Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Dziennik Budowy - Domek na skraju miasta

pado

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po wyschnięciu ławy przyjdzie kolej na bloczki M6 - ale myślę ,że to za jakieś 10 -14 dni . Tak mój budowlaniec planuje dalsze prace . Myślę, że starszy tego czasu na dobre ułożenie i wyschnięcie ławy.

Tole ile czasu czekałeś na następny etap prac ?

Podobnie jak mowaleria. Dzisiaj rano zalewałem ławę pod wiatę w ogrodzie i jutro rano zaczynają fundamentować. Przy tych temperaturach nie ma tematu. Potwierdzone u fachowców.

Pozdrawiam

Podobnie jak mowaleria. Dzisiaj rano zalewałem ławę pod wiatę w ogrodzie i jutro rano zaczynają fundamentować. Przy tych temperaturach nie ma tematu. Potwierdzone u fachowców.

Moi fachowcy chcą poczekać , ławy mam z B20 i jest bardziej tłusty więc jak twierdzą lepiej troszkę poczekać.

Zresztą wyznaję teorię ,że lepiej trochę poczekać niż później narzekać .

Choć wielu buduje tak jak Wy i nie ma problemów.

Bezdyskusyjnie. Pośpiechowi kosztem jakości STANOWCZE NIE!!!

A tak poważnie wszystko zależy jaki masz harmonogram. Zauważ, że robota trwała pewnie z 2 dni a czekanie ma trwać 2 tygodnie czyli jak 1 do 5 przy genialnej pogodzie do budowania. Nie będę się wymądrzał, ale tak będzie z każdą ekipą- będą Ciebie przekonywać, że nie warto się śpieszyć, a w tym czasie robić następne kilka robót na boku.

Tole napisał

A tak poważnie wszystko zależy jaki masz harmonogram. Zauważ, że robota trwała pewnie z 2 dni a czekanie ma trwać 2 tygodnie czyli jak 1 do 5 przy genialnej pogodzie do budowania. Nie będę się wymądrzał, ale tak będzie z każdą ekipą- będą Ciebie przekonywać, że nie warto się śpieszyć, a w tym czasie robić następne kilka robót na boku.

Trudno się z tym nie zgodzić!!

Moi fachowcy chcą poczekać , ławy mam z B20 i jest bardziej tłusty więc jak twierdzą lepiej troszkę poczekać.

Choć wielu buduje tak jak Wy i nie ma problemów.

Ja też mam ławy z B20 - a co twoim zdaniem może się stać? Moim zdaniem twoi fachowcy nabrali na raz za dużo robót i muszą to sobie porozkładać. A B20 osiąga swoje właściwe parametry po około 30 dniach - ale to oznacza, że w tym czasie może przyjąć na siebie cały ciążar konstrukcyjny a wiadomo, że ciężar ten nie powstanie w jeden dzień tylko stopniowo. To moje zdanie - i zdanie moich fachowców, którzy notabene w ubiegłym roku też nabrali za dużo robót i też ich klienci mieli przerwy tzw. technologiczne.

Nowaleria napisała

To moje zdanie - i zdanie moich fachowców, którzy notabene w ubiegłym roku też nabrali za dużo robót i też ich klienci mieli przerwy tzw. technologiczne.

Pewnie , każdy budowlaniec ciągnie sporo robót w jednym czasie bo kasa dla niego jest najważniejsza.

Ja gratuluję, pamiętam to fajne uczucie jak się lał beton :D

I chyba muszę nmówić moich chłopaków aby przygotowali jakiś terminarz robót bo mi ciągle jakies przerwy robią technologiczne, to padało i nie mogli robić, to musiało wyschnąć...

Może i dobrze bo nie lubię fuszerki i skoro mus to mus a nie zapieprzanie a potem "ojej pękło"...

Terz czekam tydzień na beton bo za późno zamówiłem :( właśnie to jest brak harmonogramu prac.

• 4 weeks później...

Tokas napisał :

Pado jak jade do siebie do jade na skróty koło Twej posiadłosci. Porządek wzorowy. Tak trzymać.

Właśnie to sobie cenię : fachowość i porządek.

Jak jest bałagan na placu budowy to taka ekipa jest niewiele warta , a i dużo materiału dostaje nogi.

Zresztą opinia mojego Kierbuda jest jak najbardziej pozytywna o mich budowlańcach.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...