siwy z gosławic 15.11.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam. Przyjechał serwisant i ustawił mi kociołek tak jak w książce pisze. Kocioł ustawiłem na 45C a CWU na 48C CO działa tak że kocioł włącza się na 10 minut i już jest 45C wygasza palnik i spada do 32C i cykl powtarza od początku, z tym że coraz szybciej nagrzewa. CWU działa tak że zamiast 48C mam 63C i kocioł gasi palnik i jak CWU spadnie do 56C to znowu załącza. Ja tylko zmniejszyłem ciśnienie minimalne gazu z książkowego na jakieś inne CO działa tak że dogrzewa do 43C i na malutkim płomyczku trzyma tą temperaturę ze 3 godziny. CWU ma być 48C i jest. Na ustawieniach serwisanta kocioł w godzinę ciągłej pracy spalał 05m3 propanu a na moich ustawieniach spal 0,34m3 propanu i mogę jeszcze zejść do 0,29. Ale czy mi się to opłaci ?? Na komforcie na pewno zyskałem ale co z ekonomią. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/91116-poprawi%C4%87-serwisanta-kot%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts