edyta_10 28.05.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Reszta jakby w ogole nie brała tego pod uwagę. No tak jeżeli miejscowość jest skanalizowana to ja rozumiem, że odpowietrzenia się nie robi. I moze ci hydraulicy robili tylko w takich przypadkach??? A tak jak w moim przypadku to smród pcha mi się do domu i nie jest fajnie. No na BOGA!!!!! Co za fachowcy!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 28.05.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Edyta! Chyba marna ze mnie czarownica, bo nie bardzo wiem jak Ci pomóc i odczarować Twoją kanalizację. Poza tym temat kanalizacji dopiero przed nami. Będę mieć jednak na uwadze Twój przypadek, tym bardziej, że u nas też będzie szambo. Jednak mimo wszystko nie zganiałabym winy na Twoje 13-stki. Dla mnie jest to liczba jak każda inna, ot zbicie 1 i 3. A z tym nadaniem numerów domu, to faktycznie „ciekawostka”, dziwi mnie, że nie obowiązuje żadna kolejność. Może jednak dla pewności i dla wyrównania „szans” poproś o 7-kę. Głowa do góry! Mam nadzieję, że da się wszystko u Ciebie naprawić. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 28.05.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ale kicha!!!!!!!!!!! Ale Kicha!!!!!!!!!!!!!! Ale kicha!!!!!!!!!!!!!!! No zesz q....wa jego mac.... że tak kolokwialnie się wyraże. Zaczne od początku.... śmieridzi w domu, szczegolnie w okolicy gornej łazienki. Na poczatku myslałam że to po wywózce szamba. No ale tydzien po też???? Nie dawało mi to spokoju, wiec dzis siadłam i zaczełam szukac w necie. O co chodzi????? Wiecie o co??? Nie mam zrobionego odpowietrzenia kanalizy przy szambie. Nosz q...wa...... Co za piedołowaty hydraulik mi się trafił!!!!! Co za d....u...p....a!!!!! Dzwonie dzis do niego. A on mi na to ze sie tego juz nie robi. No jak nie robi!!!!!????? No ręce mi opadły..... O, kurcze., kiepsko a masz odpowietrzenie każdego pionu? jak nie masz odpowietrzenia pionów, to spływająca woda zasysa Ci wodę z syfonu i stąd smród. u nas np. mąż rozważa włożenie w pokrywę szamba (dodatkowo, bo mamy odpowietrzenie każdego pionu) rurki o średnicy 5 cm i wyprowadzenie jej w śmietniku). Jeśli nie masz odpowietrzeń, to może trzeba będzie odkopać trochę szambo, przewiercić dziurkę w pokrywie, poetm zachlapać zaprawą i po krzyku? pozdrawiam, bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 28.05.2008 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Jednak mimo wszystko nie zganiałabym winy na Twoje 13-stki. Dla mnie jest to liczba jak każda inna, ot zbicie 1 i 3. To racjonalne tłumaczenie mi się podoba. A z tym nadaniem numerów domu, to faktycznie „ciekawostka”, dziwi mnie, że nie obowiązuje żadna kolejność. Może jednak dla pewności i dla wyrównania „szans” poproś o 7-kę. Chyba zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 28.05.2008 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 O, kurcze., kiepsko a masz odpowietrzenie każdego pionu? jak nie masz odpowietrzenia pionów, to spływająca woda zasysa Ci wodę z syfonu i stąd smród. bartolinka O w mordę nawet nie wiem czy mam odpowietrzenia pionów. Nawet sie tym nie interesowałam. Dziękuję bardzo za wskazówki. Już dzwonie do pseudo -hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 28.05.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 No tak jeżeli miejscowość jest skanalizowana to ja rozumiem, że odpowietrzenia się nie robi. I moze ci hydraulicy robili tylko w takich przypadkach??? A tak jak w moim przypadku to smród pcha mi się do domu i nie jest fajnie. No na BOGA!!!!! Co za fachowcy!!!!!! Nasz miejscowosc jest skanalizowana, jestesmy podłączeni do kanalizacji miejskiej, ale mimo to odpowietrzenie mamy. Smród z takiej kanalizacji tez dochodzi. Wiem, bo w pomieszczeniu gdzie nie ma jeszcze syfonów zalanych wodą to czuc, szczegolnie po deszczu, jak poziom scikow sie podnosi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 28.05.2008 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Dzwoniłam do goscia ( cud ze odbiera moje telefony). Faktycznie jest jak myślałam. Tłumaczy że to powinien zrobić gość od osadzania szamba.( wszechobecna spychologia!!!!) A że on to robi podłączenia do kanalizy i wtedy nie robi sie odpowietrzenia. No fajnie.... Ale za to odpowietrzenie pionów jest. Czyli zostaje odpowitrzenia przy szambie. Niech no przyjedzie...bo mam jeszcze kilka pytań do niego i ciekawostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 28.05.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 [ Nasz miejscowosc jest skanalizowana, jestesmy podłączeni do kanalizacji miejskiej, ale mimo to odpowietrzenie mamy. Smród z takiej kanalizacji tez dochodzi. Wiem, bo w pomieszczeniu gdzie nie ma jeszcze syfonów zalanych wodą to czuc, szczegolnie po deszczu, jak poziom scikow sie podnosi... No to gość coś kręci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale mnie denerwuje!