izat 23.11.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 IZAT - jak Masz jeszcze jakies pytania ,niekrepuj sie ,poprostu pytaj ok jak mi się coś nasunie, to zapytam bez skrępowania chyba, że masz chęć poopowiadać tutaj o późnym ojcostwie bo wiesz ...... ja to młoda i niedoświadczona koza jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 23.11.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Zycie pisze takie scenariusze o jakich sie scenarzystom filmowym niesnilo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 23.11.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Podejrzewam że ciśnienie to wam podnoszą wykonawcy-fachowcy,z resztą w trakcie budowy ciśnienie zawsze jest podwyższone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 08.12.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Poszłam do innego lekarza z tym moim pulsem i okazało się,ze to brak ferrytyny !!!! Dostałam zelazo w tabletkach noni podobno ma powoli sie normować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterpan 11.12.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 moje to najczęściej 54 do 60 a ciśnienie 120/70 w wieku 36 latek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 12.12.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 hmmm to ja podejrzewam u siebie późne ADHD, mam ciśnienie ok 140/100 i biorę leki, żeby mnie tak nie nosiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 12.12.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Poszłam do innego lekarza z tym moim pulsem i okazało się,ze to brak ferrytyny !!!! Dostałam zelazo w tabletkach noni podobno ma powoli sie normować co to ferrytyna? znajduje się w żelazie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 12.12.2007 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ferrytyna to pula zapasowa zelaza w organizmie w tkankach,mozna mieć dosyc normalny poziom zelaza w surowicy a miec niską ferrytyne i wtedy właśnie mozna miec ten puls szybki i kołatania serca. Jak jest ta niska ferrytyna a żelazo w surowicy normalne to znaczy,ze tak jakby organizm wyciągnął już zapasy zelaza z tkanek ( nie wiem czy dobrze Ci to wytłumaczyłam,tak mniej więcej lekarz mi to wytłumaczył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 13.12.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 hmmm ciężka sprawa ale włączam szare komórki )) mnie lekarz, który robił echo serca w związku z nadciśnieniem kołatanie serca tłumaczył stresem i przeżywaniem zbyt emocjonalnym ale puls mam w porząsiu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 21.01.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 nie czuję się dziś najlepiej - choć próbuję jakoś się trzymać ciśnienie 121/63 a puls 122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 25.01.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ja mam 60 w spoczynku przy ciśnieniu 120/65 -czyli przeciętnie. Podobno niskie tętno oznacza dobrą wydolność serca tzn za jednym zamachem przepompowuje dużo krwi, dlatego może pompować rzadziej i stąd tętno niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.01.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Poszłam do innego lekarza z tym moim pulsem i okazało się,ze to brak ferrytyny !!!! Dostałam zelazo w tabletkach noni podobno ma powoli sie normować co to ferrytyna? znajduje się w żelazie??? Badanie poziomu żelaza nie jest miarodajne, poziom ten często się zmienia, wzrośnie np. po diecie bogatej w wątróbkę, ale nie wiadomo na jak długo. Należy badać poziom ferrytyny, bo, jak napisała Aha, pokazuje ona jaki mamy rzeczywisty zapas żelaza w organizmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grassi 27.05.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 tez jestem niskociśnieniowcem ale od rana cos jest nie tak - przy bardzo odczuwalnym [duszcznosci, zaburzenia wzroku]niskim ciśnieniu ok. 80/40 puls w spoczynku waha sie 140 - 160 :/ nigdy nie mialam takich problemow a mam dopiero 18 lat O_O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.12.2009 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Wypróbuj i zdaj relację o efektach - jeśli będą, może jednak się skuszę Mialm zdac relacje z obnizania pulsu...pozno bo pozno,ale napisze...tak po roku intensywnych cwiczen na biezni tętno spadło do 74 w spoczynku tak wiec Twoja lekarka miała rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 24.12.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Wypróbuj i zdaj relację o efektach - jeśli będą, może jednak się skuszę Mialm zdac relacje z obnizania pulsu...pozno bo pozno,ale napisze...tak po roku intensywnych cwiczen na biezni tętno spadło do 74 w spoczynku tak wiec Twoja lekarka miała rację no właśnie - trzeba ćwiczyć. ja sobie powiesze wreszcie nad łóżkiem kartkę z napisem "od jutra uprawiam sport" mam ciśnienie (po 5 kawach) 100/70 a puls - gdy jestem wypoczęta i odprężona - koło setki niestety.. waga piórkowa, wiek taki, hmmm, jeszcze młody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 25.12.2009 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 ojej koło 100 to troszke przy duzo....przebadaj się najpierw a potem zacznij cwiczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.12.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 ojej koło 100 to troszke przy duzo....przebadaj się najpierw a potem zacznij cwiczyc. mam tego świadomość.. przebadana jestem dość dokładnie, wszystko jest właściwie w porządku - najprawdopodobniej mam takie skłonności genetyczne i tylko systematyczny wysiłek fizyczny może poprawić sytuację. Ale jakoś nie moge się do tego wysiłku zabrać - chyba największą przeszkodą jest ta systematyczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 26.12.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Mymyk...znam ten bol systematycznosci,ja cwicze w sumie codziennie na bierzni,wkręcilam się w ten rytm ,ale cięzko bylo naprawdę zwlaszcza ,ze ja nie lubię cwiczyc....a teraz na gwiazdkę dostalam od męża jeszcze orbiltek do cwiczen:-).Ja poprostu z rozsądku zaczelam cwiczyc bo szkoda m,i serca zeby tak sie meczylo.A badalas sobie magnez z zelazem( ferrytyną) i potasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conraddo4 23.03.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Wysokie tętno, to coś co trzeba na pewno sprawdzić. To może być arytmia serca. http://artmiaserca.info/objawy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts