dorbie 10.03.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Edytko a rachunki za gaz macie co miesiac czy co dwa? ja teraz mam prad do zaplacenia a my posrednio ogrzewamy pradem bo to pompa ciepla a mamy jeden licznik czyli rachunek za caly prad w domu - 1430zl za 4mce Ja za gaz pałce co miesiąc. Czekam teraz włąśnie na następny rachunek.... Za prąd to chyba niewiele masz... wychodzi 357,5. Ja mam za prąd co miesiąc ok 150 zł i to jest samo śwaitło i płyta ceramiczna ( ale nie gotyję jakoś szalenie) na 2 osoby, wszędzie mam żarówki oszczędne, czujki a i tak wydaje mi się sporo. A płacisz za ten prąd jednorazowo??? Bo wtedy to się robi spore obciążenie. W sumie teraz musze zaplacic za te 4mce bo sie zgapilam 2mce temu i nie podalam stanu licznika, ale nastepnie zaplace za 2mce, a potem bedzie tylko solar do podgrzewania cieplej wody i normalny prad. Teraz jak nie mamy temperatur ponizej zera to w domu mamy 24stopnie na dole i musimy czesc podlogowki wylaczyc bo za cieplo jest. Dzis w nocy dol byl wylaczony, tylko gora chodzila i mielismy 21stopni, a juz sie przyzwyczailismy do 18-19 w nocy i bardzo zdrowo sie spi i wcale nie za zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 12.03.2009 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Teraz jak nie mamy temperatur ponizej zera to w domu mamy 24stopnie na dole i musimy czesc podlogowki wylaczyc bo za cieplo jest. Dzis w nocy dol byl wylaczony, tylko gora chodzila i mielismy 21stopni, a juz sie przyzwyczailismy do 18-19 w nocy i bardzo zdrowo sie spi i wcale nie za zimno. Dorbie u mnie jest między 21 a 22 stopnie. W nocy za ciepło - musze przykręcac grzejnik. Za gaz rachunek dostałam - tym razem 222 zł.Liczyłam na odrobinę mniej ale nie jest źle. Mam nadzieję że to już tendencja spadkowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 12.03.2009 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Z góry przepraszam,że będę wścibska i niedyskretna - przeczytałam jeszcze raz Twój dziennik i skojarzyłam że budujesz SAMA Wprawdzie przewija się gdzieniegdzie jakaś wzmianka o Robercie, ale skoro sama odśnieżasz sobie wyjazd o 4 rano, to wniosek nie może być inny Podziwiam jak sprawnie sobie dałaś radę, ale skąd Ty to wszystko wiedziałaś? Bingo!!! Amelia moja wiedza ograniczała sie do czytywania (czasami bez zrozumienia) muratora i innych branźowych pism. Wykształcenia budowlanego nie mam ale mam dużo szczęscia. Trafiałam na całkiem normalnych ludzi, którzy robili swoją robotę. Zapewne wybudowałam dom ciut drożej niż inni, ale liczyłam się z tym. Osobiście nic nie zrobiłam sama na budowie. No może końcówka była moja - spędziłam kilka roboczogodzin na kolanach sprzątając Dziś, z perspektywy i wiedząc co przeszłam bałabym sie podjąc decyzję o budowie własnego domu. No ale rok temu ...wszystko wydawało mi sie proste!!! W tym chyba tkwi siła. W wierze że się uda!!!!! Czego życze z całego serca wszystkim budującym. Taka moja refleksja - jak czytam dzienniki, odwiedzam grupy budujące to na prawde duzo kobiet buduje .... dzielne BABKI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.03.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam w zimowo-wiosenny dzionek Jak zaczął się Twój poranek, znów odśnieżaniem? U mnie na osiedlu spółdzielnia uszczęśliwiła właścicieli garaży ogrodzeniem z bramą automatyczną i dziś zaraza jedna nie chciała się otworzyć Rozmarzyłam się o własnej bramie z własnym kluczykiem do rozłączania automatu w razie awarii, bez niczyjej łaski Jak się mieszka?