marta1210 14.11.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.11.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 To ja będę pierwsza Ładne fotki działki A ten nowy inspektor to mam nadzieję nie jest znajomym generalnego wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 20.11.2007 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 oczywiscie ze nie sa znajomymi:) mam nadzieje, ze bedzie ostry jak brzytwa:) oprocz inspektora inwestor czesto pojawia sie na dzialce wyskakujac zza miedzy mam nadzieje, ze ich to jakos wszystko zmobilizuje a inwestorka neka wykonawce telefonami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 23.11.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Po pierwsze gratuluję decyzji o budowie domu A co do pozostałych punktów... no niestety po raz kolejny okazuje się że cena nie idzie w parze z jakością... mial nam napisac szczegolowo bardziej punkty zawarte w kosztorysie budowy O to powinniście zadbać przed podpisaniem umowy, a nie po! i na dodatek gada ze niby juz jakis etap skonczyl i keidy kasa, a inspektor mowi ze jesszcze mu nie odebral wcale tego etapu Po zakończeniu etapu powinniście podpisać protokół odbioru robót i na podstawie tego powinna być wystawiona faktura. Takie rzeczy jak odbiory, fakturowanie, płatności powinny być zawarte w umowie, właśnie po to żeby uniknąć takich sytuacji. ja piernicze!! wykonczy nas zanim sie do tego domu zdazymy wprowadzic!!!!!!! eeee, nie będzie tak źle, dacie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 23.11.2007 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 ja tez tak uwazam, powinien byc zakoncoczny etap- pospisany przez inspektora, faktura, nasz przelew i final ale neistety to co wydaje sie normalne dla kazdego, takze np przesylanie informacji mailem, zeby nie jezdzic tysiac razy do siebie, dla niektorych nei jest oczywiste stad te nieporozumienia.... ale ogolnie dla nas jednak CENA jest najwazniejsza, bo roznica miedzy tym kosztorysem a konkurencyjnym wynosila 50 tysiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 23.11.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 witam!Ja za to mam zbyt pobłażliwego inspektora, choć tak wogóle to bardzo sympatyczny ludź. A tak wogóle to gdzie pod Poznaniem się budujecie?Życzę powodzenia, stalowych nerwów i solidnych wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 25.11.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 dziekuje za zyczenia beda potrzebne te stalowe nerwy zwlaszcza:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 26.11.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 o to niedaleko ode mnie - mój dom powstaje w Potaszach k.Owińsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 28.11.2007 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 hmm dzisiaj przeczytalismy ze za lasem w klinach ma powstac osiedle 100 domow i troche sie zmartwilismy, ze z dojazdem do poznania to juz w ogole bedize beznadziejnie teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 29.11.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 no cóż... jak na razie to pozostaje wymyślać jakieś dziwne objazdy szutrówkami i mieć nadzieję, że gmina wraz z miastem zaczną realizować pólnocno-wschodnią część III i IV ramy komunikacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.12.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Tempo macie niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 05.12.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 tez jestesmy zadziwieni!! no ale sie cieszymy:))moze na przyszla gwiazdke juz tam bedziemy mieszkac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka135 22.12.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Walczycie faktycznie ostro tylko pozazdrościć tempa prac. A jak się pną mury do góry to aż serce rośnie Życzę powodzenia i szybkiej wprowadzki do własnego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 22.12.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Gratuluję kredytu.Wiem coś o decyzjach przyznania w 2 dni. My walczymy już .....3 miesiąc.Tzn.czekamy.Wyczytane dane: średnia budowy domu po uzyskaniu kredytu : 8 miesięcy,więc przyszła wigilia w DOMU!!!Tobie i sobie gorąco życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 23.12.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 dziekuje bardzo, wszystkim zycze tego samego:)- tzn przyszlej wigilii w domku nowym wczoraj bylismy zobaczyc jak wygladaja zalane stropy. ja niestety nic nei widzialam, bo balam sie wlazic na rusztowania, ale Inwestorek i Inspektorek widzieli i obfotografowali to i owo, zaraz powklejam zdjecia:) stropy sie wiaza, a my pewnie za miesiac zaczniemy robic dach. no oczywiscie nie my, tylko wykonawca w przerwie miedzy swietami a nowym rokiem pojedziemy juz ogladac dachowki, bo on jest taki szybki, ze boimy sie, ze z dnia na dzien powie nam, ze mamy sie na cos zdecydowac a my nie wiemy jaki ksztalt bo kolor juz wiemy- na pewno grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 14.01.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 co do tej pory widzielismy wygladalo na czarna, a nie antracytowa, wiec szukamy dalej... Grafitową dachówkę angobowaną ma bogen. Nie wygląda na taką ciemną, też się nad nią zastanawiałam. http://images34.fotosik.pl/108/94a7cb56a51a4dd9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 08.02.2008 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 po dlugich rozmyslaniach, wizytach na targach budowlanych, w koncu wzielismy nelskampa... wydawalo mi sie, ze jest w miare jasny i dosc ladnie wykonany to sie okaze, a tymczasem robia u nas dach, moze jutro jakies foty wkleimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 13.02.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witaj,Jakos ostatnio malo czasu mam na zagladanie na forum. Pierwsza wizyta u was w dzienniczku i wrazenie - niezle tempo budowy! Gratulacje, miejsce macie fajne, czasem tamtedy przejezdzam. Projekt rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Faktycznie szybko budujesz Niedawno tu zagladałam, to były fundamenty, a juz więźbę widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 13.02.2008 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 ano "się" buduje:)fachowcy się nie ociągają, moze zdążą do końca czerwca, jak to zapowiadali:) i dziękuję za wpisy i gratulacje:))) każdy gość jest bardzo mile widziany, może macie jakies sugestie... na razie mam wiekiego zonka co ze scianami dzialowymi, chcialabym wiedziec co i jak nim je wybuduja, a ciagle w glowie przychodza mi pomysly co poprzestawiac, dostawiac itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts