Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Zdecydowałam się na projekt Odyseja IG

http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=91

Przeglądam projekty od kilku miesięcy. Chyba już jestem zmęczona poszukiwaniami. Miałam pewne sztywne wymagania: 2 pokoje na dole (dodatkowe), na górze też 2 plus łazienka, spore pomieszczenie gospodarcze, bo musi się zmieścić piec i rózne badziewie (straszna ze mnie graciara), musi mieć pralnię i spiżarnię.

Może wymienię z mojego punktu widzeni8a zalety:

- ma to wszystko o czym pisałam

- jest wąski (mam działkę szeroką na 22 m)

- ma garaż i wiatę (wiem, że będę parkować we wiacie, bo ciągle gdzieś jade i wracam)

- ma zadaszony taras (obecnie mieszkam w domu z tarasem bez dachu i przy upałach wogóle z niego nie korzystamy, bo nie da się wyjść). Dla zainteresowanych dodam, że zainstalowałam markizę za ciężkie pieniądze, a;le nie można jej rozwijać przy deszczu ani wietrze. jestem z Kielc i wiadomo, że tu piź... jak w kieleckiem, więc wiatr jest zawsze chachacha

- dwie łazienki na dole, więc można w razie potrzeby odstąpić jedną gościom

- schody między scianami (odchodzi piękna, ale jednak kosztowna balustrada)

Wady:

- nie ma balkonu na górze

- kominek w złym miejscu

Mam zamiar zmenić tylko okno w pralni, zlikwidować wejście do spiżarni z kuchni, zyskując miejsce na stół śniadaniowy. Do spiżarni można wejść przez pralnię przesuwanymi drzwiami, co zapewni wywietrzenie zakupów :) No i chyba zrobię większe okna w łazience dużej na dole i w dużym pokoju na poddaszu (czterokwaterowe okno dachowe).

Bardzo proszę o opinię i wskazówki doswiadczonych forumowiczów. Nie znalazłam nikogo, kto buduje Odyseję. Będzie to chyba moja samotna podróż.

Pozdrawiam serdecznie.