Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zlewozmywak pod oknem.

Puszka

Recommended Posts

Witam

mam pytanie do osob ze zlewozmywakiem w kuchni umieszczonym pod oknem.

Czy w takim wypadku rezygnujecie z suszarki (takiej co przewaznie znajduje sie nad zlewem) czy poprostu umieszczacie ja z boku.

Jakos mi sie nie widzi po kazdym zmywaniu wycierac naczyn odrazu do sucha.

moze jakies foty

Pozdrawiam

Puszka

Tylko czy warto instalowac zmywarke dla 2 osób??

Myślę że warto.

Ja nigdy nie miałam zmywarki, ale od niedawna ma moja mama.

Na początku mama była bardzo przeciwna (też w domu są 2 osoby i 2 psy) natomiast teraz po pół roku użytkowania sama mówi że to jakiś fenomen jest. Ona ma 60cm załącza co 2 dni lub codziennie na programie pół wsadu. Bardzo sobie ją chwali i mnie też namówiła na zakup.

Tak więc postanowione mam już że u mnie zmywarka też będzie 45cm - bo nie mam miejsca na większą i też dla 2 osób - już się nie mogę doczekać.

Jeśli troszkę poczytasz na forum to posiadanie zmywarki pomału robi się normą a nie luksusem czy fanaberią i ludzie naprawdę sobie chwalą.

A jeśli planujesz urządzanie kuchni to może warto zaplanować taki zakup na samym początku. Mieć malutki zlew bez żadnych suszarek, ociekaczy itp. i nie musieć stać przy garach.

Pozdrawiam serdecznie.

Kilkanaście lat temu kupiliśmy zmywarkę-45cm.Mąż nie był przekonany tak jak ja.Pierwsza impreza rodzinna-goscie wychodzą ,mąż znosi wszystkie brudne naczynia do kuchni (jak do tej pory),ja pakuje do zmywarki,naciskam guzik i ....po imprezie.Stwierdzenie mojego męża-warto mieć zmywarkę choćby tylko dla imprez.Oczywiście używamy jej stale i jest super

0

Warto i to wcale nie taka wezsza, bo czasem ciezko ja zapakowac. Jesli masz duzo naczyn, zmywarki nie zalaczasz codziennie. Tylko trzeba pamietac o wlozeniu odswiezacza i od czasu do czsu puszczeniu cyklu ze specjalnym srodkiem do czyszczenia. U mnie to sie sprawdzilo. Tak czy siak w nowym domu nie zamierzam rezygnowac z suszarki (sa takie male, zgrabne) ani z dwukomorowego zlewu, cgoc wcale nie jestem wielka kucharka. W koncu w zmywarce nie myje rzeczy drewnianych, niektorych metalowych, delikatnej porcelany, a w zlewie myje sie tez warzywa, owoce, - wszystko to potem sobie ocieka. Odcedza sie makaron, ziemniaki, odmraza miesa, czasem miksuje, przeciera, odstawia garnek. Mozna tez, jak nie ma sie czasu na zaladowanie zmywarki, wstawic naczynia do zlewu. Czasem tej dodatkowej komory i suszarki mogloby zabraknac.

mam pytanie do osob ze zlewozmywakiem w kuchni umieszczonym pod oknem.

Czy w takim wypadku rezygnujecie z suszarki (takiej co przewaznie znajduje sie nad zlewem) czy poprostu umieszczacie ja z boku.

Ja mam tak:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/8PVAHtuZObidOuFphB.jpg

Suszarka jest w szafce na lewo od okna (pięćdziesiatka), nad lewa komorą (przy wkładaniu naczyń kapie do zlewu, nie na blat).

Nie mam zmywarki. Wiem, wiem, to fantastyczna sprawa, ale bez zmywarki tez da się żyć :-)

Pozdrawiam

zielony_listek

Juz gzies byl ten watek poruszany, ale

Nas tez jest dwojka na razie i tez bylam przeciwna zmywarce. Na sile kupila mi moja mama. Teraz nie wyobrazam sobie zycia bez zmywarki.

Co do zlewu pod oknem. Jest to superrozwiazania, ale...

z myciem okna jest troche problemow. Jednak jest to do przejscia (troche gimnastyki dobrze nam zrobi babeczki)

Warto i to wcale nie taka wezsza, bo czasem ciezko ja zapakowac. Jesli masz duzo naczyn, zmywarki nie zalaczasz codziennie. Tylko trzeba pamietac o wlozeniu odswiezacza i od czasu do czsu puszczeniu cyklu ze specjalnym srodkiem do czyszczenia. U mnie to sie sprawdzilo. Tak czy siak w nowym domu nie zamierzam rezygnowac z suszarki (sa takie male, zgrabne) ani z dwukomorowego zlewu, cgoc wcale nie jestem wielka kucharka. W koncu w zmywarce nie myje rzeczy drewnianych, niektorych metalowych, delikatnej porcelany, a w zlewie myje sie tez warzywa, owoce, - wszystko to potem sobie ocieka. Odcedza sie makaron, ziemniaki, odmraza miesa, czasem miksuje, przeciera, odstawia garnek. Mozna tez, jak nie ma sie czasu na zaladowanie zmywarki, wstawic naczynia do zlewu. Czasem tej dodatkowej komory i suszarki mogloby zabraknac.

Ja dokładnie myślę tak samo!

Mam dużą zmywarkę, dwukomorowy zlew i suszarkę, i w nowym domu też tak będę mieć :D

Na początku mama była bardzo przeciwna (też w domu są 2 osoby i 2 psy) ...

No dobre, dobre :-)

To po tych psach tyle zmywania? :-)

Pozdrawiam

zielony_listek

Nie chce zaśmiecać, ale tylko kilka słów do "zielony_listek"

Dobre i zabawne - chyba nie rozumię... :o

Bo nie wiem jak ty ale ja uważam że pies to też domownika i ja właśnie liczbę domowników wymieniłam (nie napisałam że pies gary brudzi).

I- choć chyba to cię dziwi -dla psa też się przygotowuje jedzenie i siłą rzeczy naczynia się brudzą. Chyba że należysz do tych którzy swojemu psu serwują suchą karmę, resztki z obiadu, ewentualnie żarcia z puszek? A może nie masz pas i nie wiesz jak to jest?

Więc ..... - czepiać się chcesz a nie masz do czego.

Pozdrawiam :)

Mam i zmywarkę, i zlewozmywak z ociekaczem :wink: :)

Dodatkowo na tym ociekaczu jest taki gadżet służacy jako suszarka lub podstawka do gorącego :) -(na fotce go niestety nie ma)

Generalnie zlewu też się uzywa dla mniejszych zmywań i wtedy korzystamy po prostu z ociekacza

http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/Zdjecie050.jpg

Na początku mama była bardzo przeciwna (też w domu są 2 osoby i 2 psy) ...

No dobre, dobre :-)

To po tych psach tyle zmywania? :-)

Nie chce zaśmiecać, ale tylko kilka słów do "zielony_listek"

Więc ..... - czepiać się chcesz a nie masz do czego.

Pozdrawiam :)

No to mi się dostało :-)

Mam 3 koty i psa, dostają gotową karme dobrej jakości. Nie chcę dyskutowac jaka karma lepsza, gotowa czy przygotowywana samodzielnie - nie to miejsce.

Zdarzało mi sie kupowac samochód "pod psa", kupiłam nowe garnki jak pies był na diecie (potrzebowałam 3 wielgachnych), kupno mebli, zasłon itp. jest poporządkowane kwestii sierściowo-drapanej, ale żeby zmywarke dla psów kupić, to słodkie :-)

Skoro dla Ciebie to nie jest smieszne, to faktycznie mnie źle zrozumiałaś, albo nie masz poczucia humoru. Trudno.

Pozdrawiam

zielony_listek

można prosić o informację dotyczącą kranu? co to i czy nie przeszkadza w otwieraniu okna ? (składany jakiś czy co ? :) )

To jesat specjalny kran podokienny, składany do otwierania okna :)

Prawie każda z większych firm ma taki w ofercie (tylko ceny mają na ogół wyższe od standardowych)

Mój to Pyramis Alto, raczej niedrogi, ale dobrze się sprawuje.

Jeśli za 5 lat coś mu się stanie to najwyżej kupię nowy :)

Po takim czasie każdy kran będzie już mało estetyczny

pozdrawiam

KK