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 28.05.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Dzwoniłam do goscia ( cud ze odbiera moje telefony). Faktycznie jest jak myślałam. Tłumaczy że to powinien zrobić gość od osadzania szamba.( wszechobecna spychologia!!!!) A że on to robi podłączenia do kanalizy i wtedy nie robi sie odpowietrzenia. No fajnie.... Ale za to odpowietrzenie pionów jest. Czyli zostaje odpowitrzenia przy szambie. Niech no przyjedzie...bo mam jeszcze kilka pytań do niego i ciekawostek. no to mała odkrywka szamba i ta rurka; ale dlaczego gość od wsadzania szamba w ziemię ma robić odpowietrzenie to, szczerze, nie bardzo kumam; kanalizacja i odpowietrzenie jakoś bardziej idą w parze; ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 28.05.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Aaaa, to moze to nasze odpowietrzenie kanalizacji to jest właśnie odpowietrzenie pionów...? Skoro to hydraulik zrobił to moze rzeczywiscie brakuje Ci tylko jakiegos dodatkowego odpowietrzenia przy samym szambie? Jeżeli tak to pewnie czeka Cie jeszcze rozmowa z szambiarzem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 29.05.2008 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 no to mała odkrywka szamba i ta rurka; ale dlaczego gość od wsadzania szamba w ziemię ma robić odpowietrzenie to, szczerze, nie bardzo kumam; kanalizacja i odpowietrzenie jakoś bardziej idą w parze; ehh Ja też jestem tego samego zdania co Ty. Z gościem miałam rozmowę i w piątek będzie robił odpowietrzenie, przyznał taz mi rację że to jego "broszka". Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 29.05.2008 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Jeżeli tak to pewnie czeka Cie jeszcze rozmowa z szambiarzem... Wiesz co mnie najbardziej denerwuje? Że do wszystkiego musze dojść sama. Przez ta swoją dociekliwość potrafię znaleźć takie babole. A przecież to nie tak powinno być. Prawda? Ja nie jestem fachowcem, ja się na tym nie znam, żebym doszła do jakiś wniosków potzrebuje masę czasu. Po to płacę innym, którzy się na tym powinni znać. Tym bardziej że zgłaszałam już ze śmierdzi. To mnie gość zbył. Wrrrrrr..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 30.05.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Edyta, Gratuluję numeru domu. 18 B to bardzo fajny numerek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 30.05.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 No to już dziewczyny mieszkacie naprawdę! Gratuluję!!!! Edyta zdradź proszę jaki masz gres - nazwa i wymiar? nadaje się na taras?a do zaśniedzeń na dekorach, może to pomoże: http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=14230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.05.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Najwazniejsze ze juz masz ten numerek, a dlaczego B? Przeciez to nie jest zaden blizniak, a masz jakiegos sasiada co ma A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 31.05.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 edyta_10, widze, że w kuchni na ścianie masz kafelki, które mnie też urzekły. Napisz jak się sprawują i czy czymś ich impregnowałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 02.06.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Edyta, Gratuluję numeru domu. 18 B to bardzo fajny numerek. Pozdrawiam Prince dziekuje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 02.06.2008 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 No to już dziewczyny mieszkacie naprawdę! Gratuluję!!!! Edyta zdradź proszę jaki masz gres - nazwa i wymiar? nadaje się na taras? a do zaśniedzeń na dekorach, może to pomoże: http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=14230 Gres na jutro - musze sptrawdzić na fakturze. Za namiar na mazidełko dziekuje, bede sprawdzała i mam nadzieje ze pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 02.06.2008 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Najwazniejsze ze juz masz ten numerek, a dlaczego B? Przeciez to nie jest zaden blizniak, a masz jakiegos sasiada co ma A? Tez zadałam Pani w gminie to pytanie. Chciałam wiedzieć skąd to "B". Okazał się, ze była sobie kiedyś działka, która pierwszy właściciel podzielił na 4 i sprzedał je. W gminie każda z tych działek doatała literkę a, b , c, d. Moja jest b. Trochę to dziwne, ale taki ktos miał pomysł i teraz ja jestem b. To wygląda jak bym sie u kogos w sadzie wybudowała. No ale cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 02.06.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 a dodam jeszcze dorbie że moja koleżanka ma adres 16 g. Cała ulica ma nr 16 i kazdy dostał inna literkę. Wyobrazasz sobie np 20 domów i wszystkie mają jeden numer????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts