Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ekipy zza wschodniej granicy...

acerspacer

Recommended Posts

Witam.

Odebrałem wyceny budowy domu http://www.archipelag.pl/projekty-domow/igusia/?ProjectMirror=1 powiększonego o garaż dwustanowiskowy i zaliczyłem szok...

Pierwszy potencjalny wykonawca wyceniał mi budowę do stanu surowego zadaszonego z jego materiałami na kwotę dwieście z dużym kawałkiem.

Tak jak poradzili mi inni forumowicze zacząłem szukać kolejnych ekip ale juz tylko roboćizna i....wycena od stanu 0 do zadaszenia włącznie za samą robotę w granicy 55-65 tyś.

Tak sobie kombinuję może ktoś z was zna jakieś namiary na ekipy zza wschodniej granicy z których korzystaliście,a tak ogólnie to co sądzicie o takim rozwiązaniu?

Jeśli ktos ma namiary to prosiłbym o wysłanie ich na priva

Ps.Przećierz oni też mieszkają w domkach to chyba im Stalin ich nie urodził(KILKULETNICH DOMKACH)

Taaaakkkk firma ze wschodu da ci gwarancje na pismie faktury tez i jescze zazyczy sobie o 50 % taniej niz nasi fachowcy .I nie trudno ich znalesc bo jest ich tylku ze prosza sie o prace .Ludzie zejdzcie na ziemie i nie kombinujcie a jak chcecie taniej to robcie sobie sami wtedy bedzie taniej .A naljepiej wziasc sprawdzana ekipe polskich fachowcow .Mysle ze bedzie moze drozej ale i dobrze :wink:

Taaaakkkk firma ze wschodu da ci gwarancje na pismie faktury tez i jescze zazyczy sobie o 50 % taniej niz nasi fachowcy .I nie trudno ich znalesc bo jest ich tylku ze prosza sie o prace .Ludzie zejdzcie na ziemie i nie kombinujcie a jak chcecie taniej to robcie sobie sami wtedy bedzie taniej .A naljepiej wziasc sprawdzana ekipe polskich fachowcow .Mysle ze bedzie moze drozej ale i dobrze :wink:

poroniony pomysł poprawienie tego będzie kosztować krocie .

wykonanie dokładne stanu surowego i nie szczędząc środków

procentować będzie potem mniejszymi kosztami wykończenia

Zejdźcie na ziemie, ile ekip budujących polskich daje gwarancje? Tylko duże firmy ale wtedy musicie zabulić dużo więcej, a i później wyegzekwować tą gwarancję to też nie takie proste. Nie trudno znaleźć? Czasy się zmieniły i np. ukraińcom powoli nieopłaca się u nas pracować, na razie zyskują sporo na różnicach w kursach walut ale u siebie też mają pracę. I na koniec, myślicie że polskie firmy nie zatrudniają ukraińców? Robotę robią ci sami ludzie tylko płacicie więcej a co do fachowości to większość ukraińców pracuje od kilku jak nie kilkunastu lat w Polsce i co do fachowośc to bym tak bardzo nie liczył na to że Polak zrobi lepiej.

Pytanie jeszcze co ta ich gwarancja obejmuje ?? bo przewaznie tu kryje się haczyk

Zauważyłam że większość ludzi słysząc słowo gwarancja po prostu głupieje , tylko co dalej jeśli rzeczywiście dojdzie do sytuacji w której to będziecie chcieli coś reklamować ??? jak to wygląda w praktyce ??