zygmor 26.12.2006 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Wszystkie te Wasze pomysły fajne, a mnie dotychczas nie dawali budować papierologia 2 i pół roku!!!. Choć na półhektarowej leśnej działce stoi coś małego, jak "leśmiczówka" choć leśniczegona stałe brak. A będzie trzy razy większa i wtedy ją ochrzcimy, już zaczynamy myśleć o kopaniu i budowie, żeby na kolejne Święta zdążyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.12.2006 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 A chrzciny będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 27.12.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Tomek1950,Przecież piszę że będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 04.01.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 fajna sprawa z taka nazwą domu Tu gdzie mieszkam, jest kilka starych przedwojennych willi z nazwami np. willa Wanda, willa Alma, Sielanka itp. Napisy te są wkomponowane w mur. jesli chodzi o nasz domek, to jako, że mieszkamy w gorach, oczywistym wydawałaby sie jakas nazwa tematycznie związana, ale my mowimy "wichrowe pola" lub "wichrowisko". A to dlatego, że nasza działka ( i kilka sąsiednich) jest prawie plaska co jest dośc nietypowe bo wiekszość dzialek u nas jest w pochyłych, w skarpie itp. i mamy wkolo pola, przez ktore hula wiatr. I rozbija sie na naszej chałupie, a jak tak przyjdzie halny to jest juz całkiem wesoło tabliczki żadnej nie planujemy, nazwa jest wyłącznie do uzytku wewnętrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 22.02.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 http://img101.imageshack.us/img101/4706/podbitka1005060243zv.th.jpghttp://img106.imageshack.us/img106/6199/tynkiwewn281trzne1405060035qx.th.jpghttp://img46.imageshack.us/img46/1065/tynkiwewn281trzne1405060080ll.th.jpg Ja to swoj moglbym nazwac chyba "Dom pod bukiem" ... lub "pod jablkiem" , "orzechem", "grusza" Drzew wokol domu mam dostatek pozdrawiam Konrad Ale tu pięknie Zazdroszczę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 24.02.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Kolega ma na drzwiach "Wilcza Nora" co jest ściśle związane z jego nazwiskiem - Wilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.02.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Paweł, zapraszamy i tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=934&start=21300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 24.02.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Dzięki. Właśnie założyłem sobie dziennik. Czuje się jak poseł Czarnecki ... A wracając do tematu - ja bym nie nazywał. To takie pretensjonalne ... Wystarczy ładny numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKami 23.04.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 A czemu nie "Stefan". W koncu dom jest rodzaju męskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 23.04.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 A czemu nie "Stefan". W koncu dom jest rodzaju męskiego A chata, albo willa jakiego jest rodzaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 18.06.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 A mój nowy domek został nazwany niejako z automatu - przez teściową: "Nad Rospudą". Dlaczego? Dolina z rzeczką, skarpa, no i dom z bala. W sumie nic innego nie pasowało. Tym bardziej, że wstępne oględziny działki były jakoś tak w czasie "rospudowej afery". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 18.07.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Hej, A mnie sie marzy nazwa domu, ale jakas "z jajem", jakas piekna, ktora bedzie sie pieknie wymawiac. Myslalam o Villa Romana (to na czesc mojego meza). Ewentualnie zastanawiam sie nad wymysleniem jakiejs nazwy wlasnej (cos w stylu "Atma"), ale to o wiele trudniejsze, zeby nadac ksztalt czemus, czego jeszcze nigdy nie bylo - chyba sie nie uda, ale moze cos oryginalnego znajde w glowie. Zastanawialam sie rowniez nad lacinska nazwa (z reszta Villa Romana jest rownie nazwa lacinska), ale to troche zbyt "wydumane" Trudne to jest trudne, ale moze moj dom musi do tej swojej nazwy dorosnac, tak, jak juz ktos to tutaj napisal i gdy dorosnie, to ja sie wtedy zdecyduje. Pozdrawiam, G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 05.08.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 A nasz sie będzie nazywał "Piekiełko".. wiadomo od razu jakie mamy nazwisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 06.09.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam, długo mnie tu nie było, ale należe już do tych co dom skończyli budować i teraz budują teren wokół domu. Nasz dom nazywa się "Cztery dęby". Nazwa straciła nieco na aktualnosci bo rodzina się powiekszyła, ale nazwa już została i drzewa- dęby - też. Pozdrawiam, mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYSZKOWO 08.09.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 WITAM !własnie ruszamy niedługo z budową naszego domku i nie wyobrażam sobie ze miałby zostać anonimowy OPAŁEK taka ma nazwę i tak zostanie bedzie tabliczka i my bedziemy szczęśliwi to juz postanowione i można sie smiac ale nam tak pasuje ta nazwa i tabliczka napewno bedzie ,postaram sie wkleic zdjecie .To jest bardzo osobista sprawa jakie sie ma podejście do własnego domu dla nas jest miejscem wymarzonym i jest wytęskniony nazwanie go jest nam bardzo poytrzebne zeby to nie był kolejny szeregowy dom tylko własnie ten Opałek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 06.11.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 A dlaczego pretensjonalne ? Z minionej epoki pozostały nam jednakowe blokowiska. Po ich wyglądzie nie dojdziesz czy jesteś w Szczecinie czy w Krakowie. Szara, bezimienna masa. Uważam, że nadawanie domom nazw bardzo je indywidualizuje i pozytywnie wyróżnia. W moim mieście, choć to duże miasto jest kilka willi z nazwami i bardzo mi się to podoba. Jest jeszcze jedna rzecz, która mi się spodobała. W miejscowości, w której buduję domek jest dom, a w ogrodzie przed domem stoi maszt z biało-czerwoną flagą. Co ciekawe właściciel domu mieszka na stałe w Niemczech. U nas się tego nie spotyka, ale np. w Stanach jest to na porządku dziennym. Ja mój domek nazwę i postaram się nawet gdzieśi tą nazwę wyeksponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.11.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ciekawe, czy taką samą flagą chwali się w Niemczech? A może tam wywiesza niemiecką? Co za pomysł? Mnie się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 06.11.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Ciekawe, czy taką samą flagą chwali się w Niemczech? A może tam wywiesza niemiecką? Co za pomysł? Mnie się nie podoba. A jaką ma wywiesić w Niemczech, chińską? Na ogół tacy "Niemcy na polskich podzespołach" to są bardziej niemieccy niż wszyscy Niemcy razem wzięci. A ten widać jest normalny, w Polsce wiesza polską flagę, a nie wg obecnej mody flagę UE albo NATO. Właściwie nie musiałby żadenej, bo nie jest to powszechny zwyczaj, a ten wiesza i nie wstydzi się jej. I to mi się właśnie podoba. Słoneczko, skoro takie oburzone, to pewnie samo by się wstydziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.11.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Słoneczko, skoro takie oburzone, to pewnie samo by się wstydziło. Wieszanie flagi na własnym podwórku, jest jakąś patriotyczną manifestacją. Komu to potrzebne??? Bo jaki jest inny cel? Tu mieszka Polak, który akurat przebywa w Niemczech? Pytam więc, czy tam też flagę wywiesza? Tobie się podoba ta manifestacja, mnie nie. Różnimy się gustami, do czego mamy prawo. Bo chyba mamy? I dlatego nie odnoś się do mojego stanu ducha, lecz do problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.11.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Wieszanie flagi na własnym podwórku, jest jakąś patriotyczną manifestacją. Komu to potrzebne??? no najwyrazniej np temu Panu ktory powiesil flage. Flagi wisza tez wiekszosci szwedzkich zabudowan - dla ulatwienia dodaje, ze sa to flagi szwedzkie a nie polskie. Misie ten zwyczaj podoba - tak samo jak podoba mi sie proste skandynawskie budownictwo, utrzymane w stylu i "tradycji " od wielu lat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts