amalfi 16.11.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Zdecydowałam się na projekt Odyseja IG http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=91 Przeglądam projekty od kilku miesięcy. Chyba już jestem zmęczona poszukiwaniami. Miałam pewne sztywne wymagania: 2 pokoje na dole (dodatkowe), na górze też 2 plus łazienka, spore pomieszczenie gospodarcze, bo musi się zmieścić piec i rózne badziewie (straszna ze mnie graciara), musi mieć pralnię i spiżarnię. Może wymienię z mojego punktu widzeni8a zalety: - ma to wszystko o czym pisałam - jest wąski (mam działkę szeroką na 22 m) - ma garaż i wiatę (wiem, że będę parkować we wiacie, bo ciągle gdzieś jade i wracam) - ma zadaszony taras (obecnie mieszkam w domu z tarasem bez dachu i przy upałach wogóle z niego nie korzystamy, bo nie da się wyjść). Dla zainteresowanych dodam, że zainstalowałam markizę za ciężkie pieniądze, a;le nie można jej rozwijać przy deszczu ani wietrze. jestem z Kielc i wiadomo, że tu piź... jak w kieleckiem, więc wiatr jest zawsze chachacha - dwie łazienki na dole, więc można w razie potrzeby odstąpić jedną gościom - schody między scianami (odchodzi piękna, ale jednak kosztowna balustrada) Wady: - nie ma balkonu na górze - kominek w złym miejscu Mam zamiar zmenić tylko okno w pralni, zlikwidować wejście do spiżarni z kuchni, zyskując miejsce na stół śniadaniowy. Do spiżarni można wejść przez pralnię przesuwanymi drzwiami, co zapewni wywietrzenie zakupów No i chyba zrobię większe okna w łazience dużej na dole i w dużym pokoju na poddaszu (czterokwaterowe okno dachowe). Bardzo proszę o opinię i wskazówki doswiadczonych forumowiczów. Nie znalazłam nikogo, kto buduje Odyseję. Będzie to chyba moja samotna podróż. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/91189-prosz%C4%99-o-ocen%C4%99-odyseja-i-g/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts