Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojego Miejsca

edyta_10

Recommended Posts

edyta_10, widze, że w kuchni na ścianie masz kafelki, które mnie też urzekły. Napisz jak się sprawują i czy czymś ich impregnowałaś.

Kafelki sa swietne. Niczym nie impregnowane. brudu nie widac. Wygladają jak stare wiec nawet małe plamki im nie przeszkadzają. Dodałam do nich bezowa fuge i jest fajnie. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to już dziewczyny mieszkacie naprawdę! Gratuluję!!!!

Edyta zdradź proszę jaki masz gres - nazwa i wymiar? nadaje się na taras?

Gres to COTTO BEZ GRES rozmiar 33x33. Ale czy moze być na taras tego an 100% nie wiem. Kupiony w Castoramie więc moze na stronie da sie znaleźć jakies info. pozdrawiam

Edyta,

Z podatkiem nie powinno być tak źle. My płacimy podatek za cały rok w wysokości 11 zł, w dodatku możemy płacić w 4 ratach. :o Na początku roku przesyłają nam 4 blankiety, na poszczególne kwartały – 3 wystawione po 3 zł, ostatni czwarty na 2 zł. :lol:

Można przeżyć :wink:

Pozdrawiam

Witaj Edytko.

Ślicznie sobie mieszkasz, co zmiana to się piękniej u Ciebie robi. Miło, przytulnie i z klasą.

Na prawdę podziwiam, że tak świetnie radzisz sobie z wszystkimi problemami. Co do podatku, to nam naliczona 23 zł. płacimy u sołtysa i on przekazuje do gminy, ale ostatnio coś im umknęło w tym przekazywaniu i dostałam upomnienie :o :o .

W kwietniu za kwartał naliczono mi 2,50 zł kary. Suma śmieszna, ale dla zasady poleciałam wyjaśnić.

Tak więc nie powinno tego być u Ciebie za wiele.

Jeśli można , jeszcze coś o kominku, bo pisałaś, że mimo samoczyszczącej szyba

okapca się. To jeżeli masz suche drzewo (sezonowana np. dwa lata) , to reklamuj.

Wkład ma swoją gwarancję. Nam wymienili drzwi i jest ok. Ponoć odlew był nieprawidłowy, co powodowało złą cyrkulacje powietrza i kurtyna powietrzna nie działała.

A co do podsumowań po budowlanych, to też nam zabrakło na zagospodarowanie teren :( :( . Żeby tak konto z gumy było.

Pozdrawiam Dorota

A co do podsumowań po budowlanych, to też nam zabrakło na zagospodarowanie teren :( :( . Żeby tak konto z gumy było.

Witaj Dorotka. dziękuję za rady, skorzystam... a co do kasy to udałam się do mojego zaufanego banku i ładnie, acz stanowczo poprosiłam o trochę grosza. Właśnie za 30 min mam mieć odpowiedź. Po wstępnych symulacjach naszła mnie nadzieja, że uda mi się wykonczyć podjazdy.... trzymaj kciuki. Buziaki EdYTA

Wstapiłam niechcący... i muszę przyznać, że przepięknie u Was!

Bardzo podoba mi się ta zielona górna łazienka. Szukam czegoś takiego do swojej dolnej. Możesz napisać co to za firma i model glazury? :roll:

Naprawdę jestem pod wrażeniem :D

Monis...Kafle Cersanit seria Euforia. Dośc popularne i są w marketach budowlanych. Pozdrawiam EDYTA

Gratuluję - piękny domek i fajna działka. Mam pytanie co do dachówki. Czy to Roben kolor miedziany czy kasztan? Ja się przymierzam do miedzianej, ale kasztan też jest cudny.

Dominika witam w moich skromych progach. Dachówka to faktcyznie Roben kolor kasztan. Wygląda świetnie. Wszyscy odwiedzający zwracają na nią uwagę, bo faktycznie jest RASOWA!!!!!! :D

Witaj!

I ja dzisiaj w ten deszczowy dzień trafiłam do Ciebie i ... jestem pod dużym wrażeniem - bajka, nawet jeszcze raz wrócę do dziennika, bo z wrażenia nie pamiętam co mi się najbardziej podobało... Działka, jeziorko, zieleń i domek z bajki. I oczywiście zapytam (jeśli mogę) z jakiego gatunku/koloru drzewa są schody i meble w kuchni - klimat niepowtarzalny...

Życzę wielu miłych lat, miesięcy , dni i chwil w Twoim magicznym miejscu...

aka

Witaj!

I ja dzisiaj w ten deszczowy dzień trafiłam do Ciebie

To fajnie że padało :D Dziękuję za odwiedziny. Najfajniejsze są takie przypadki :D

I oczywiście zapytam (jeśli mogę) z jakiego gatunku/koloru drzewa są schody i meble w kuchni - klimat niepowtarzalny...

Schody to jesion barwiony na brąz ( miały pasować do okien złoty dąb) A kuchnia to sosona barwiona milezją 5328 :o :o ( nie pytaj co to za kolor bo nikt nie wie :o )

Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu.

ETIUDA Witam w moich skromnych progach. Dziękuję za miłe słowa. Powiadasz dziennik ....jak powieść.... dla mnie to taki dziennik przygodowy, z elementami fantastyki , sporą ilością elementów zaskoczenia, zwrotów akcji i improwizacji :D :D :D

Oj się dzieje... nawet jak budowa oficjalnie jest zakończona to się dzieje. Nawet powiem , że dopiero jak się zamieszka to wychodzą "fajne" - tfu... rzeczy.

U mnie wczoraj równali teren i przy okazji koparka wyciągnęła z ziemi kabel od mojego słynnego czujnika do szamba. I czujnik nie działa, bo kabel jest przerwany. Teraz żeby wiedzieć kiedy wołać szambiarkę musze osobiście zajrzeć w przepastną czeluść zbiornika. No jakoś nie bawi mnie to.... :D :D :D

Etiuda zapraszam, czytaj, baw się dobrze. Jak trzeba to pytaj. Pozdrawiam :)

Dzięki Monis. Mnie też się regalik podoba, załatwia sprawę umeblowania. Szukam właśnie do tego pokoju fajnej sofki - takiej 2 osobowej, ale rozkładanej. Może widziałaś coś fajnego????

Ma być skórzana czy z materiału?

Jeśłi skórzana to polecam bydgoskie meble "ETAP" http://www.etap-sofa.pl bardzo dobrej jakości skóra. Robione przede wszystkim na eksport. Cena tez atrakcyjna jak na skórę. Za wielki narożnik z prawdziwej skóry w Wawie- ok 4 tys.