Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojego Miejsca

edyta_10

Recommended Posts

Edytko a rachunki za gaz macie co miesiac czy co dwa? ja teraz mam prad do zaplacenia a my posrednio ogrzewamy pradem bo to pompa ciepla a mamy jeden licznik czyli rachunek za caly prad w domu - 1430zl za 4mce

Ja za gaz pałce co miesiąc. Czekam teraz włąśnie na następny rachunek....

Za prąd to chyba niewiele masz... wychodzi 357,5. Ja mam za prąd co miesiąc ok 150 zł i to jest samo śwaitło i płyta ceramiczna ( ale nie gotyję jakoś szalenie) na 2 osoby, wszędzie mam żarówki oszczędne, czujki a i tak wydaje mi się sporo. A płacisz za ten prąd jednorazowo??? Bo wtedy to się robi spore obciążenie.

W sumie teraz musze zaplacic za te 4mce bo sie zgapilam 2mce temu i nie podalam stanu licznika, ale nastepnie zaplace za 2mce, a potem bedzie tylko solar do podgrzewania cieplej wody i normalny prad.

Teraz jak nie mamy temperatur ponizej zera to w domu mamy 24stopnie na dole i musimy czesc podlogowki wylaczyc bo za cieplo jest. Dzis w nocy dol byl wylaczony, tylko gora chodzila i mielismy 21stopni, a juz sie przyzwyczailismy do 18-19 w nocy i bardzo zdrowo sie spi i wcale nie za zimno.

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teraz jak nie mamy temperatur ponizej zera to w domu mamy 24stopnie na dole i musimy czesc podlogowki wylaczyc bo za cieplo jest. Dzis w nocy dol byl wylaczony, tylko gora chodzila i mielismy 21stopni, a juz sie przyzwyczailismy do 18-19 w nocy i bardzo zdrowo sie spi i wcale nie za zimno.

Dorbie u mnie jest między 21 a 22 stopnie. W nocy za ciepło - musze przykręcac grzejnik. Za gaz rachunek dostałam - tym razem 222 zł.Liczyłam na odrobinę mniej ale nie jest źle. Mam nadzieję że to już tendencja spadkowa. Pozdrawiam

Z góry przepraszam,że będę wścibska i niedyskretna - przeczytałam jeszcze raz Twój dziennik i skojarzyłam że budujesz SAMA :o Wprawdzie przewija się gdzieniegdzie jakaś wzmianka o Robercie, ale skoro sama odśnieżasz sobie wyjazd o 4 rano, to wniosek nie może być inny :wink: Podziwiam jak sprawnie sobie dałaś radę, ale skąd Ty to wszystko wiedziałaś?

Bingo!!! Amelia moja wiedza ograniczała sie do czytywania (czasami bez zrozumienia) muratora i innych branźowych pism. :D Wykształcenia budowlanego nie mam ale mam dużo szczęscia. Trafiałam na całkiem normalnych ludzi, którzy robili swoją robotę. Zapewne wybudowałam dom ciut drożej niż inni, ale liczyłam się z tym. Osobiście nic nie zrobiłam sama na budowie. No może końcówka była moja - spędziłam kilka roboczogodzin na kolanach sprzątając :D Dziś, z perspektywy i wiedząc co przeszłam bałabym sie podjąc decyzję o budowie własnego domu. No ale rok temu ...wszystko wydawało mi sie proste!!! W tym chyba tkwi siła. W wierze że się uda!!!!! Czego życze z całego serca wszystkim budującym.

Taka moja refleksja - jak czytam dzienniki, odwiedzam grupy budujące to na prawde duzo kobiet buduje .... dzielne BABKI...

• 2 weeks później...
Witam w zimowo-wiosenny dzionek :wink: Jak zaczął się Twój poranek, znów odśnieżaniem? U mnie na osiedlu spółdzielnia uszczęśliwiła właścicieli garaży ogrodzeniem z bramą automatyczną i dziś zaraza jedna nie chciała się otworzyć :x Rozmarzyłam się o własnej bramie z własnym kluczykiem do rozłączania automatu w razie awarii, bez niczyjej łaski :roll: Jak się mieszka?Pozdrawiam :wink:

Witam w zimowo-wiosenny dzionek :wink: Jak zaczął się Twój poranek, znów odśnieżaniem? U mnie na osiedlu spółdzielnia uszczęśliwiła właścicieli garaży ogrodzeniem z bramą automatyczną i dziś zaraza jedna nie chciała się otworzyć :x Rozmarzyłam się o własnej bramie z własnym kluczykiem do rozłączania automatu w razie awarii, bez niczyjej łaski :roll: Jak się mieszka?Pozdrawiam :wink:

Hej Amelia2 ... u mnie zima sie broni i swoimi pazurami trzyma się jak może. Co trochę słońce zaświeci to już - 4 mrozu i snieg. Czekam z niecierpliwościa na ciepełko żeby dokończyc ogrodzenie. Wtedy będę mogła puścic psa luzem po posesji. Teraz biedaczek siedzi w kojcu.

Mamy takie same marzenia... co do tej bramy. No i pewnie się nam uda.... buziaki i pozdrowienia e.

• 2 weeks później...

..........@..@..@........@...@...@

........@............@....@.................@

........@.......(\(\....@...../)/)........@

..........@.....(=':')........(':'=).........@

............@...(..(")(")..(")(")..)...@

................@.....................@

....................@.............@

............... .........@.....@

.............................@

Moc prezentów od zajączka

co koszyczek trzyma w rączkach

Wielu wrażeń, mokrej głowy

w poniedziałek dyngusowy.

Życzę jaja święconego

i wszystkiego najlepszego!

Wielkiej Nocy czas nadchodzi,

Cały dzień się każdy głodzi.

By móc jutro o poranku

Siąść za stołem przy śniadanku.

Zjeść kosz cały z jajeczkami,

Zającami i kaczkami.

A już następnego ranka

Wiadrem wody zlać baranka!

http://www.ekartki.pl/cards_files/3/3415_east3hdr.jpg

• 3 weeks później...

Witaj Edyta

kupiłam płytki do kuchni takie jak masz w Swojej kuchni. Są śliczne :p

Ale mamy fajne płytki :lol: :lol: :lol:

mam pytanie jaka fugę wybrałaś do nich. Nie wiem czy robić ciemniejsza czy jaśniejszą. Z jedną i drugą wyglądają ok ale nie mogę się zdecydować, ciekawa jestem koloru Twojej fugi

pozdrawiam Ania

• 2 weeks później...
Witaj Edyta

kupiłam płytki do kuchni takie jak masz w Swojej kuchni. Są śliczne :p

Ale mamy fajne płytki :lol: :lol: :lol:

mam pytanie jaka fugę wybrałaś do nich. Nie wiem czy robić ciemniejsza czy jaśniejszą. Z jedną i drugą wyglądają ok ale nie mogę się zdecydować, ciekawa jestem koloru Twojej fugi

pozdrawiam Ania

Hej Ania!! Ja wybrałam taki posredni kolor orzecha. Ale z brazem, czy nawet ciemnym brazem tez powinno byc ok. Płytki sa wysmienite w utrzymaniu. Po prostu zero stresu. Udany zakup - gratuluje i pozdrawiam e.

Dzięki Edytko

Już za fugowane kolor bachama ceresitu taki sobie beżyk wyszedł i nawet fajnie wygląda. Sąsiadka mnie straszy, że będę miała problem z utrzymaniem czystości tych płytek ale co mi tam, zresztą sama mówisz że bez stresu. A płytki są bajeczne, ciągle mi się podobają :wink:

Dzięki Edytko

Już za fugowane kolor bachama ceresitu taki sobie beżyk wyszedł i nawet fajnie wygląda. Sąsiadka mnie straszy, że będę miała problem z utrzymaniem czystości tych płytek ale co mi tam, zresztą sama mówisz że bez stresu. A płytki są bajeczne, ciągle mi się podobają :wink:

Absolutnie bez obaw. Te są świetne w utrzymaniu w przeciwieństwie do tych które mam w garderobie w przedsionku. Tam są ceglaste i każde ziarnko piasku na nich widac. Ciagle je zmiatam i przecieram. Zobaczysz bedziesz zadowolona. Buziaki

• 1 month później...

Witam Cię Edytko

Jak czytam Twój dziennik budowy to niesamowicie jestem napełniona optymizmem. Jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Projekt "Moje Miejsce" spodobał mi się od razu, pomimo że później przewertowałam tysiąc innych , zdecydowałam się kupić jednak ten. Z przyjemnością czytam Twoje uwagi na temat domu i budowania. Na początku bardzo bałam się budowy, wynajdywałam sto różnych przeszkód, a to pieniądze, a to wiek, ale po przeczytaniu Twojego dziennika , wiem że i mnie się uda. Bardzo fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że jak już zacznę kopać te fundamenty i nasuną mi się pytania to mogę się do Ciebie zwrócić o radę. Pozdrawiam Cię bardzo

Witam Cię Edytko

Jak czytam Twój dziennik budowy to niesamowicie jestem napełniona optymizmem. Jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Projekt "Moje Miejsce" spodobał mi się od razu, pomimo że później przewertowałam tysiąc innych , zdecydowałam się kupić jednak ten. Z przyjemnością czytam Twoje uwagi na temat domu i budowania. Na początku bardzo bałam się budowy, wynajdywałam sto różnych przeszkód, a to pieniądze, a to wiek, ale po przeczytaniu Twojego dziennika , wiem że i mnie się uda. Bardzo fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że jak już zacznę kopać te fundamenty i nasuną mi się pytania to mogę się do Ciebie zwrócić o radę. Pozdrawiam Cię bardzo

Kochana zawsze zaglądaj i pytaj. Jest też wątek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62954

tam jest sporo porad i ciekawostek. Zapraszam i powodzenia w budowaniu. :D

halo halo! Edytko, co tak cicho siedzisz? dawno Cię nie widziałam...

jak się mieszka? wiem, pewnie tak bosko ze się nie chce przy kompie siadać ;)

chciałam się pochwalić że zdecydowaliśmy i z marszu kupiliśmy te "Twoje" płytki na nasz dół tzn korytarz kuchnię i małe wc, im więcej je u siebie oglądałam na żywo (w tym biurowym pokoju) tym bardziej byłam przekonana. I mam nadzieję że tak zostanie :D. Będziemy je układać za jakieś 2 do 3 tyg.

W ogóle to przyszłam sobie do Ciebie popatrzeć... mam kilka takich dzienników ktore w chwilach zwątpienia lub zgłupienia oglądam i zbieram natchnienie... ;)

pozdrawiam serdecznie, odezwij się!

halo halo! Edytko, co tak cicho siedzisz? dawno Cię nie widziałam...

jak się mieszka? wiem, pewnie tak bosko ze się nie chce przy kompie siadać ;)

chciałam się pochwalić że zdecydowaliśmy i z marszu kupiliśmy te "Twoje" płytki na nasz dół tzn korytarz kuchnię i małe wc, im więcej je u siebie oglądałam na żywo (w tym biurowym pokoju) tym bardziej byłam przekonana. I mam nadzieję że tak zostanie :D. Będziemy je układać za jakieś 2 do 3 tyg.

W ogóle to przyszłam sobie do Ciebie popatrzeć... mam kilka takich dzienników ktore w chwilach zwątpienia lub zgłupienia oglądam i zbieram natchnienie... ;)

pozdrawiam serdecznie, odezwij się!

Mocca dziękuję za odwiedziny. Ja jestem na bardzo długim chorobowym bo spodziewam sie dzidziusia. Juz zdecydowałam sie odpocząc. A niestety nie mam netu w domu i tak jak sobie zajade do pracy to na chwilkę wpadam na stronki muratora i zerkam co nowego u innych. Jak będziesz miała połozone kafle to wklej fotki. Pozdrawiam