marekmarian 24.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 witaj dzięki za odwiedziny powiem tak: Gotowe projekty zmuszają do określonej bryły ale nie nakazują rezygnować z dodawania odcieni do farb, stosowania drobiazgów w detalu wnętrz, lekkiej zabawy z konwencją... To kwestia fantacji ale i rozsądku by powoli budować sobie przestrzeń z określonych wyszukanych gdzieś wzorów wypowiedzi... Nic nei stoi na przeszkodzie by powietrze miało lekko inny, niemasowy kolor trzymam kciuki i nei ma co żałować czegokolwiek tylko patrzeć do przodu!!! i czekam na fotki całości albo adres do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 26.03.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAW 21.04.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Nam nasza plejada tez sie mala wydawala jak zaczeli sciany robic, takie male coś. Teraz jest juz lepiej- tylko łazienka mimi wszystko jest chyba za mała. Poddasze wydaje się od środka potężne, większe niż przypuszczałęm. Może to efekt tego że o jakies 16cm podniosłem cały dach. Jeśli nadal jesteście na etapie wieźby to może zrobicie sobie facjatki tak jak u nas http://forum.muratordom.pl/plejada-z-pracowni-domus,t58079-120.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 09.06.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 ja tez uwazam ze poddasze jest wrecz ogromne (chociaz ogolnie to jest nam narazie neipotrzebne,bo spokojnie sie zmiescimy na dole) z powodu szybko topniejacych srodkow chyba podarujemy sobie w tym roku wykanczanie go i skoncentrujemy sie na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 20.06.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witaj, Jeżeli masz glinę na działce to raczej zrób szambo. Poza tym nie doczytałem w Twoim dzienniku jak duża jest działka (bo to bardzo ważne przy oczyszczalni eko ). Czy wodę masz z wodociągów, czy własny odwiert ? Bo w wypadku własnej wody odległości od "eko" też są ważne. z szambem jest natomiast taki zonk, ze droga na dzialke jest nieutrwardzona i zastanawiamy sie, czy dojada jak bedzie chlapa.... A ty czym jeździsz prywatnie ? Traktorem ? Domniemam, że samochodem osobowym. Skoro boisz się, że w deszcze ciężarówka z "gó....em" może nie dojechać to jak Ty dojedziesz lub wyjedziesz z działki samochodem osobowym? Szambiarka z dobrym kierowcą da radę, zobaczysz. A jak się zakopie to wyciągniesz ją swoim traktorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 15.07.2008 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 o kurcze o kurcze komentarz, a ja go dopiero teraz zauwazylam! cos mi przypomnienia nie przychodza na poczte! jesli chodzi o szambo, to zastanawiamy sie dalej co zrobic. moj maz za oczyszczalnia optuje- dzialka jest ogromna i pewni producenci mamią nas ze bedzie dzialac, mimo gliny ale cena-12 tysiecy- dla mnei nie do zaakceptowania ja wolalabym szambo, tez mi sie wydaje ze szambiarka jakos da rade- chociaz ja moim samochodem nie probowalam dojezdzac w roztopy i bloto, zostawialam go na drodze glownej i sobie 20 m szlam po kostki w blocie z dwojga zlego to juz wole zainwestowac w droge te pieniadze a nie w oczyszczalnie, ktora moze nie dzialac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 20.08.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 super, ze kontakt parapetowy się przydal nie martw sie, u nas też architekci (ci sami ) spóźnieni są...I wykończeniówka też o miesiac póxniej weszła.... a u nas almond lappato też w łazience bedzie , ale połaczony z czarnymi płytkami hehe, nie ma jak ten sam architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 20.08.2008 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 ano wlasnie, pewne tredny są, ze tak powiem, wspolne wkurza mnei tylko ich nieslownosc... parapety sa super, moze zrobie jutro jakies zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 07.09.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Marta, Zagladam do Ciebie po raz pierwszy Bardzo fajna wizualizacja salonu ... Ja, też skłaniam sie do szarych płytek w korytarzu i łazience i tez mi wpadła w oko kolekcja pietre native, m.in. chyba włąsnie meteor. Zastanawiam sie tylko, jak te szare płaszczyzny sprawdza sie w praktyce ..Nie chciałabym biegać ze szmatką ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 07.09.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 bardzo mi milo, ze odwiedzasz nasz dziennik nasze plytki beda kladzione w tym tygodniu, mysle, ze na szarosciach mniej widac brudu niz np na jasnym bezu, wiec jestem optymistka:) dam znac kolo listopada, jak sie sprawuja, bo pewnie wtedy sie przeprowadzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 09.09.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dzięki..., fajnie, zamieszkacie juz za 2 miesiące ! Nasza przeprowadzka dopiero w przyszłym roku. Kolekcja Pietre Native jest bardzo bogata, podoba mi sie tez seria pietra di sardegna ... Długo myśłeliście nad wyborem gresu na podłogę, czy to był impuls? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 09.09.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 hejjesli chodzi o kolor, to troche nam sie zmienilo najpierw myslelismy o jakis bezach na wysoki polysk ale potem zwyciezyla praktycznosc, postanowilam postawic na cos szarego poza tym widzialam u znajomych fajne szare plytki polaczone z brazem i postanowilismy to wykonac niestey mam jeden problem, nei widze odcieni roznych szarosci, chociaz w przypadku innych kolorow to nie mam problemu:) wiec razem z architekt i mezem szukalismy jakiegos szarego co wpada w braz troche i wybralismy cala luna w tym tygodniu odbieramy wiec mam nadzieje ja zobaczyc! zdam relacje w tym tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.09.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 witaj,my też mamy potworną gline na całej działce, ale..mamy droge tuż obok działki,bardzo długo z uporem maniaka obstawiałam na oczyszczalnie biologiczną bez drenaży- np. Roth, (nie chciałam z kilku powodów rozsypywać tony kamieni u nas na działce)jak już tuż tuż byliśmy przed zakupem, znajomy polecił mi o wypytanie o parametry zużycia prądu i koszty z tym związane..i cóż okazało się że proza życia,.pomijając fakt że najpier caa` 10tys. dam za szambo to potem dochodzi właśnie ten koszty, a nie wyszły wcale małe, od ok. 40 do 60zł, -łącznie z odżywkami biol. i prądem,...,no to już wyzbyłam się marzeń o ekologi i tanim szambie,montujemy szambo bet. za 2tys, i co 4-6tyg. będzie mi szambiara wywoziła za 75zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 11.09.2008 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 nasze szambo z montazem tez troche kosztowalo 9m3 wyszlo z faktura ok 5500 ale jestem zadowolona ze wreszcie decyzja zostala podjeta co do plytek, to sa dosc ciemno szare powiedzialabym mam nadzieje,ze beda fajnie wygladac na podlodze ogolnie na budowie jest sajgon, mnostwo ekip, robiacych wszystko na raz, juz bym chicala zeby sobie poszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 11.09.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 No wiesz, nie narzekaj, ja bym chciała, zeby u mnie na budowie tyle sie działo co u Ciebie...jak na razie zastoj, czekamy na pana od ocieplenia poddasza. Ciemnym odcieniem szarosci nie martw sie na zapas, na pewno bedzie wygladac super. Mowie tak, bo mnie szarosci sie bardzo podobaja. Na podłodze bedzie zupelnie inny odcien niz w paczce..Inny w dzien, inny wieczorem .... Poza tym jak uznasz ze jednak są za ciemne, to moze - dodaa\ jakis jasniejszy odcien gdzieniegdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.10.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 weszłam tu zaintrygowana Twoją wypowiedzią w temacie "czego w urządzaniu nie zrobilibyście..." BArdzo fajnie się wasz dom zapowiada i pewnie jak już się nerwówka skończy to zaczniecie się domem cieszyć. Mieszkanie to jednak nie to samo, nie ma ogrodu... Ciekawy pomysł na ścianę z telewizorem i kominkiem w jednym. Ciekawe co w końcu wybraliście? pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts