rafiko 15.11.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam wszystkichWłaśnie debiutuję na tym forum. Do tej pory tylko czytałem, aż w końcu postanowiłem się przyłączyć. Rzecz dotyczy lilii wodnej w niedużym oczku - ok 1m szerokości i ok 0,50 m głębokości. Do tej pory na zimę wyjmowałem lilię z oczka i umieszczałm w dużym wiadrze w garażu, działało! Tym razem chciałbym ją zostawić na zimę w oczku., które całkowicie przemarza. Czy ktoś ma doświdczenie z lilią zimującą w lodzie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 15.11.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 U mnie dobrze zimuje (od wielu lat) w oczku na głębokości około 70 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 15.11.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 ale jesli oczko cale zamarza to roslinki tez zamarzna i przezyja? czy zabrac do domu? ja mam glownie irysy i "kapusty" plywajace.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.11.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 A może by tak- oczko niewielkie, poczekać, aż zamarznie na jakieś 10 cm i rzucić np matę słomianą, może dwie- żeby po prostu nie zamarzło do dna, można śniegiem przysypać, jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts