Gość Piotr2 07.08.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Mam zamiar ogrzewać mieszkanie piecem na miał, zakupiłem rury ocynkowane aby poprowadzić nimi instalację od pieca do rozdzielaczy, ale znajomy powiedział mi że rury ocynkowane z czasem się łuszczą i po kilku latach złuszczony ocynk może zatkać mi rurę. Co o tym sądzicie?Czy można przynajmniej "powrót" wykonać z ocynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 07.08.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 No cóż u mnie rury ocynk nie zatkały się przez 30 lat. Może są w nich jakieś złogi ale nie na tyle uciążliwe aby grzejnik przestał grzać. POzatym ostatnio spuszczałem wodę z instalacji i oprucz osadów zebranych na samym dnie grzejników woda była przejrzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts