Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojego Miejsca

edyta_10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A mnie koparkowy zniszczył jeden bok piaskownicy i kilka płyt w ogrodzeniu... :( Z takim zapałem równał...

Szaleniec jakiś czy co???? A naprawił chociaż????

A skąd naprawił! Uciekł z miejsca przestępstwa. Zresztą tego nie da się naprawić, bo on te płyty pokruszył :evil:

Ale szczerze mówiąc sami odkryliśmy te szkody dopiero jak sprawca już był daleko, po prostu wszystko było ukryte w trawie albo przysypane ziemią :(

Przyszło mi tylko do głowy powiedzonko o słoniu w składzie porcelany... Oprócz paru innych słówek... :roll:

Edyta, również zyczę Wam wspaniałej pogody urlopowej i miłego

leniuchowania

chciałam tylko powiedzieć ze masz cudny kominek i piękną podbitkę

zazdraszczam ;)

co do bydgoskich mebli- popieram. Tzn helvetię :D

Sama mam od nich sofę i jestem bardzo zadowolona

mimo że jest jasna a ja mam 3 dzieci nie prałam jej jeszcze, przecieram tylko czasami i jest luks

nie wspominając o samym wykonaniu, nieporównywalne do innych masowych w sklepach... no i nie załują na obiecie tyłu także można stawiać na srodku bez stresu ;)

• 2 weeks później...

Edyta,

Już sama nie wiem czego bardziej Ci zazdroszczę – wakacji, w cudownym zakątku czy też ślicznie wykończonego domku, w którym już mieszkasz. :wink: Kominek wyszedł super!

My w tym roku ograniczymy się do tygodniowych wakacji nad jeziorem. Cóż, albo egzotyczne wakacje albo lepsze płytki w salonie. :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam

Edyta,

Już sama nie wiem czego bardziej Ci zazdroszczę – wakacji, w cudownym zakątku czy też ślicznie wykończonego domku, w którym już mieszkasz. :wink: Kominek wyszedł super!

My w tym roku ograniczymy się do tygodniowych wakacji nad jeziorem. Cóż, albo egzotyczne wakacje albo lepsze płytki w salonie. :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam

Prince lepiej bym tego nie ujęła. Ja nie mam skończonego domu, ale doszłam do wniosku, że i tak go kiedyś przecież skończę. A ze trochę dłużej pośpię na materacu a nie w wygodnym łóżeczku ...a co tam... żyję się raz!!!!!

Cieszę się, ze kominek przypadł Ci do gustu tak samo jak mi. Już lecę pooglądać Twoje postępy w budowie :D

No tak, ale Ty już sobie mieszkasz, więc pewne rzeczy możesz zostawić na później. :) My musimy doprowadzić dom do „stanu zamieszkalności” i wówczas będzie można trochę odpuścić i z pewnymi sprawami poczekać. Już teraz wiem, że nie na wszystko od razu starczy funduszy. :( Ale co tam, ja nie z tych co muszą się wprowadzić do w pełni wykończonego i umeblowanego domu. Chęć przeprowadzki tym większa, że przy tych upałach nie daje się wytrzymać w bloku i następnego lata nie mamy zamiaru tak spędzić.

Faktycznie masz rację. Inaczej jest gdy sie mieszka i mozna odpuścic pewne sprawy, lub przesunąc w czasie. W trakcie budowy ( jak u Ciebie) nie jest to mozliwe a na pewno niekorzystne. :cry: Jednak podoba mi się Twoje podejscie do tematu .... optymizm bije od Ciebie na 472830 km - conajmniej :D :D :D Prince pomyśl, że za chwilę , chwileczkę będziesz wylegiwać się na trawce....w słoneczku...biegać boso... mmmmm...i po co gdzieś jechać. Ja tam następne wakację spędzam u Ciebie.... słowo!!!!! :wink: :wink: :wink:

Witaj Wesola Inwestorko po wczasach.

Cieszy ze wypoczełas - lazur wód śródziemnomorskich (!?) był waszym udziałem? Widoki swietne.

Ale ja z niecierpliwościa czekałam na Twój przyjazd bo potzrebuje twojej porady. Chciałam zapytac o drzwi balkonowe ogromne suwane. Jakiej szerokosci iw ysokości je masz - bo ja musze w najblizsze dni powziąc decyzje co do otworów okiennych jakie mają budować i mam drzwi balkonowe w projekcie po 1,20 o wysokości 2,55 i twierdzą ze takich nie moga wykonąc bo profil nie wytrzyma ( z PCV).

I drugie pytanie jaki masz kominek z płaszczem wodnym jakiej firmy i jakiej mocy i czy przed slepa wylewką robiłaś w ziemi kanał nawiewny wentylacyjny i z czego i jaki duzy. Będę miec podobnej wielkości dom dlatego jesli mozesz -porradx.

Pozdrawiam :D

Edyta,

Jeżeli chodzi o przyszłe wakacje, to zapraszam, ale nie mogę zagwarantować, że trawa będzie… :lol: Do ogrodu, to ja mam 2 lewe ręce, ale może przy dużej pomocy mojej mamy coś zdziałam. Ale muszę mieć takie roślinki, o które nie trzeba specjalnie dbać, bo u mnie w domu to nawet kaktusy padają. :cry:

Obecnie natoamist jestem na etapie "wiercenia dziury w brzuchu" mojemu mężowi, w temacie psa. Ale póki co ciągle mi powtarza, że musimy jeszcze trochę poczekać. A ja już bym chciała. :(

Pozdrawiam

Ania

P.S. Tapeta w pokoju córki bardzo fajniutka.

Gdzies mi umknal Twoj dziennik, a tu takie ladne zdjecia.

Super kominek. To cegly klinkierowe recznie robione? te same co sciana przy schodach?

Schody w koncu zamowilam od goscia poleconego przez naszego od wykonczeniowki. Bukowe w kolorze naturalnym, tralki ciut inne niz wasze.

Ale klimacik macie super, taki sie nam podoba. A u nas tez sa juz solary! Ale temperature trzymaja w zbiorniku, jak byla ta woda puszczona na podlogowke, to budowlancy dzwonili by wylaczyc to ogrzewanie bo im za goraco. Ale dom przynajmniej wyschnie

Chciałam zapytac o drzwi balkonowe ogromne suwane. Jakiej szerokosci iw ysokości je masz - bo ja musze w najblizsze dni powziąc decyzje co do otworów okiennych jakie mają budować i mam drzwi balkonowe w projekcie po 1,20 o wysokości 2,55 i twierdzą ze takich nie moga wykonąc bo profil nie wytrzyma ( z PCV).

Te największe drzwi mają wymiar 225x300. Gość od okien też miał obiekcje czy da się je zrobić, zaproponował mi podział na 3. Dziś wiem, ze dobrze zrobiłam ze się uparłam. Nie byłabym zadowolona z 3 małych okienek. Okna chodzą lekko, nawet dziecko nie ma z nimi problemów.

I drugie pytanie jaki masz kominek z płaszczem wodnym jakiej firmy i jakiej mocy i czy przed slepa wylewką robiłaś w ziemi kanał nawiewny wentylacyjny i z czego i jaki duzy. Będę miec podobnej wielkości dom dlatego jesli mozesz -porradx.

Pozdrawiam :D

Kominek z płaszczem, firmy CTM - TKP 18, kanał wentylacyjny jest zrobiony, ale zabij mnie nie wiem z czego - jakoś mnie to nie zainteresowało. Jutro będzie u mnie gość m.in. od kominka to chętnie go zapytam.

Ech ..Etiuda Ty to trudne pytania zadajesz :wink: :wink: :wink: Pozdrawiam

Edyta,

Jeżeli chodzi o przyszłe wakacje, to zapraszam, ale nie mogę zagwarantować, że trawa będzie… :lol: Do ogrodu, to ja mam 2 lewe ręce, ale może przy dużej pomocy mojej mamy coś zdziałam. Ale muszę mieć takie roślinki, o które nie trzeba specjalnie dbać, bo u mnie w domu to nawet kaktusy padają. :cry:

Obecnie natoamist jestem na etapie "wiercenia dziury w brzuchu" mojemu mężowi, w temacie psa. Ale póki co ciągle mi powtarza, że musimy jeszcze trochę poczekać. A ja już bym chciała. :(

Pozdrawiam

Ania

P.S. Tapeta w pokoju córki bardzo fajniutka.

Ja czułam że jesteśmy pokrewne dusze. Cos wspolnego mamy - te lewe raczki do ogrodu. Ooooo....ja jestem sierota roslinna. W pracy musza mi przypominac zebym swoje suchoty podlała. Kiedys dostałam stroczyka ... fajny jest. Przekwitł obciełam go, a on po roku sam zakwitł. Dobry jest... nawet mu nie pomagałam. A...ile radosci mi sprawil. :wink:

Dziure o psa wierc!!! Jestem z Toba. Pies przy domu powinien byc, jest czujny i jest z nim bezpieczniej. Moj poczuł juz klimat.... broni domu ze az miło. Ślicznota moja :D :D

Super kominek. To cegly klinkierowe recznie robione? te same co sciana przy schodach?

Cegły faktycznie takie jak na ścianie przy schodach, wygladają jak ręcznie robione, ale wiesz jak to jest...

Takie same cegły będą położone na zewnątrz, wokól drzwi wejsciowych - jako takie odniesienie. Powinno byc oki.

Schody w koncu zamowilam od goscia poleconego przez naszego od wykonczeniowki. Bukowe w kolorze naturalnym, tralki ciut inne niz wasze.

Ale klimacik macie super, taki sie nam podoba. A u nas tez sa juz solary! Ale temperature trzymaja w zbiorniku, jak byla ta woda puszczona na podlogowke, to budowlancy dzwonili by wylaczyc to ogrzewanie bo im za goraco. Ale dom przynajmniej wyschnie

Ile Cie wyniosą schody???? Jak długo będziesz czekała???

Widziałam własnie solary u Ciebie - oj to fajna sprawa. My podłogówkę mamy na lato wyłączoną. Chociaż ja nie korzystam z ogrzewania wogóle. Czasami przepalam kominkiem - dogrzewam wode.