Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy rząd, nowe nadzieje, a realia??? A budownictwo???

skasowany1955

Recommended Posts

Gość ja i ty
Mi to rybka kto house.

o tak rybki , tez lowie. :D

ale te z kulfonami i dużymi kichawami wypuszczasz ?

:wink:

....to zalezy.:p Pewnego razu znalazlem taka jedna.Miala komory kichawowe przestawione, ale pan profesor z kliniki dla zwierzat za kila tysiecy zrobil co trzeba. 8)

• Odpowiedzi 374
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Pepeg z Gumy
Mi to rybka kto house.

....to zalezy.:p Pewnego razu znalazlem taka jedna.Miala komory kichawowe przestawione, ale pan profesor z kliniki dla zwierzat za kila tysiecy zrobil co trzeba. 8)

Dla zwierząt powiadasz.

Pewnie jak suka, ale kosztowna to była 8) 8)

Gość ja i ty
Mi to rybka kto house.

Dla zwierząt powiadasz.

Tak , tak. Dokladnie suka z gatunku mrowkojada, taki bydle z dlugim nosem. :p

Gość Pepeg z Gumy
Mi to rybka kto house.

Dla zwierząt powiadasz.

Tak , tak. Dokladnie suka z gatunku mrowkojada, taki bydle z dlugim nosem. :p

No kurde, nie przy jedzeeeniu!

Właśnie barszczyk zapodaję.

Gość ja i ty
...witam w klubie, jadlem wczoraj i dzisiaj.W chwili obecnej popijam sok z buraka.

Mam nadzieję, że nie z szampanówki i nie siedzisz w bertce.

qrwa, kamere internetowa musze wylaczyc, nie wiedzialem , ze jestem na wizji.

Gość ja i ty
A jakże widziałem, widziałem :D :D

Ale ładnie się przeżegnałeś, zanim łyknąłeś buraczanego soku.

Zawsze tak robie.

Jestem uzalezniony od soku buraczanego, a lekarz mi zabronil bo kulfony mi z miejsca puchna.

nowy rzad nowe nadzieje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lis bedzie zapewne konferansjerem

Dorn: to był komunikat - ruscy tu rządzą

"W moim przekonaniu sam fakt wizyty (Donalda Tuska w Moskwie - przyp. Onet.pl) w tym terminie, a zwłaszcza to, co ją poprzedzało, był wyraźną porażką Polski, natomiast sam jej przebieg był bardzo umiarkowanym sukcesem w minimalizowaniu kosztów porażek, które rząd i jego premier zafundowali wcześniej naszemu krajowi. I trzeba też powiedzieć, że w jednym przypadku oznacza tez zafundowanie porażki w przyszłości" - napisał w swoim blogu w Onet.pl Ludwik Dorn.

"Jest sprawa, w której Polska poniosła poważną porażkę o charakterze długofalowym. Została ona słabo u nas odnotowana, z polityków wspomniał o niej jedynie Jarosław Kaczyński i to w tonie ironicznym. Rozumiem go. Gdyby użył tonu poważnego, na jaki ta kwestia zasługuje, jeszcze tego samego dnia komando publicystyczno-dziennikarskich przygłupów z spec-grupą Gazety Wyborczej na czele oddałoby salwę rechotem, a w ciągu następnego tygodnia do boju ruszyłyby bataliony kabareciarzy tak w wydaniu dla wykształciuchów (pan Miecugow), jak i mniej elitarnym (pan Majewski). Mam na myśli podjętą na szczeblu premierów Rzeczypospolitej Polskiej i Federacji Rosyjskiej decyzję o reaktywacji festiwalu piosenki rosyjskiej w Zielonej Górze. Już sam fakt, że postulat reaktywacji festiwalu wysunął podczas wizyty premier Zubkow unaocznia, jaką polityczną wagę przywiązuje do niego Moskwa. Co bardziej istotniejsze, premier Tusk musiał wiedzieć, że ze strony rosyjskiej nie jest to postulat nowy – co najmniej od paru lat wznowienie festiwalu w Zielonej Górze było stałym elementem sugerowanego przez stronę rosyjską »pakietu ociepleniowego«, przy czym nie chodziło o sam festiwal, lecz jego lokalizację. Otóż za czasów PRL w Zielonej Górze odbywał się taki festiwal i miał on w komunistyczno-rozrywkowym protokole taką rangę jak festiwale w Opolu, Sopocie i Kołobrzegu – był od początku do końca transmitowany na całą Polskę" - pisze Ludwik Dorn.

"Otóż trzeba zapomnieć o PRL-u, by nie wiedzieć, czym był festiwal w Zielonej Górze. Był podobnym koszmarem jak obowiązkowe nauczanie języka rosyjskiego poczynając od III klasy szkoły podstawowej do końca liceum (język angielski, francuski lub niemiecki zaczynał się od I klasy liceum). Sowieci nie chcieli Polaków zrusyfikować, doświadczenia mojego pokolenia z językiem i kulturą rosyjską nie przypominają koszmaru opisanego we »Wspomnieniach niebieskiego mundurka«. Sowieci bardzo dobrze wiedzieli, że towarzysze z PZPR mówią, że tak naprawdę to rządzą »radzianie« (lub »radzieccy«); buntujący się inteligenci twierdzili, że rządzą »sowieci«, ale większość Polaków wiedziała swoje i żyła w przekonaniu, że Polską rządzą tak naprawdę »ruscy« (albo »ruskie«). Przymus nauczania języka rosyjskiego i festiwal w Zielonej Górze składały się na najpowszechniej odbierany komunikat historyczno-polityczny: ruscy tu rządzili, rządzą i będą rządzić; wy możecie nie uważać na lekcjach rosyjskiego (uważanie na lekcjach rosyjskiego było wśród uczniów zdecydowanie źle widziane), wyśmiewać się z pań rusycystek i wyłączać telewizor podczas festiwalu w Zielonej Górze, ale nic poza tym nie możecie zrobić; poniali Polaczyszki?" - czytamy w blogu Ludwika Dorna.