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 27.03.2009 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam w zimowo-wiosenny dzionek Jak zaczął się Twój poranek, znów odśnieżaniem? U mnie na osiedlu spółdzielnia uszczęśliwiła właścicieli garaży ogrodzeniem z bramą automatyczną i dziś zaraza jedna nie chciała się otworzyć Rozmarzyłam się o własnej bramie z własnym kluczykiem do rozłączania automatu w razie awarii, bez niczyjej łaski Jak się mieszka?Pozdrawiam Hej Amelia2 ... u mnie zima sie broni i swoimi pazurami trzyma się jak może. Co trochę słońce zaświeci to już - 4 mrozu i snieg. Czekam z niecierpliwościa na ciepełko żeby dokończyc ogrodzenie. Wtedy będę mogła puścic psa luzem po posesji. Teraz biedaczek siedzi w kojcu. Mamy takie same marzenia... co do tej bramy. No i pewnie się nam uda.... buziaki i pozdrowienia e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 09.04.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ..........@..@..@........@...@...@ ........@............@....@.................@ ........@.......(\(\....@...../)/)........@ ..........@.....(=':')........(':'=).........@ ............@...(..(")(")..(")(")..)...@ ................@.....................@ ....................@.............@ ............... .........@.....@ .............................@ Moc prezentów od zajączka co koszyczek trzyma w rączkach Wielu wrażeń, mokrej głowy w poniedziałek dyngusowy. Życzę jaja święconego i wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.04.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://www.pieczatki-poligrafia.pl/wielkanoc2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.04.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Żeby Wielkanoc w tym roku przyszła z sukcesem u boku Aby żyło się Wam zdrowo prywatnie i zawodowo Wielu, wielu chwil radosnych i cudownej, ciepłej wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.04.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Wielkiej Nocy czas nadchodzi,Cały dzień się każdy głodzi.By móc jutro o poranku Siąść za stołem przy śniadanku.Zjeść kosz cały z jajeczkami,Zającami i kaczkami.A już następnego rankaWiadrem wody zlać baranka! http://www.ekartki.pl/cards_files/3/3415_east3hdr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.04.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Wesołych Świat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.04.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://tswdracolp.bblog.pl/i/blog/users/364/files/Image/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 28.04.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witaj Edyta kupiłam płytki do kuchni takie jak masz w Swojej kuchni. Są śliczne Ale mamy fajne płytki mam pytanie jaka fugę wybrałaś do nich. Nie wiem czy robić ciemniejsza czy jaśniejszą. Z jedną i drugą wyglądają ok ale nie mogę się zdecydować, ciekawa jestem koloru Twojej fugi pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 08.05.2009 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witaj Edyta kupiłam płytki do kuchni takie jak masz w Swojej kuchni. Są śliczne Ale mamy fajne płytki mam pytanie jaka fugę wybrałaś do nich. Nie wiem czy robić ciemniejsza czy jaśniejszą. Z jedną i drugą wyglądają ok ale nie mogę się zdecydować, ciekawa jestem koloru Twojej fugi pozdrawiam Ania Hej Ania!! Ja wybrałam taki posredni kolor orzecha. Ale z brazem, czy nawet ciemnym brazem tez powinno byc ok. Płytki sa wysmienite w utrzymaniu. Po prostu zero stresu. Udany zakup - gratuluje i pozdrawiam e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 08.05.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Dzięki Edytko Już za fugowane kolor bachama ceresitu taki sobie beżyk wyszedł i nawet fajnie wygląda. Sąsiadka mnie straszy, że będę miała problem z utrzymaniem czystości tych płytek ale co mi tam, zresztą sama mówisz że bez stresu. A płytki są bajeczne, ciągle mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.05.2009 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dzięki Edytko Już za fugowane kolor bachama ceresitu taki sobie beżyk wyszedł i nawet fajnie wygląda. Sąsiadka mnie straszy, że będę miała problem z utrzymaniem czystości tych płytek ale co mi tam, zresztą sama mówisz że bez stresu. A płytki są bajeczne, ciągle mi się podobają Absolutnie bez obaw. Te są świetne w utrzymaniu w przeciwieństwie do tych które mam w garderobie w przedsionku. Tam są ceglaste i każde ziarnko piasku na nich widac. Ciagle je zmiatam i przecieram. Zobaczysz bedziesz zadowolona. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania123 17.06.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam Cię EdytkoJak czytam Twój dziennik budowy to niesamowicie jestem napełniona optymizmem. Jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Projekt "Moje Miejsce" spodobał mi się od razu, pomimo że później przewertowałam tysiąc innych , zdecydowałam się kupić jednak ten. Z przyjemnością czytam Twoje uwagi na temat domu i budowania. Na początku bardzo bałam się budowy, wynajdywałam sto różnych przeszkód, a to pieniądze, a to wiek, ale po przeczytaniu Twojego dziennika , wiem że i mnie się uda. Bardzo fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że jak już zacznę kopać te fundamenty i nasuną mi się pytania to mogę się do Ciebie zwrócić o radę. Pozdrawiam Cię bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 18.06.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam Cię Edytko Jak czytam Twój dziennik budowy to niesamowicie jestem napełniona optymizmem. Jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Projekt "Moje Miejsce" spodobał mi się od razu, pomimo że później przewertowałam tysiąc innych , zdecydowałam się kupić jednak ten. Z przyjemnością czytam Twoje uwagi na temat domu i budowania. Na początku bardzo bałam się budowy, wynajdywałam sto różnych przeszkód, a to pieniądze, a to wiek, ale po przeczytaniu Twojego dziennika , wiem że i mnie się uda. Bardzo fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że jak już zacznę kopać te fundamenty i nasuną mi się pytania to mogę się do Ciebie zwrócić o radę. Pozdrawiam Cię bardzo Kochana zawsze zaglądaj i pytaj. Jest też wątek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62954 tam jest sporo porad i ciekawostek. Zapraszam i powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 24.06.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 halo halo! Edytko, co tak cicho siedzisz? dawno Cię nie widziałam... jak się mieszka? wiem, pewnie tak bosko ze się nie chce przy kompie siadać chciałam się pochwalić że zdecydowaliśmy i z marszu kupiliśmy te "Twoje" płytki na nasz dół tzn korytarz kuchnię i małe wc, im więcej je u siebie oglądałam na żywo (w tym biurowym pokoju) tym bardziej byłam przekonana. I mam nadzieję że tak zostanie . Będziemy je układać za jakieś 2 do 3 tyg. W ogóle to przyszłam sobie do Ciebie popatrzeć... mam kilka takich dzienników ktore w chwilach zwątpienia lub zgłupienia oglądam i zbieram natchnienie... pozdrawiam serdecznie, odezwij się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 30.06.2009 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 halo halo! Edytko, co tak cicho siedzisz? dawno Cię nie widziałam... jak się mieszka? wiem, pewnie tak bosko ze się nie chce przy kompie siadać chciałam się pochwalić że zdecydowaliśmy i z marszu kupiliśmy te "Twoje" płytki na nasz dół tzn korytarz kuchnię i małe wc, im więcej je u siebie oglądałam na żywo (w tym biurowym pokoju) tym bardziej byłam przekonana. I mam nadzieję że tak zostanie . Będziemy je układać za jakieś 2 do 3 tyg. W ogóle to przyszłam sobie do Ciebie popatrzeć... mam kilka takich dzienników ktore w chwilach zwątpienia lub zgłupienia oglądam i zbieram natchnienie... pozdrawiam serdecznie, odezwij się! Mocca dziękuję za odwiedziny. Ja jestem na bardzo długim chorobowym bo spodziewam sie dzidziusia. Juz zdecydowałam sie odpocząc. A niestety nie mam netu w domu i tak jak sobie zajade do pracy to na chwilkę wpadam na stronki muratora i zerkam co nowego u innych. Jak będziesz miała połozone kafle to wklej fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 30.06.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Edyta! Takie nowiny!? Serdeczne gratulacje. Pozdrawiam gorąco całą Rodzinkę i psinkę też rzecz jasna. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts