Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie wyceniałyście/zamawiałyście swoje kuchnie???

julienx

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Póki co kuchnię wyceniałam w różnych studio (studiach) kuchennych. Projekt przewiduje zabudowę długą na prawie 4 mb, dwie szafki wiszące szklane i dwie wiszące białe na wysoki połysk. Głównie szuflady, blat laminat, fronty z forniru. I wyceny wyglądały różnie, najniższa to 9400, potem były kwoty 10400, 11650, około 12000, około 13000 i tu niespodzianka- pojawiła się również wycena opiewająca na kwotę 24000. Szok!! Była to firma Meble Wrzosowa. Zdają sobie, że to bardzo dobra firma, z dużym doświadczeniem ale to jest chyba lekka przesada. Szczególnie, że również używają systemów Bluma. Nie wiem skąd taka różnica.

Dlatego teraz jestem ciekawa jak wyglądałaby taka wycena u stolarza. Jeśli ktoś mógłby kogoś polecić byłabym wdzięczna. Najlepiej Wrocław i okolice :)

Witam,

mam pytanie odnośnie polecanych miejsc, gdzie wartoby wycenić, a w dalszej kolejnosci zamowic meble kuchenne?

Ja robiłam meble w małej firmie z Sulejówka. Znajomi dobrze znają tę firmę, więc wiedziałam, że mogę im zaufać. Wyceniłałam jeszcze w dwu miejscach (w Chobocie i w polecanym studio blisko mojej pracy), ale to trudno porownać, bo początkowo wyceniałam wg standardowych szafek, a w końcu zamówiłam głównie nietypowe :-)

Studia kuchenne sobie odpuściłam.

Pozdrawiam

zielony_listek

Skusiłam się na wycenę własnego projektu kuchni w studiach kuchennych, cena zaczynała się od 8500 - do 13000 tys. zl. zabudowa 3.30m na 3.20m w kształcie litery L Meble fornir dąb bielony plus zebrano . Fronty na wymiar zamawiane, stolarz dorobił resztę, szafli i 8 szuflad( Blum) Lodówka wolnostojąca, kuchenka do zabudowy,piekarnik i zmywarka.Koszt z montażem około 5000 dokładnie co do zlotówki nie pamiętam chociaż to było w maju.Jeżeli ma ktoś czas chodzić za wszystkim tak jak mi się udalo to trochę kasy zostanie, a jaka satysfakcja.

Julienx, a czy mógłbyś napisać jaki będzie koszt Twojej kuchni.Bo właśnie sama zastanawiam się nad wrzosową, ale nie wiem czy to na moją kieszeń i czy sobie nie odpuścić?

Ja uważam że sie opłacało, byli porównywali do stolarza, ktory chciał składać ramiak z mdfu - na co my sie nie chcielismy zgodzic, a wrzosowa ma technologie frezowania z całości... takze postawiliśmy również w tym wszystkim takze na jakosc wykonania - nie tylko na cene...

ja zapłaciłam za swoje meble niecałe 26 tysiecy (ponad 13 metrow zabudowy) część mebli jest z forniru czesc z lakierowanego mdfu... w tym stylizowana szafa chińska (za 6 tys) ktora w siematicu kosztuje w oryginale 10 tys euro:) :D

Poza tym podobało nam sie to ze przygotowuja nam probke frontu i koloru (dwóch) do akceptacji przed wczesniejsza produkcja.

Julienx, a czy mógłbyś napisać jaki będzie koszt Twojej kuchni.Bo właśnie sama zastanawiam się nad wrzosową, ale nie wiem czy to na moją kieszeń i czy sobie nie odpuścić?

Ja uważam że sie opłacało, byli porównywali do stolarza, ktory chciał składać ramiak z mdfu - na co my sie nie chcielismy zgodzic, a wrzosowa ma technologie frezowania z całości...tys euro:) :D

.

a co to znaczy frezowanie z całości???

Julienx dzięki za odpowiedź my także planujemy połączyć fornir z mdf lakierowanym. A możesz napisać jakie będziesz miała wyposażenie szafek, bo my planujemy wysokie i niskie cargo, magic,selektor śmieci no i w niskiej zabudowie same szuflady, a i jeszcze napisz jak możesz z czego masz blat.Z góry dziękuję.

Zagmatwałam ale już tłumacze... :D

Chodziło mi o to, ze jeżeli chcemy front ktory ma frez, ale srodek tego frontu jest wypukły to wszystko jest proste. Prosty gładki front wrzuca sie na frezarke, ona żłobi rowek i juz...

Ale jesli środek ma byc równiez wybrany, to jesli ktos nie ma odpowiednich maszyn to jest to juz problem... bo nie da sie tego zrobic z jednej płyty... tylko trzeba kleić, a jak sie klei to w przypadku malowania nigdy nie uzyska sie idealneo krycia lakierem (chodzi mi szczegolnie o szczeliny pomiedzy gładką częścią, a elementami składanymi)

No nie wiem czy ktos zrozumiał ten bełkot, co autro miał na myśli... :D

Julienx dzięki za odpowiedź my także planujemy połączyć fornir z mdf lakierowanym. A możesz napisać jakie będziesz miała wyposażenie szafek, bo my planujemy wysokie i niskie cargo, magic,selektor śmieci no i w niskiej zabudowie same szuflady, a i jeszcze napisz jak możesz z czego masz blat.Z góry dziękuję.

Jesli chodzi o wyposażenie szafek to troche jest w moim wątku budowlanym.

Bedzie system lamans (fasolki) wydają mi sie ciut lepsze niz magic corner. Systemy szufladowe bluma, domykacze w szufladach i wzalniacze w szafkach, wysuwany kosz na smieci z sortownikiem, cargo...

A blat jest samsunga (starone) połaczony z drewnianym na wyspie

Witam,

mam pytanie odnośnie polecanych miejsc, gdzie wartoby wycenić, a w dalszej kolejnosci zamowic meble kuchenne?

Ja robiłam meble w małej firmie z Sulejówka. Znajomi dobrze znają tę firmę, więc wiedziałam, że mogę im zaufać. Wyceniłałam jeszcze w dwu miejscach (w Chobocie i w polecanym studio blisko mojej pracy), ale to trudno porownać, bo początkowo wyceniałam wg standardowych szafek, a w końcu zamówiłam głównie nietypowe :-)

Studia kuchenne sobie odpuściłam.

Pozdrawiam

zielony_listek

Zielony listku,

mogłabym prosić o namiary na tą firmę z Sulejówka

pozdrawiam Monika

Zagmatwałam ale już tłumacze... :D

Chodziło mi o to, ze jeżeli chcemy front ktory ma frez, ale srodek tego frontu jest wypukły to wszystko jest proste. Prosty gładki front wrzuca sie na frezarke, ona żłobi rowek i juz...

Ale jesli środek ma byc równiez wybrany, to jesli ktos nie ma odpowiednich maszyn to jest to juz problem... bo nie da sie tego zrobic z jednej płyty... tylko trzeba kleić, a jak sie klei to w przypadku malowania nigdy nie uzyska sie idealneo krycia lakierem (chodzi mi szczegolnie o szczeliny pomiedzy gładką częścią, a elementami składanymi)

No nie wiem czy ktos zrozumiał ten bełkot, co autro miał na myśli... :D

to chodziło o fronty :D

a ja myślałam , że o korpus :lol:

Ja robiłam meble w małej firmie z Sulejówka. Znajomi dobrze znają tę firmę, więc wiedziałam, że mogę im zaufać. Wyceniłałam jeszcze w dwu miejscach

Zielony listku,

pozdrawiam Monika

Jasne, ale to na priva Ci wyslę, bo nie wiem czy tak publicznie to nie będzie reklama.

Pozdrawiam

zielony_listek

studio KA-2 w Opexie na Jerozolimskich

Iza co druga kuchnia w Opexie jest moim marzeniem. :lol: Bylam tam nawet jekieś 2 tyg. temu, ale tylko oglądałam. Napisz proszę trochę więcej - jakie ceny (czy nie powalają na kolana), a jak z realizacją i czy w ogóle jesteś zadowolona. Może jakieś zdjęcie, cioooo... :lol: :D

Ja robiłam meble w małej firmie z Sulejówka. Znajomi dobrze znają tę firmę, więc wiedziałam, że mogę im zaufać. Wyceniłałam jeszcze w dwu miejscach

Zielony listku,

pozdrawiam Monika

Jasne, ale to na priva Ci wyslę, bo nie wiem czy tak publicznie to nie będzie reklama.

Pozdrawiam

zielony_listek

Dzięki śliczne za odpowiedz

pozdarwiam Monika