Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy dam rade ten projekt za 200 tyś - lubuskie

alinaifabian

Recommended Posts

Witam.

POMOCY !!!

Pochodzę z woj. lubuskiego i zastanawiam się, czy dam rade za 200tyś postawić ten domek:

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=373&opcja=opis

1. Chcę zlecić wykonie domku firmie, czy dam rade ?

1a. A może jakiś inny domek do 200tyś, co polecacie?

2. Intryguje mnie jeszcze jeden fakt, w projektach są podane 2 lub 3 miary powierzni:

- uzytkowa

- zabudowy

- calkowita

W/g której miary wykonawca określa cene za m2 ?

Proszę o opinie, czy jest ktoś z lubuskiego, kto buduje,

z jakiej firmy korzystacie ?

Dziekuje i pozdraiwam all.

http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=373&opcja=opis

domek ładny, a co do kosztów.... byłabym ostrożna (nawet w lubuskiem)

a przy firmie : zdecydowanie nie starczy (chyba, że stan surowy ... zamknięty)

Ave, dzieki za odpowiedz, a dam rade cokolwiek za 200tyś postawić systemem tradycyjnym, a może drewniany domek ?

Kurcze sam juz nie wiem, tak bardzo chce mieć SWÓJ DOMEK !!! :)

jak zrobisz wszystko sam to moze starczy 200tys na skromne zamieszkanie (100% własnej darmowej pracy).

Jezeli zlecisz wszystko firmie to w tej cenie bedziesz mial stan surowy ,chyba nawet zamkniety.

czym wiecej pracy własnej na dluzej kaski starczy.

ja na swoj dom wydałem teraz okolo 130tys i mam juz instalacje elektryczna ,czesc hydrauliki pod posadzka,tynki...i czekam na ekipe zeby zalala posadzki (material juz czeka).....włozyłem w to sporo wlasnej pracy

- niestety, nie prowadzę. :-?

domek, to marysia z hb studio (zaraz dam link) albo: patrz wyżej na iskierkę - nasza marysia wygląda identycznie - 112m2

domek jest w tej chwili ocieplony, "zrobiony" na szaro, mam większość materiałów wykończeniowych (np. kafelki,) oczywiście kotłownia, kaloryfery i wszystkie inne instalacje już są, ogrodzenie, teraz czekamy na drzwi wewnętrzne i kafelkarza do łazienki. Sporo - tzn w miarę naszych umiejętności sił i czasu - robimy sami - ocieplenie poddasza, k-g, malowanie, panele na poddaszu, kafelki w kotłowni :wink: )

rok temu chcieliśmy nasz domek wybudować za... 150 ooo :oops: :D

nierealne - naprawdę :roll:

pozdrawiam :D

Witam Kochani zaczynajcie bo 200 tys. to sporo i jest z czym zacząć napewno sporo zrobicie .Szkoda czasu na takie myslenie trzeba myslec jak zarobic resztę

Może czasami nerwów trzeba duzo do panów wykonawców ,ale to co sie czuje jak juz jest swoja chatka nie da sie opisac Zycze powodzenia i wytrwałości i do roboty :D