Mały 05.09.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A ja częściowo wypaliłem na desce nazwę "Słonecznik" - ulica Słoneczna, kolor eee...żółtawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 05.09.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Moj domek jeszcze nazwy nie posiada, chociaz w przyszlosci cos na pewno wymyslimy.Natomiast moi rodzice kupili na Rostoczu stara chate, ze slupem w rogu dzialki na ktorym jest bocianie gniazdo w miejscowosci o nazwie Bobrowe, dzieci nasze, ktore zreszta uwielbiaja tam jezdzic, mialy problemy z mowieniem dokad jedziemy, wiec nazwaly to miejsce BOCIANOWKA, Nazwa tak sie wszystkim spodobala ze teraz nawet nasi znajomi i cala rodzina nie mowi inaczej niz ,,jedziemy na bocianowke,,Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edan 05.09.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A my często sobie żartujemy i nazywamy naszego bliźniaka - wzorem developerów - Tomahawk Plaza (bo działka ma taki kształt ) Nazwy na domu nie będzie, ale pewnie gdzieś w dyskretnym miejscu będzie wykute na pamiątkę "logo" - skrzyżowane siekierki. Bawi nas to, a często też rozładowuje napięcia przy budowie i pozwala nabrać dystansu. To może lepiej "Siekierezada" - jak knajpa w Cisnej w Bieszczadach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 05.09.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ja od dawna już myśląc o naszym domu myślałam o "Stodole" - chociaż może to zbyt proste.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 05.09.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Hejka! Jestem absolutnie za Sama nazwa już coś mówi o miejscu a jeżeli dobrze dobrana to jeszcze lepiej! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajacek 05.09.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Dołączam się również, dom musi mieć swoją nazwę. Nasz będzie się nazywał... "Chacjenda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.09.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A my często sobie żartujemy i nazywamy naszego bliźniaka - wzorem developerów - Tomahawk Plaza (bo działka ma taki kształt ) Nazwy na domu nie będzie, ale pewnie gdzieś w dyskretnym miejscu będzie wykute na pamiątkę "logo" - skrzyżowane siekierki. Bawi nas to, a często też rozładowuje napięcia przy budowie i pozwala nabrać dystansu. To może lepiej "Siekierezada" - jak knajpa w Cisnej w Bieszczadach.. No co Ty! Jeszcze byśmy się pozabijali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 05.09.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 O nazwie dla swojego domku myślałam już dawno. Wpadłam na ten pomysł w Hiszpanii, gdzie większość domów ma nazwy. Bardzo podoba mi się nazwa nadana przez architekta "SAGA", chociaż jak na razie ta Saga ma krótką historię. A zawsze marzyłam o domu słonecznym (widnym i utrzymanym w jasnych kolorach), to może będzie "Słoneczny" albo "Promyk" albo "Słoneczna SAGA". _________________ Projekt: http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=784 I realizacja: http://www.goska57.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.09.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Dołączam się również, dom musi mieć swoją nazwę. Nasz będzie się nazywał... "Hacjenda" Tak lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 06.09.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Nasz nieistniejący jeszcze domek ma na razie roboczą nazwę - "Chatka Puchatka" albo "Puchatkowy zakątek". Dlaczego? Bo po pierwsze w porównaniu z kilkoma okolicznymi "pałacami" będzie wyglądał jak chatka a po drugie ma to być "dom z patyków", czyli w technologii szkieletowej. Kto ma dzieci, ten pewnie zna kawałek "Kilku kumpli weź, i patyk albo dwa, powstanie dom, w którym mieszkac się da..." Synowi się skojarzyło i zostało. Kiedyś może nazwa ulegnie zmianie, ale też raczej będzie dla naszego użytku, raczej tabliczki wieszać nie będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 06.09.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Mój dom architekt ochrzcił nazwą "Jędrzej" a ja też Jędruś więc może pasowała by nazwa "U Jędrusiów" hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miglo 06.09.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 szczerze mówiąc nie mam zdania - jeżeli dom i działka ma specyficzny klimat to tak przypomina mi się sytuacja z mojego miasta gdzie na pewnej ulicy stoi piękna przedwojenna willa należąca onegdaj (przed wojną) do znanego prawnika - nazywa sie VILLA MUSICA. Obok stał (może jeszcze stoi) zakład RTV, ktory kiedyś zajmował się głównie montażem anten satelitarnych. W szkole średniej miałem tam miesiąc praktyk i właściciele zakładu ciągle się o coś żarli z właścicielami Villi Musici... więc na wielkiej antenie satelitarnej wiszącej nad wejściem napisali:VILLA SATELITAa pod spodemKOCHAJCIE SWYCH SĄSIADÓW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.09.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A moji bardzo dobrzy przyjaciele maja na nazwisko Bugaj (to dosyc popularne nazwisko wiec mysle ze moge spokojnie podac ) no i domek nazwali : BUGAJÓWKA prawda ze ładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.09.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A dla mnie jest to "chore". Co innego jak macie domy, do których przy wejściu otrzymuje się mapę - coby się nie pogubić - a po posesji oprowadza gości zatrudniony specjalnie do tego człowiek. W ostateczności można po niej jeździć Melexem i to tak, aby po przejechaniu z jednego końca na drugi nastukało tyle km żeby trzeba oddać od razu wózek do przeglądu A tabliczka nad furtką "TU JAKAŚ DZIWNA NAZWA) przy domku 150mkw na działce 1500 - 2000 mkw - którą da się bez problemu z procy przestrzelić - powoduje u mnie napady niekontrolowanego śmiechu. A widziałem już kilka takich "posesji a'la rancho" Dziękuję za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.09.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A dla mnie jest to "chore". ...A tabliczka nad furtką "TU JAKAŚ DZIWNA NAZWA) przy domku 150mkw na działce 1500 - 2000 mkw - którą da się bez problemu z procy przestrzelić - powoduje u mnie napady niekontrolowanego śmiechu. Chciałoby się napisać, oby jak najwięcej takich tabliczek, gdyż śmiech to zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.09.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Gorzej, jak się coś takiego ujrzy podczas jazdy samochodem. Wtedy to może już powodować zagrożenie w ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.09.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A mi sie pomysl podoba A samochodem trzeba jezdzic ostroznie coby nawet w przypadku ataku smiechu nie powodowac zagrozenia , o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 06.09.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Nooo tak.. nie dość ,że będę mieszkać przy ul.Żabiej to jak nic nic do mojego domu pasuje nazwa"bocianie gniazdo" i będzie ubaw nie z tej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.09.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Nooo tak.. nie dość ,że będę mieszkać przy ul.Żabiej to jak nic nic do mojego domu pasuje nazwa"bocianie gniazdo" i będzie ubaw nie z tej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 06.09.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Mój się będzie nazywał .. Bastkówka ... bo sam se go zrobiłem - chmm znaczy się robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts