Zbigniew Rudnicki 06.03.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Gdybym się odważył nadać nazwę swojego domu, to pewnie w formie tablicy umieszczonej w mało eksponowanym miejscu, n.p. na cokole fundamentowym, o takiej treści : Dom ten nazywa się "Dymarek".Zbudowany w latach 2001-2005 wysiłkiem Aliny i Zbigniewa Rudnickich.Dbajcie i konserwujcie Go, aby służył długo ku chwale fundatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 06.03.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 A dlaczegoby nie umieścić nazwy na furtce wejściowej? Snobizm, ktoś powie. Fakt kojarzy się może to z knajpą, jakimś pensjonatem lub co gorsza z przybytkim rozkoszy Ale fakt, na domu można bo to moja sprawa jest. Musiałbym sięgnąć trochę do historii, ale wydaje mi się że i u nas w 19,18 wieku nazywano posiadłości dworkowe, to fakt. Ale może się mylę. A ja i tak nazwę, ale jak to jeszcze nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 06.03.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 A my często sobie żartujemy i nazywamy naszego bliźniaka - wzorem developerów - Tomahawk Plaza (bo działka ma taki kształt ) Nazwy na domu nie będzie, ale pewnie gdzieś w dyskretnym miejscu będzie wykute na pamiątkę "logo" - skrzyżowane siekierki. Bawi nas to, a często też rozładowuje napięcia przy budowie i pozwala nabrać dystansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 04.04.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Moj dom na pewno bedzie mial i swoja nazwe, i stosowna, acz dyskretna, tabliczke. Bardzo mi sie takie rozwiazanie podoba, tym bardziej, ze chalupina stanie w szczerym polu, gdzie ani nazwy ulicy, ani numeru... Ze snobistyczne? No i co z tego? Proponuję " ROGATE RANCZO" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 06.04.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 ale to chyba trzeba poczekać parę lat od wybudowania, żeby wyczuć klimat i nazwę wymyślićJak na przykład teraz u mnie na działce nic nie rośnie, a może za parę lat będzie to "dom pod czereśniami" albo "willa świerkowa". Teraz jest tylko glina, więc co ? Glinianka? Czy może "Mieczówka", albo "Stasiówka"? Znajomi mówią na nasz dom "Szkoła", a my z żoną "Malbork". Ale to raczej dla jaj. W sumie pomysł z nazwą mi się podoba, ale zupełnie nie wiem jak ją obmyślić. ps.Najbardziej mi się podoba Hacjenda Eleonora (nie pamiętam, to chyba z komiksu o kapitanie Żbiku), ale to już całkiem od czapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 28.05.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 A JA JEDNAK NAZWE SWÓJ DOMEK"POD TUJĄ"CAŁĄ DZIAŁKE MAMY OTOCZONĄ 15 LETNIMI TUJAMI.MĄŻ ZROBI DYSKRETNĄ TABLICZKE NAD WERANDA.PONIEWAŻ NIKOGO NIE MA BLIZIUTKO KOŁO NASZEJ DZIALKI I JUZ NIE BEDZIE TO NAZWA BEDZIE TYLKO DLA NAS.A TAK NAPRAWDE TO W NASZEJ WSI DOMY STOJĄCE NIEDALEKO I TAK NAZYWAJA SIE Z "GADZIEJ GÓRKI" MAM NADZIEJE ŻE TO DOTYCZY BLISKOSCI LASU A NIE CHARAKTERU SĄSIADÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 31.05.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 A mój domek jest żółty i stoi przy ul. Słoneczej w związku z tym nazwaliśmy go "Słonecznik" - muszę tylko na desce(takiej surowej) wyskrobać i wypalic napis no i powiesić. Oczywiście jak znajdę czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.06.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 W Radomiu mamy coś co się nazywa "Myjnia Łosiów" Włascicielami są bracia Łosiowie Jak miałby nazywać się ich "bliźniak" ? Chata Łosiów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 01.06.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 ŁosiowySzałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 01.06.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 ŁOSIOWISKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 02.06.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Będzie Ziabówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 02.06.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Ziabówka jest świetna,a do tego ogród z ziabami - żywymi, dmuchanymi, ceramicznymi itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 02.06.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Tak tak ..i jeszcze tylko plastikowy bocian w żelaznej misce i Atlas na najbliższym słupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 02.06.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 no i można pobierać opłaty za możliwość zrobienia zdjęcia z Ziabą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 02.06.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Rytunia !!! Ty masz pomysł ! Ileż człowiek się nauczy na tym forum !! Zdjęcia grupowe chyba ze zniżką jaką .. Dyć hurt to już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 02.06.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 do tego sprzedaż małych glinianych ziab i koszt budowy domu zwróci się raz dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 13.06.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 I punkt widokowy, bo z góry będą pikowały prawdziwe bociany w nadziei na wykwintną ucztę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 24.06.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 (edytowane) T Edytowane 30 Listopada 2012 przez aa***a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vida 27.06.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A nasz domek będzie nazywał sie Karol. Wytyczaliśmy fundamenty dokładnie 2 IV - w dniu śmierci Papieża- i dlatego tak postanowiliśmy go nazwać. Data smutna - koniec pewnej epoki , a dla nas zarazem początek nowej... Ot życie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 27.06.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 My naszą chałupkę nazywamy Whisperówką, ale w kraju angielskojęzycznym śmiesznie i dość dwuznacznie brzmiałoby House of Whispers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts