Jarek191 16.11.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Geodeta zrobił mi mapkę do celów projektowych. Zaznaczył na niej datę do kiedy jest ważna (3miesiące). Niestety nie wyrobiłem się z resztą papierów do pozwolenia na budowę. 1. Czy w starostwie odrzucą mi tą mapkę?2. Czy to prawda, że geodeta robiący mapkę może przystawić pieczątkę i przedłużyć jej ważność o np kolejne 3 miesiące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.11.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 IMHO nie ma czegoś takiego jak okres ważności mapki (choć oczywiście słyszałem o urzędnikach którzy wymagają aby mapka nie byłą starsza niż np 6mcy...)jak następnego dnia po otrzymaniu przez Ciebie mapki od geodety ktoś postawi w starostwie na mapie jakąś kreskę (naniesie np siec energrtyczną) w zakresie obszaru który obejmuje Twoja mapka to Twoja mapka staje sie automagicznie nieaktualna. moja mapka do celów projektowych miała ponad rok jak składałem wniosek o pozwolenie na budowę. I była jak najbardziej OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 20.11.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Geodeta zrobił mi mapkę do celów projektowych. Zaznaczył na niej datę do kiedy jest ważna (3miesiące). każ mu oddać Ci pieniądze i zapytaj dlaczego 3 a nie na przykład 2i pół albo 90 dni albo 45 dni. Bo co ? Bo za 3 miesiace masz znowu do niego iść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.jaro 22.11.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Tak z ciekawosci zapytam - jaka moze byc rozsadna cena za sporzadzenie takiej mapki do celow projektowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts