natka1979 16.11.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 WITAM Mam pytanie ponieważ rodzice mojego męża chcą nam kupić działke i przekazać nam ja jako darowizne pod budowę domu , wiem że napewno można tą darowizne zrobic na męża i byc zwolnionym z podatku , ale czy mogą ją darowac w tym samym roku w którym ją kupią czy muszą odczekać jakiś czas ?? dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 17.11.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 A nie prościej, by rodzice podarowali pieniądze mężowi (bo synowa bezpodatkowej darowiźnie chyba nie podlega), mąż połowę Tobie, też bez podatku, a następnie razem kupujecie działkę, Prościej i taniej, bo tylko jedna wizyta u notariusza. Trochę wypełniania papierów, ale parę tysięcy w kieszeni zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka1979 19.11.2007 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 no oczywiście że łatwiej, ale to jest niemożliwe bo oni chca narazie ruszyć część pieniędzy z pożyczki które oni mogą wykorzystać na cokolwiek ale nie na darowizne , a wizyta u notariusza też będzie jedna tylko dwie umowy, ale jeden akt notarialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts