Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

.....

marta1210

Recommended Posts

Po pierwsze gratuluję decyzji o budowie domu :)

A co do pozostałych punktów... no niestety po raz kolejny okazuje się że cena nie idzie w parze z jakością...

mial nam napisac szczegolowo bardziej punkty zawarte w kosztorysie budowy

O to powinniście zadbać przed podpisaniem umowy, a nie po! :o

i na dodatek gada ze niby juz jakis etap skonczyl i keidy kasa, a inspektor mowi ze jesszcze mu nie odebral wcale tego etapu

Po zakończeniu etapu powinniście podpisać protokół odbioru robót i na podstawie tego powinna być wystawiona faktura. Takie rzeczy jak odbiory, fakturowanie, płatności powinny być zawarte w umowie, właśnie po to żeby uniknąć takich sytuacji.

ja piernicze!!

wykonczy nas zanim sie do tego domu zdazymy wprowadzic!!!!!!!

eeee, nie będzie tak źle, dacie radę :D

ja tez tak uwazam, powinien byc zakoncoczny etap- pospisany przez inspektora, faktura, nasz przelew i final

ale neistety to co wydaje sie normalne dla kazdego, takze np przesylanie informacji mailem, zeby nie jezdzic tysiac razy do siebie, dla niektorych nei jest oczywiste

stad te nieporozumienia....

ale ogolnie dla nas jednak CENA jest najwazniejsza, bo roznica miedzy tym kosztorysem a konkurencyjnym wynosila 50 tysiecy

• 3 weeks później...

dziekuje bardzo, wszystkim zycze tego samego:)- tzn przyszlej wigilii w domku nowym

wczoraj bylismy zobaczyc jak wygladaja zalane stropy.

ja niestety nic nei widzialam, bo balam sie wlazic na rusztowania, ale Inwestorek i Inspektorek widzieli i obfotografowali to i owo, zaraz powklejam zdjecia:)

stropy sie wiaza, a my pewnie za miesiac zaczniemy robic dach. no oczywiscie nie my, tylko wykonawca

w przerwie miedzy swietami a nowym rokiem pojedziemy juz ogladac dachowki, bo on jest taki szybki, ze boimy sie, ze z dnia na dzien powie nam, ze mamy sie na cos zdecydowac a my nie wiemy jaki ksztalt

bo kolor juz wiemy- na pewno grafit

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

ano "się" buduje:)

fachowcy się nie ociągają, moze zdążą do końca czerwca, jak to zapowiadali:)

i dziękuję za wpisy i gratulacje:))) każdy gość jest bardzo mile widziany, może macie jakies sugestie...

na razie mam wiekiego zonka co ze scianami dzialowymi, chcialabym wiedziec co i jak nim je wybuduja, a ciagle w glowie przychodza mi pomysly co poprzestawiac, dostawiac itp....