Kuna 24.11.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Mam nadzieję kruszczakmm , że nie będziesz miał nic przeciwko , że wstawiłem zdjęcia Twojego domu http://images29.fotosik.pl/118/68dc00990af19e51.jpg http://images29.fotosik.pl/118/f2e9875b8fd9c662.jpg http://images28.fotosik.pl/117/04cef30e319ae608.jpg http://images34.fotosik.pl/55/2836e88aa80ebab6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszczakmm 24.11.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ok bo ja miałem z tym problem!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 25.11.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 kruszczakmm z Twojego garażu jest przejście przez kotłownię do domu ? - bo na zdjęciach nie widać . Wyłania się ładny dom . No a jak przyjdzie cegła to będzie super . Między cegłę a pustak dajesz styropian ? Z czego planujesz kotwy do cegły ? Chodzi mi o mocowanie . Jeżeli mogę zasugerować to osobiście dałbym dla tego domu miedziane rynny i opierzenia . Zrób pare zdjęć z wnętrza domu . Szczególnie interesuje mnie kuchnia (czy nie za mała) oraz korytarz z kominem i łazienka na dole . Jakie są Twoje wrażenia jak chodzisz po domu ? Na zdjęciach widać także , że zrezygnowałeś z półkolistego okna w podcieniu nad wejściem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszczakmm 25.11.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Jest to odbicie lustrzane i jest przejście z garazu do kotłowni, kotwy do łączenia z cegłą są z drutu nierdzewnego 3", do tego między cegłę daję styropian 8cm, rynny sa brązowe ze względu na miedziane raczej zlałoby sie w jedo cegła pamerania i dach wiśniowy, kuchnia mogła by być większa ale po zastosowaniu komina schidla systemowy i likwidacji drzwi balkonowych kuchnia sie powiększyła. Zmieniłem tez kierunek schodów na górę , nie od kuchni tylko od cholu, co daję bezpośredni dostęp do spiżarni pod schodami z kuchni. a co do okna nad wejściem to jeszcze niewiem co będie , albo wytnę półkoliste okno lub dam z drzewa słoneczko ponieważ ta część nad wejściem nie będzie obkładana cegłą. A dom daję wrażenie, że jest duzy i przestronny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszczakmm 25.11.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Kuna - musisz też przemyśleć piętro , bo ja tam trochę na zmieniałem, ściankę działową nad salonem musiałem murować bo sie okazało że cieśla ma problem z konstrukcją dachu, i zmieniłem też tą dużą sypialnie na górze na taki sam pokuj jak dwa pozostałe ponieważ za duzo było kombinacji z wieńcem. A tak w ogóle to ci architekci troche przesadzają i za mocno komplikują te projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LP-CO2 26.11.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 WitamKuna:CO i CWU - piec na eko groszek z dodatkowym rusztem na paliwa stałe (drewno). Potwierdzam problem z wykonaniem dachu w związku z projektem - bardzo skomplikowana konstrukacj oparta na płatwi dla daszku nad balkonem (mój wykonawca nie bardzo umiał sobie z tym poradzić). Ja również stawiałem ściankę z połówki suporexu nad jadalnią zamiast ścianki drewnianej. Wobec tej zmiany mam płatwie (chyba ) na całej długości dachu zamocowane zaraz nad jętkami). Na razie nie mam zdjęć - ale jak będę na działce to postaram się zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 26.11.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Jeżeli możesz zrób zdjęcie tego skomplikowanego miejsca konstrukcji dachowej nad tą ścianką wymurowaną nad salonem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LP-CO2 27.11.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 WitamJa nie mam tego zrobionego tak jak w projekcie, ale jak będę mógł to zrobię zdjęcia i prześlę. Zmiany zostaly uzgodnione z kier. bud.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koliber 07.12.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 kruszczakmm, my tez wybralismy Talara i tez bedziemy doprojektowywac garaz. Czy mozesz mi podac jaki masz kąt nachylenia dachu nad garazem i czy podniosles sciankę kolankową?. My mamy narzucone warunki zabudowy 30-45 stopni wiec nie wiem czy dach mi nie zakryje okien:( Poza tym domek wyglada fajnie:) My zaczynamy w maju. Pozdrawiam wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszczakmm 09.12.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 kąt nachylenia dachu wynosi około 23 stopni i nie zasłania okien, a o jaką chodzi ściankę kolankową?powoli kończe dach, jak bedę miał więcej fotek to pokażę.Pozdrawiam.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/222596a9d93e3c29.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koliber 10.12.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Dzieki:) Chodzi mi o scianke kolankową na poddaszu domu. Ja bede musial tak pokombinowac z tym dachem nad garazem zeby zwiekszyc kat do 30 stopni i nie zakryc okien. Czekamy na pozostale zjecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 11.12.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Dom kruszczakmmhttp://images30.fotosik.pl/125/d115ab275ee04edd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 14.05.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Podciągam temat . Może ktoś jeszcze buduje dom w/g tego projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 01.08.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hej - budujący ten dom odezwijcie się i pochwalcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rita25 10.08.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 w maju zaczelismy budowe, przedwczoraj zalalismy strop.jesli chodzi o zmiany to powiekszylismy okno w salonie do 270cm oraz kuchnie kosztem schodów, mamy tak piekny widok z duzego pokoju, ze okna musiały byc wieksze i sa:)Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rita25 10.08.2008 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Kuna, jesli chciałbys kiedys zobaczyc nasza budowe to mysle, ze nie byłoby z tym problemu.zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron123 08.04.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Czy ktoś jeszcze buduje dom według tego projektu? Ja w tym roku rozpoczynam, także dobre rady wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszczakmm 27.06.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Widzę, że niema dużo chętnych do budowy domku Talar.Ja już mieszkam od roku.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzusi2 24.10.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Czy ktoś jeszcze buduje dom według tego projektu? Ja w tym roku rozpoczynam, także dobre rady wskazane. Ja buduję ten dom... Ale dopiero od sierpnia, Ty pewnie już w zaawansowanym stadium? Pozdrawiam Dzusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzusi2 24.10.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Czy jest szansa na jakieś fotki na PRV? Przyznam, że jak przeczytałam o zamianie kierunku schodów, to mnie szlag trafił, że na to nie wpadłam! A już za późno:( schody wylane:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts