Michał Biliński 07.08.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Czym najlepiej zabespieczyć drewno na zewnątrz budynku (bejce, bejcolakiery, lakiery) przed pękaniem (rozsychaniem), wilgocją a jednocześnie nadając mu kolor np. lazur.Słyszałem że na rynku są jakieś oleje do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbiarz 07.08.2003 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Nie wiem jak sprawdzają się oleje, nigdy nie miałem okazji przetestować. Podejrzewam, że sam olej może nie wystarczyć. Osobiście mam przekonanie do impregnatu Hartzlain decor (producent Venga). Używałem go jako podkładu, występuje w kilkunastu kolorach. Na warstwę nawierzchniową proponuję bądź lakierobejce zewnętrzną Dulux (nie uniwersalną!!) - odpowiednik starego, sprawdzonego cuprinolu, badź Sadolin Extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 A co sądzicie o woskach barwinych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Biliński 08.08.2003 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Dziękuje za odpowiedź, na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts