rafcio i madzia 16.11.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam. Tak jak w temacie, mam problem ponieważ remontujemy istniejący już domek, i akurat w tej starej części będzie łazienka i kuchnia, skończyliśmy zbijać stary parkiet i wyciągać szlakę z podłogi i wyszła mi wysokość 2.45m. czy jak dam ogrzewanie podłogowe i sufit podwieszany(nie na całości) to nie będzie za nisko? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i porady.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 19.11.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ....już mam klaustrofobię może podaruj sobie sufit podwieszany? bo zostanie ci 238 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.11.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ja sie nie zdecydowalam. I chociaz do takiej wysokosci jestem przyzwyczajona z mieszkania, to nizej sobie nie wyobrazam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio i madzia 19.11.2007 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 No właśnie i tu tkwi cały szkopuł tej operacji nie chce mieć za nisko, ale też nie chciałbym rezygnować z sufitu, ale chyba będzie trzeba iść na jakiś kompromis, ale ogólnie jesteście za czy przeciw podłogowemu w tak niskich pomieszczeniach? Z jednej strony chciałbym mieć tą podłogówkę bo jednak to coś podnosi komfort, ale...(zawsze jest to ale). Dziękuje za wypowiedzi i czekam na dalsze... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.11.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Szczerze? Gdybym miała wybierać wolałabym zrobić w 100 % ogrzewanie podłogowe a zrezygnowałabym z podwieszanego sufitu. Zamiast halogenów w takim suficie można kupić fajne lampki mocowane do sufitu.Mam ogrzewanie podłogowe (tyle że pomieszczenia są wysokie na 2,85) w całym domu oprócz sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.11.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 a co ma wysokość 2.45 do podłogówki?? mam gorączkę i słabo jarzę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio i madzia 19.11.2007 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 izat współczuje choroby. a chodzi o to że, mam w pomieszczeniach wysokość 2.45m, jeżeli dałbym ogrzewanie podłogowe zamiast zwykłej wylewki to tak czy siak pomieszczenie obniży się ciut, jeżeli dałbym jeszcze w kilku miejscach podwieszany sufit, to boje się że będę tam musiał się wczołgiwać lub wchodzić na kucąco teraz rozumiesz? stąd moje obawy, ale chyba jednak dam sobie podłogowe a zrezygnuje z podwieszanego, może te halogenki doczepiane nie byłyby takie złe, a orientujecie się może o ile wyżej zajmuje podłogowe od zwykłej wylewki? Dziękuje za wypowiedzi. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.11.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 no właśnie to mnie dziwi, bo przy podłogówce wcale nie potrzebna jest grubsza wylewka myślałam, że chodzi Ci raczej o grubość styro, który musisz pod nią włożyć grubość wylewki jest uzależniona od ilości styro pod nią rób śmiało podłogówkę, bo to lekarstwo na wszelkie choroby :D:D:D lepiej zrezygnuj z podwieszanych sufitów, one już nie są trendy a jak chcesz halogenki, to te na lince sobie fundnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio i madzia 19.11.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Dzięki izat, jednak zrobię tak jak piszecie, faktycznie chodziło mi o to ile tego styropianu+grubość przewodów. Co ja to chciałem jeszcze podać, aha powierzchnia łazienki to 10,75m2 a kuchnia to 10,5m2 bo na reszcie będzie mini jadalnia(wyłożone panelami). A marzy nam się taka łazienka: http://images30.fotosik.pl/115/150dff9208439230.jpg oraz inne ale za dużo ich by tu wklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.11.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 łazienkę możesz mieć niższą jedna z moich ma ok 2.40 właśnie i do tego jeszcze ma skos wcale nie wygląda przytłaczająco jeśli na parterze ta podłogówka ma być, to 20 cm styro musisz dać i ok 8 cm wylewki ja przynajmniej tak mam na poddaszu styro można mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio i madzia 19.11.2007 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 będzie to łazienka i kuchnia nad nie ogrzewanym garażem i pomieszczeniami gospodarczymi, ale jeżeli mam 2,45 i dam 20styropianu i 8 wylewki to w łazience zrobi mi się 2.17 czy to nie za nisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.11.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 będzie to łazienka i kuchnia nad nie ogrzewanym garażem i pomieszczeniami gospodarczymi, ale jeżeli mam 2,45 i dam 20styropianu i 8 wylewki to w łazience zrobi mi się 2.17 czy to nie za nisko? za nisko zdecydowanie za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio i madzia 19.11.2007 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 No właśnie i teraz to się zdołowałem ale taka jest przykra prawda przy remontowaniu istniejących już budynków:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 19.11.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ładna ta łazienka marzeń...ale serio, olej te halogenki w suficie bo tak maja juz wszyscy (niebo na suficie:))-z tego wzgledu my zakupiliśmy fajne halogenki na listwie i są na scianach zamiast na suficie. Efekt fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 20.11.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 z podłogówki nie rezygnuj, to bardzo cieszy, ale z halogenów tak.. lepiej zawiesić fajne lampki zamiast obniżać sufit.. halogeny są tylko ok w wysokich pomieszczeniach, poza tym w niskiej kuchni przy gotujących się garach nie jest przyjemnietrzeba trzymać się realiów, a nie tylko tego co nam się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.11.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 My mamy 10 cm stysopianu + 3 cm styropianu systemowego i na to podłogówka + wylewka 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio i madzia 20.11.2007 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Czyli z syfitku rezygnuje. Teraz jeszcze zastanawiam się jak rozwiązać to podłogowe, jeszcze myślę żeby dać np. 5cm styropianu oraz 5cm styropianu dać w pomieszczeniu poniżej(w tym nieogrzewanym) tylko czy to mi coś da. A jaki to jest ten styropian systemowy.Dziękujemy wam bardzo za zainteresowanie i pomoc, dopiero zaczynamy w to wszystko wkraczać, więc każda rada jest dla nas na wagę złota.Pozdrawiamy wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts