Inez_30 16.11.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Dzisiaj dosypało śniegiem już na poważnie. Świat wygląda bajkowo. Właśnie uporałam się z odśnieżaniem chodnika. Sąsiad wyszczotkował ze śniegu wszystkie drzewka. No i tak się zastanawiam, czy należy odśnieżać drzewka i krzewy? Czy może zostawić je pod śnieżną kołderką. Na wszeli wypadek odśnieżyłam cyprysy. Tuje jeszcze się trzymają prosto. Ps. Hanka oglądałam zdjęcia z kopami śniegu na twoim ogrodzie. Moje 10cm to przy tym marny puszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 16.11.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Gorzj bedzie Słonko! Zygmor w prognozie pogody zapowiada dzś w nocy -15C !!!( http://meteo.pl ) A śnieg pada od 3 dni bez przerwy. Na trawniku już 60cm, na dachu chyba pół metra, jezdnie jak ślizgawki, bialutkie... Psy maja używanie, roślin nie trzeba osłaniac, bo pod futerkiem śnieżnym zakryte szczelnie, tylko my...ganiamy z łopatami, odśnieżając podjazd i chodnik. Ale i tak , żadne z nas nie odważyło się pojechać pod górę do centrum Poszłam na piechotkę z psami, ale śnieg miejscami do kolan i zamiast 1/2 godziny, szłam prawie 2 ))) Psy- padły trupem po powrocie, a sople z długich kudłów topiły na dywanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.11.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 u mnie sniegu jescze wogole nie bylo...natomaist ciagle pada deszcz i dzis jest 8 na plusie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.11.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Wiadomo.. taka wieś pod Szczecinem Pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 18.11.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 u mnie sniegu jescze wogole nie bylo...natomaist ciagle pada deszcz i dzis jest 8 na plusie.... Au mnie wyszło słońce.Potwierdzam +8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 18.11.2007 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 No to nudno macie na tej wsi szczecińskiej. Moje dzieci szaleją na śniegu. Narazie narciarstwo biegowe, ale już się powoli przygotowujemy na wyjazd na stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 18.11.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Inez, Hanka55, tylko pozazdrościć, ale taka zima może sprawić sporo utrudnień. U nas na Mazowszu temperatura oscyluje w okolicy zera. No może dziś w nocy będzie kilka stopni poniżej, ale nie -15 jak pisze Hanka. Taka śnieżna zima pięknie wygląda w tv, lub na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 19.11.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Hihihihiihiii , " cieplej" było, w inwersji tylko - 11 C. Odczuwalna, i owszem niższa, bo wilgotność powietrza duża. Im wyżej w góry, tym zimniej Ale dziś, już słonko się pokazało rano i - 7C na termometrze, za to z lśniącymi i skrzącymi się soplami i trzeszczącym pod butami śniegiem. Rh pod śniegowymi pierzynami, ale gdzie niegdzie przezierają zrolowane listki, skurczone z mrozu. I oby do wiosny! Trzymajmy się ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.11.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 U nas -1,5 stopnia i mgła spora, ale jakoś mi trudno zaklimatyzować sie do temperatur takich, chyba wolę jak jest cieplej, ale takie -5 i śnieg 60cm sam cymesik zimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 22.11.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A u mnie na Mazowszu było dziś tylko -5C i wszędzie piękny szron na wszystkimhttp://www.zwoje-scrolls.com/lt/seasons/lt199.jpgpodobnie jak na tej fotce, żałuję, że nie miałem ze sobą aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 22.11.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A u nas...Jezioro Bodeńskie Poślizg i hamowanie na hydrancie , zakończyły sie potopem u sąsiadów. Sprawca, oczywiście, zbiegł, a raczej odjechał, zostawiając wylewne efekty http://images27.fotosik.pl/116/76c5cb17581b7b72.jpg http://images33.fotosik.pl/52/ff955a814b0ee3c4.jpg Ot, i zima...poślizgowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts