acerspacer 17.11.2007 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Witam.Odebrałem wyceny budowy domu http://www.archipelag.pl/projekty-domow/igusia/?ProjectMirror=1 powiększonego o garaż dwustanowiskowy i zaliczyłem szok...Pierwszy potencjalny wykonawca wyceniał mi budowę do stanu surowego zadaszonego z jego materiałami na kwotę dwieście z dużym kawałkiem.Tak jak poradzili mi inni forumowicze zacząłem szukać kolejnych ekip ale juz tylko roboćizna i....wycena od stanu 0 do zadaszenia włącznie za samą robotę w granicy 55-65 tyś.Tak sobie kombinuję może ktoś z was zna jakieś namiary na ekipy zza wschodniej granicy z których korzystaliście,a tak ogólnie to co sądzicie o takim rozwiązaniu?Jeśli ktos ma namiary to prosiłbym o wysłanie ich na privaPs.Przećierz oni też mieszkają w domkach to chyba im Stalin ich nie urodził(KILKULETNICH DOMKACH) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauro 18.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 jesli dadza ci gwarancje na pismie na wykonana prace to (jesli ich znajdziesz,bo wola pracowac w niemczech)ich zatrudnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
system70 18.11.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Taaaakkkk firma ze wschodu da ci gwarancje na pismie faktury tez i jescze zazyczy sobie o 50 % taniej niz nasi fachowcy .I nie trudno ich znalesc bo jest ich tylku ze prosza sie o prace .Ludzie zejdzcie na ziemie i nie kombinujcie a jak chcecie taniej to robcie sobie sami wtedy bedzie taniej .A naljepiej wziasc sprawdzana ekipe polskich fachowcow .Mysle ze bedzie moze drozej ale i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBIK12 20.11.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 poroniony pomysł poprawienie tego będzie kosztować krocie .wykonanie dokładne stanu surowego i nie szczędząc środkówprocentować będzie potem mniejszymi kosztami wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 21.11.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Taaaakkkk firma ze wschodu da ci gwarancje na pismie faktury tez i jescze zazyczy sobie o 50 % taniej niz nasi fachowcy .I nie trudno ich znalesc bo jest ich tylku ze prosza sie o prace .Ludzie zejdzcie na ziemie i nie kombinujcie a jak chcecie taniej to robcie sobie sami wtedy bedzie taniej .A naljepiej wziasc sprawdzana ekipe polskich fachowcow .Mysle ze bedzie moze drozej ale i dobrze poroniony pomysł poprawienie tego będzie kosztować krocie . wykonanie dokładne stanu surowego i nie szczędząc środków procentować będzie potem mniejszymi kosztami wykończenia Zejdźcie na ziemie, ile ekip budujących polskich daje gwarancje? Tylko duże firmy ale wtedy musicie zabulić dużo więcej, a i później wyegzekwować tą gwarancję to też nie takie proste. Nie trudno znaleźć? Czasy się zmieniły i np. ukraińcom powoli nieopłaca się u nas pracować, na razie zyskują sporo na różnicach w kursach walut ale u siebie też mają pracę. I na koniec, myślicie że polskie firmy nie zatrudniają ukraińców? Robotę robią ci sami ludzie tylko płacicie więcej a co do fachowości to większość ukraińców pracuje od kilku jak nie kilkunastu lat w Polsce i co do fachowośc to bym tak bardzo nie liczył na to że Polak zrobi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lmp119 21.11.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Pytanie jeszcze co ta ich gwarancja obejmuje ?? bo przewaznie tu kryje się haczykZauważyłam że większość ludzi słysząc słowo gwarancja po prostu głupieje , tylko co dalej jeśli rzeczywiście dojdzie do sytuacji w której to będziecie chcieli coś reklamować ??? jak to wygląda w praktyce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lmp119 21.11.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Zgadzam się z tym że jeśli komuś za drogo to nich sam zakasa rękawy io bierze się do roboty - wyjdzie taniej , a i pokory można nabrać do tych co to niby kosmiczne ceny mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 21.11.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOBIK12 21.11.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 jeżeli wykonawca będzie wykonywał swoją prace sumienie a inwestor sprawdzal i w terminie ponosił koszta to problemów nie powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 21.11.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ja wzialem Ukraincow do zrobienia ogrodzenia. Juz sam wykop pod podmurowke spier*****i i ostatecznie ich pogonilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nestor795 24.11.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ja wzialem Ukraincow do zrobienia ogrodzenia. Juz sam wykop pod podmurowke spier*****i i ostatecznie ich pogonilem. haha dobre.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 25.11.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Ja wzialem Ukraincow do zrobienia ogrodzenia. Juz sam wykop pod podmurowke spier*****i i ostatecznie ich pogonilem. Tylko to o niczym nie świadczy, można przejrzeć forum i poszukać ile ekip polskich zostało pogonionych i to nie za takie fuszerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts