slawwoj 17.12.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Firma "Olga" (dawny Nikom) Dubiny k. Hajnówki. Maja przedstawicieli w całej Polsce. Wystarczy zadzwonić a projektant przyjedzie (do mnie przyjeżdzał 3 razy).Działają na terenie całego kraju.Drogo ale jakość wyśmienita. Nie ma porównania np. do BRW. Zupełnie inna klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiopka 17.12.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Póki co kuchnię wyceniałam w różnych studio (studiach) kuchennych. Projekt przewiduje zabudowę długą na prawie 4 mb, dwie szafki wiszące szklane i dwie wiszące białe na wysoki połysk. Głównie szuflady, blat laminat, fronty z forniru. I wyceny wyglądały różnie, najniższa to 9400, potem były kwoty 10400, 11650, około 12000, około 13000 i tu niespodzianka- pojawiła się również wycena opiewająca na kwotę 24000. Szok!! Była to firma Meble Wrzosowa. Zdają sobie, że to bardzo dobra firma, z dużym doświadczeniem ale to jest chyba lekka przesada. Szczególnie, że również używają systemów Bluma. Nie wiem skąd taka różnica. Dlatego teraz jestem ciekawa jak wyglądałaby taka wycena u stolarza. Jeśli ktoś mógłby kogoś polecić byłabym wdzięczna. Najlepiej Wrocław i okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 17.12.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Witam, mam pytanie odnośnie polecanych miejsc, gdzie wartoby wycenić, a w dalszej kolejnosci zamowic meble kuchenne? Ja robiłam meble w małej firmie z Sulejówka. Znajomi dobrze znają tę firmę, więc wiedziałam, że mogę im zaufać. Wyceniłałam jeszcze w dwu miejscach (w Chobocie i w polecanym studio blisko mojej pracy), ale to trudno porownać, bo początkowo wyceniałam wg standardowych szafek, a w końcu zamówiłam głównie nietypowe Studia kuchenne sobie odpuściłam. Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 17.12.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Skusiłam się na wycenę własnego projektu kuchni w studiach kuchennych, cena zaczynała się od 8500 - do 13000 tys. zl. zabudowa 3.30m na 3.20m w kształcie litery L Meble fornir dąb bielony plus zebrano . Fronty na wymiar zamawiane, stolarz dorobił resztę, szafli i 8 szuflad( Blum) Lodówka wolnostojąca, kuchenka do zabudowy,piekarnik i zmywarka.Koszt z montażem około 5000 dokładnie co do zlotówki nie pamiętam chociaż to było w maju.Jeżeli ma ktoś czas chodzić za wszystkim tak jak mi się udalo to trochę kasy zostanie, a jaka satysfakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelumpolelum 18.12.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Julienx, a czy mógłbyś napisać jaki będzie koszt Twojej kuchni.Bo właśnie sama zastanawiam się nad wrzosową, ale nie wiem czy to na moją kieszeń i czy sobie nie odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 18.12.2007 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Julienx, a czy mógłbyś napisać jaki będzie koszt Twojej kuchni.Bo właśnie sama zastanawiam się nad wrzosową, ale nie wiem czy to na moją kieszeń i czy sobie nie odpuścić? Ja uważam że sie opłacało, byli porównywali do stolarza, ktory chciał składać ramiak z mdfu - na co my sie nie chcielismy zgodzic, a wrzosowa ma technologie frezowania z całości... takze postawiliśmy również w tym wszystkim takze na jakosc wykonania - nie tylko na cene... ja zapłaciłam za swoje meble niecałe 26 tysiecy (ponad 13 metrow zabudowy) część mebli jest z forniru czesc z lakierowanego mdfu... w tym stylizowana szafa chińska (za 6 tys) ktora w siematicu kosztuje w oryginale 10 tys euro:) Poza tym podobało nam sie to ze przygotowuja nam probke frontu i koloru (dwóch) do akceptacji przed wczesniejsza produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.12.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Julienx, a czy mógłbyś napisać jaki będzie koszt Twojej kuchni.Bo właśnie sama zastanawiam się nad wrzosową, ale nie wiem czy to na moją kieszeń i czy sobie nie odpuścić? Ja uważam że sie opłacało, byli porównywali do stolarza, ktory chciał składać ramiak z mdfu - na co my sie nie chcielismy zgodzic, a wrzosowa ma technologie frezowania z całości...tys euro:) . a co to znaczy frezowanie z całości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelumpolelum 18.12.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Julienx dzięki za odpowiedź my także planujemy połączyć fornir z mdf lakierowanym. A możesz napisać jakie będziesz miała wyposażenie szafek, bo my planujemy wysokie i niskie cargo, magic,selektor śmieci no i w niskiej zabudowie same szuflady, a i jeszcze napisz jak możesz z czego masz blat.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 19.12.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 A czy ktoś może smiało polecić dobrego stolarza/ salon mebli w Krakowie lub okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 19.12.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ja mogę , kuchnię mam stąd - http://www.kuchnie.malopolska.pl/ i szafy też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 19.12.2007 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 a co to znaczy frezowanie z całości??? Zagmatwałam ale już tłumacze... Chodziło mi o to, ze jeżeli chcemy front ktory ma frez, ale srodek tego frontu jest wypukły to wszystko jest proste. Prosty gładki front wrzuca sie na frezarke, ona żłobi rowek i juz... Ale jesli środek ma byc równiez wybrany, to jesli ktos nie ma odpowiednich maszyn to jest to juz problem... bo nie da sie tego zrobic z jednej płyty... tylko trzeba kleić, a jak sie klei to w przypadku malowania nigdy nie uzyska sie idealneo krycia lakierem (chodzi mi szczegolnie o szczeliny pomiedzy gładką częścią, a elementami składanymi) No nie wiem czy ktos zrozumiał ten bełkot, co autro miał na myśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 19.12.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Julienx dzięki za odpowiedź my także planujemy połączyć fornir z mdf lakierowanym. A możesz napisać jakie będziesz miała wyposażenie szafek, bo my planujemy wysokie i niskie cargo, magic,selektor śmieci no i w niskiej zabudowie same szuflady, a i jeszcze napisz jak możesz z czego masz blat.Z góry dziękuję. Jesli chodzi o wyposażenie szafek to troche jest w moim wątku budowlanym. Bedzie system lamans (fasolki) wydają mi sie ciut lepsze niz magic corner. Systemy szufladowe bluma, domykacze w szufladach i wzalniacze w szafkach, wysuwany kosz na smieci z sortownikiem, cargo... A blat jest samsunga (starone) połaczony z drewnianym na wyspie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelumpolelum 19.12.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Podniosłaś mnie na duchu ,bo mi za takie wyposażenie w chobocie krzyknęli 37 tyś .Jutro jadę zrobić wycenę we wrzosowej zobaczymy, nie mogę znaleźć Twojego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.12.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam, mam pytanie odnośnie polecanych miejsc, gdzie wartoby wycenić, a w dalszej kolejnosci zamowic meble kuchenne? Ja robiłam meble w małej firmie z Sulejówka. Znajomi dobrze znają tę firmę, więc wiedziałam, że mogę im zaufać. Wyceniłałam jeszcze w dwu miejscach (w Chobocie i w polecanym studio blisko mojej pracy), ale to trudno porownać, bo początkowo wyceniałam wg standardowych szafek, a w końcu zamówiłam głównie nietypowe Studia kuchenne sobie odpuściłam. Pozdrawiam zielony_listek Zielony listku, mogłabym prosić o namiary na tą firmę z Sulejówka pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 19.12.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 a co to znaczy frezowanie z całości??? Zagmatwałam ale już tłumacze... Chodziło mi o to, ze jeżeli chcemy front ktory ma frez, ale srodek tego frontu jest wypukły to wszystko jest proste. Prosty gładki front wrzuca sie na frezarke, ona żłobi rowek i juz... Ale jesli środek ma byc równiez wybrany, to jesli ktos nie ma odpowiednich maszyn to jest to juz problem... bo nie da sie tego zrobic z jednej płyty... tylko trzeba kleić, a jak sie klei to w przypadku malowania nigdy nie uzyska sie idealneo krycia lakierem (chodzi mi szczegolnie o szczeliny pomiedzy gładką częścią, a elementami składanymi) No nie wiem czy ktos zrozumiał ten bełkot, co autro miał na myśli... to chodziło o fronty a ja myślałam , że o korpus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaS. 19.12.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 ja swoja kuchnie robilam w firmie FAMA BIS (Warszawa) POLECAM! Jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 20.12.2007 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Podniosłaś mnie na duchu ,bo mi za takie wyposażenie w chobocie krzyknęli 37 tyś .Jutro jadę zrobić wycenę we wrzosowej zobaczymy, nie mogę znaleźć Twojego wątku Motylowe budowanie - wątek zaczęty przez mojego osobistego Antolka - a kontynuowany przeze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 20.12.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Ja robiłam meble w małej firmie z Sulejówka. Znajomi dobrze znają tę firmę, więc wiedziałam, że mogę im zaufać. Wyceniłałam jeszcze w dwu miejscach Zielony listku, mogłabym prosić o namiary na tą firmę z Sulejówka pozdrawiam Monika Jasne, ale to na priva Ci wyslę, bo nie wiem czy tak publicznie to nie będzie reklama. Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 20.12.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 studio KA-2 w Opexie na Jerozolimskich Iza co druga kuchnia w Opexie jest moim marzeniem. Bylam tam nawet jekieś 2 tyg. temu, ale tylko oglądałam. Napisz proszę trochę więcej - jakie ceny (czy nie powalają na kolana), a jak z realizacją i czy w ogóle jesteś zadowolona. Może jakieś zdjęcie, cioooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.12.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Ja robiłam meble w małej firmie z Sulejówka. Znajomi dobrze znają tę firmę, więc wiedziałam, że mogę im zaufać. Wyceniłałam jeszcze w dwu miejscach Zielony listku, mogłabym prosić o namiary na tą firmę z Sulejówka pozdrawiam Monika Jasne, ale to na priva Ci wyslę, bo nie wiem czy tak publicznie to nie będzie reklama. Pozdrawiam zielony_listek Dzięki śliczne za odpowiedz pozdarwiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts