ilzan 15.11.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 proszę pomóżcie choć może powtarzam temat ale sprawa pilna! Ile płacicie za wymurowanie m2 ścian działowych z suporeksu, i druga sprawa jedna ścianka ma być z cegły czerwonej i taka surowa ma zostać. wg majstra należy ją licować i murować specjalną metodą. za to chcą inną stawkę za m2 Czy ktoś murował taką ścianę i czy rzeczywiście musiała to być specjalna metoda (majster mówił o użyciu listw metalowych aby uniknąć zabrudzenia cegły podczas murowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 15.11.2007 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 i jeszcze jak liczyć metry wymurowania ścianki, tak,jak leci czy odejmować otwory drzwiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 16.11.2007 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 nikt mi nie podpowie chociaż na temat ścianki z czerwonej cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 16.11.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 nikt mi nie podpowie chociaż na temat ścianki z czerwonej cegły o jakiej cegle piszesz , o takiej malej ?http://www.czystosc.legnica.pl/images/cegla/klinkier.jpg jezeli tak , to specjalna stawka jak taka cegla , to sznurek i poziomica , bez zadnych listew ... tak muruja prawdziwi murarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
system70 16.11.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Murarz ma racje co do metody i tego ze to co innego niz zwykle murowanie gdzie nie trzeba bawic sie w szczegoly bo zakryje to tynk .Takze stawka musi byc wyzsza i musisz to zrozumiec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 16.11.2007 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 CEGŁA JEST ZWYKŁA CZERWONA SZAMOTOWA. WIEM, ŻE Z TAKĄ SCIANA BEDZIE WIECEJ ZABAWY. WIĘC CHCIAŁAM POZNAĆ STAWKI ZA M2, PONIEWAŻ MÓGŁ JUŻ KTOŚ MUROWAC W TAKI SPOSOB. A CO DO METODY ZE SZNURKIEM I POZIOMICĄ TO TEŻ TAK MYŚLAŁAM, ALE MOZE MOJ MURARZ ZNA JESZCZE INNE? DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geddeon 26.12.2007 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 i jeszcze jak liczyć metry wymurowania ścianki, tak,jak leci czy odejmować otwory drzwiowe? napisałem to w innym temacie ale powtórze.... czy łatwiej jest wymurować ścianke całą, czy z wymierzonym dokładnie otworem drzwiowym i ewentualnym wzmocnieniem nadproża ? jeśli nie ma różnicy to można by też zakwestionować do metrażu spoiny między cegłami... a co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 26.12.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 i jeszcze jak liczyć metry wymurowania ścianki, tak,jak leci czy odejmować otwory drzwiowe? napisałem to w innym temacie ale powtórze.... czy łatwiej jest wymurować ścianke całą, czy z wymierzonym dokładnie otworem drzwiowym i ewentualnym wzmocnieniem nadproża ? zdecydowanie łatwiej jest wymurować ścianke całą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelek 26.12.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 witam z tego co zrozumialem to scianka ma pozostac w stanie surowym a zarazem ustetycznie wygladac wiec twoj majstem ma racje musi ona zostac wykonana inna metoda musi ukladac tak jak sie uklada cegle klinkierowa a takie scianki uklada sie na takzwanych dystansach a koszt ukladania takiej scianki licza okolo 2zl. za sztuke a nie za metr kwadratowy i to zdecydowanie zjmuje wiecej czasu wiec bedziesz musiala za to woecej zaplacic pozdrawiam JELEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts