którą tato robił z blachy ocynk na tzw. felc. Wtedy mi się średnio podobało a teraz ....sentymentalna sie robię. Wyglada to tak (zdjecie z ruukki): [http://www.ruukki.com/www/materials.nsf/materials/412E84038EE084CAC22573C20031087C/$File/Systemy%20dachowe%20PL_211207.pdf?openElement] Nie wiem czy link mi sie wkleił bo pierwszy raz wstawiam. Paps No nie zadziałał...ale nie martw się!!!!! Weszłam na strone i sprawdziłam http://www.ruukki.com/www/materials.nsf/materials/1C2BE3B68F16E8C4C225741D002B17D4/$File/Systemy_dachowe_PL_280208.pdf?openElement Rozumiem ze to ten?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.07.2008 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Witam witam z wielka przyjemnoscią przeczytalam Twój dziennik. Dom cudo, pięknie to wszystko urzadzasz a to połozenie nad jeziorem....tylko pozazdrościć. Nie dziwię się, że lubisz wracać do Swojego domu. Czy mogę poprosić o namiar na te przecudowne płytki w kuchni i dekorki też. Są fantastyczne bedę do Ciebie zaglądała. Pozdrawiam. Anula Anula74 - witam, witam ...zapraszam na taras, zaraz podam kawkę i ciasteczka Pokazuję z bliska kafle, ale wybacz zapomniałam wczoraj sprawdzić nazwę. Zrobie to dzis i po weekendzie zjarzyj proszę. Na pewno ułatwi Ci to poszukiwania. http://img66.imageshack.us/img66/4283/budowa11a026si6.jpg http://img66.imageshack.us/img66/4512/budowa11a027ne4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 11.07.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Edyta, kiedyś ja też pytałam o płytki w Twojej kuchni. Poniżej odpwiedź jaką mi udzieliłaś. Ania - kafelki w kuchni to CALCIO SCIANA (10x10) cena 117,00 - była w dwóch kolorach - takim jak mój i ceglanym. Można je świetnie łączyć i też wyglądają super. Płytki ceglane to COUNTRY - płytka i narożnik - chorpowate, sprawiają wrażenie lekko niedorobionych. Stosować je można do wnętrz i na zewnątrz. Wszystko kupione w Castoramie. Pozdrawiam EDYTA Pozdrawiam Ania P.S. I znowu zdjęcia Twojego przecudownego pieska. Ja też takiego chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.07.2008 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Ania dziękuje Ci bardzo. Można na Ciebie liczyć!!!!!!!!!! Anula74 to właśnie te płytki!!!!! Nasz pies za 6 dni obchodzi swoje pierwsze urodziny. Obcowanie z nim to dla nas przyjemność. Traktujemy go jak członka rodziny, jak przyjaciela. Uwielbia jak sie go drapie, ma swoje ulubione miejsca i potrafi tak sie ustawiac, zeby drapać go własnie tam. Potrafi tez tak fajnie wpychac łeb pod ręce, jakby chciał sie przytulić. W bloku bym sie nie odwarzyła na tak duzego psa. Tutaj w domu mogłam sobie na to pozwolic nie robiac psu krzywdy. Ania życze Ci abyś spełniła swoje marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 11.07.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dziękuję Dziewczyny za pomoc. Te płytki sa naprawdę cudowne. Ania czy też takie kupiłas do swojej kuchni??!! Edyta pies jest piękny. Ja mam trzy psy i kota...i męża lekarza weterynarii Dwa z moich psiaków to przygarnięte bidule. Spaniel którego kochający właściele wyrzucili jak miał trzy miesiące i owczarek niemiecki bity i głodzony przez sąsiadów. trzeci pies to rodowodwa sznacuerka miniaturowa...prawie moje dziecko. Cudna i kochana. W ubiegłym roku w wieku 4 lat straciła wzrok w skutek choroby genetycznej polegającej na zaniku siatkówki. Niektórzy pukają się w czoło i pytaja dlaczego jej nie uspie. Ale jak można uspic najlepszego przyjaciela. To tak jakby chcieć zabić członka rodziny tylko dlatego, że zachorował. Gdybym wiedziala, że ją boli lub cierpi to zapewne rozważałabym taka mozliwość ale to zdrowy, wesoły i szcześliwy piesek a kocha jak mało kto na świecie. Jest takie mądra złota myśl: "wierności i przebaczenia ucz się od psa". Mój dom juz na etapie budowy dostosowuję do psów. Między innymi w pomieszczeniu gospodarczym robimy specjalnie dla nich brodzik no cóż na kawkę i ciasteczka dzisiaj nie wpadnę czego żałuję okrutnie bo nie dość, że pewnie mniamnusnie to i widok z Twojego Edytko tarasu urzekający. pozdrawiam Cię seredcznie Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 11.07.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Anula74 Ja jeszcze nie kupiłam płytek do kuchni, ale oglądałam je ostatnio w Castoramie i naprawdę robią wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.07.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Anula ale sie wzruszyłam opowieścią o Twoich pieskach. Niesamowie!! A ludzie to potwory!!!!! Mój pies też chorował - miał 2 operacje, jedną na oko, a druga to usunięcie torbiela. Dzisiaj na szczęście jest fajnym , zdrowym, mam nadzieję szczęśliwym psem. "Wierności i przebaczenia ucz się od psa" - musze to zapamiętać....dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.07.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Prince zdecydujesz się na takie jak u mnie??? Ja miałam problemy z wyborem- czasami mam wrazenie że jest za duży, a moze ja taka niezdecydowana??? Już sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 11.07.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Edyta, Ja na razie oglądałam płytki tylko w Castoramie - po tzw. salonach płytkowych jeszcze nie buszowałam. I póki co te są moimi faworytami, tylko nie wiem, który odcień. Obawiam się jednak, że jak wejdę do typowego sklepu „płytkowego” to dopiero będę miała mętlik w głowie. To wszystko zdecydowanie wina zbyt dużego wyboru , a nie naszego niezdecydowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.07.2008 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dzięki Ania za pocieszenie, bo ja już myślała, ze ze mnie taka pierdoła co to wyboru dokonać nie potrafi. Powiem Ci , że wymyśliłam , żeby na ścianę nad kominkiem powiesić zdjęcie zrobione przez mojego znajomego, ale wydrukowane na płótnie ( takie pasujace do klimatu) I mam problem bo w moim mieście nikt nie drukuje na płótnie. Może słyszałaś, że ktoś tak robi??? Albo to zdjęcie: http://img87.imageshack.us/img87/8071/maingi6.jpg Albo to: http://img87.imageshack.us/img87/1929/mainjm5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts