Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okiennice

Recommended Posts

zamierzam mieć, choć mam wątpliwości co najmniej tyle co ty. Tak na marginesie to w Polsce są mało popularne i niewątpliwie jest to luka dla zainwestowania w dobry biznes.

Ja pewnie jak i wiele innych rzeczy będę próbowął zrobić sam - drewniane, zabejcowane. Można wzmocnić, je blachą, choć nie wiem jakie będą walory wizulane takiego wyrobu.

Sam jestem ciekaw kto robi takie cuda. Może jakiś adres internetowy, pewnie by uchylił trochę tajemnicy.

Pozdrawiam

Anonimowy!

A nie pamiętasz przypadkowo w którym numerze Muratora znalazłeś tego producenta?

A tak przy okazji: czy ktoś zetknął się z producentem okiennic zwijanych ( harmonijkowych ) montowanych od wewnątrz pomieszczenia.

Te na zewnątrz są przesympatyczne, stwarzają wspaniały widok dla oka normalnego człowieka, ale jednocześnie nieproszonym gościom wskazują w ciągu dnia, że nikogo nie ma w domu.

Natomiast te zwijane stanowiłyby moim zdaniem większe bezpieczeństwo w nocy, bo ich po prostu w nocy raczej nie widać i w razie takiej nieproszonej wizyty, której pierwszym krokiem byłby rzut kamieniem w szybę, to jest jeszcze szansa w nocy, mając od środka zamknięte okiennice, zadziałać ( jeśli się zdąży ). Tak myślę.

Grażyna

Grażyna: nie pamietam ale przejrzyj z ostatnich pół roku: a jak zaczekasz do jutra to odnajdę. Jeśli jestes z W-wy to jeszcze kilku producentów można znaleźć na Bartyckiej. Okiennice robią też producenci okien na zamowienie: wspomniane juz Ferno, Stolar spod Wrocławia z tego co pamietam. Pytaj.

Okiennice zwijane: kwestia gustu. Wolałbym zwykłe zamykane. Dorobię sobie do domku jak już w nim zamieszkam. Nie są niezbędne jak np. instalacja C.O. :smile:

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: EM dnia 2002-03-12 09:54 ]