pado 28.04.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Po wyschnięciu ławy przyjdzie kolej na bloczki M6 - ale myślę ,że to za jakieś 10 -14 dni . Tak mój budowlaniec planuje dalsze prace . Myślę, że starszy tego czasu na dobre ułożenie i wyschnięcie ławy. Tole ile czasu czekałeś na następny etap prac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 28.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ja nie czekałam wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 29.04.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Po wyschnięciu ławy przyjdzie kolej na bloczki M6 - ale myślę ,że to za jakieś 10 -14 dni . Tak mój budowlaniec planuje dalsze prace . Myślę, że starszy tego czasu na dobre ułożenie i wyschnięcie ławy. Tole ile czasu czekałeś na następny etap prac ? Podobnie jak mowaleria. Dzisiaj rano zalewałem ławę pod wiatę w ogrodzie i jutro rano zaczynają fundamentować. Przy tych temperaturach nie ma tematu. Potwierdzone u fachowców. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 29.04.2008 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Podobnie jak mowaleria. Dzisiaj rano zalewałem ławę pod wiatę w ogrodzie i jutro rano zaczynają fundamentować. Przy tych temperaturach nie ma tematu. Potwierdzone u fachowców. Moi fachowcy chcą poczekać , ławy mam z B20 i jest bardziej tłusty więc jak twierdzą lepiej troszkę poczekać. Zresztą wyznaję teorię ,że lepiej trochę poczekać niż później narzekać . Choć wielu buduje tak jak Wy i nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 29.04.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Zresztą wyznaję teorię ,że lepiej trochę poczekać niż później narzekać . Bezdyskusyjnie. Pośpiechowi kosztem jakości STANOWCZE NIE!!! A tak poważnie wszystko zależy jaki masz harmonogram. Zauważ, że robota trwała pewnie z 2 dni a czekanie ma trwać 2 tygodnie czyli jak 1 do 5 przy genialnej pogodzie do budowania. Nie będę się wymądrzał, ale tak będzie z każdą ekipą- będą Ciebie przekonywać, że nie warto się śpieszyć, a w tym czasie robić następne kilka robót na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 29.04.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Tole napisał A tak poważnie wszystko zależy jaki masz harmonogram. Zauważ, że robota trwała pewnie z 2 dni a czekanie ma trwać 2 tygodnie czyli jak 1 do 5 przy genialnej pogodzie do budowania. Nie będę się wymądrzał, ale tak będzie z każdą ekipą- będą Ciebie przekonywać, że nie warto się śpieszyć, a w tym czasie robić następne kilka robót na boku. Trudno się z tym nie zgodzić!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 29.04.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Moi fachowcy chcą poczekać , ławy mam z B20 i jest bardziej tłusty więc jak twierdzą lepiej troszkę poczekać. Zresztą wyznaję teorię ,że lepiej trochę poczekać niż później narzekać . Choć wielu buduje tak jak Wy i nie ma problemów. Ja też mam ławy z B20 - a co twoim zdaniem może się stać? Moim zdaniem twoi fachowcy nabrali na raz za dużo robót i muszą to sobie porozkładać. A B20 osiąga swoje właściwe parametry po około 30 dniach - ale to oznacza, że w tym czasie może przyjąć na siebie cały ciążar konstrukcyjny a wiadomo, że ciężar ten nie powstanie w jeden dzień tylko stopniowo. To moje zdanie - i zdanie moich fachowców, którzy notabene w ubiegłym roku też nabrali za dużo robót i też ich klienci mieli przerwy tzw. technologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 29.04.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Nowaleria napisała To moje zdanie - i zdanie moich fachowców, którzy notabene w ubiegłym roku też nabrali za dużo robót i też ich klienci mieli przerwy tzw. technologiczne. Pewnie , każdy budowlaniec ciągnie sporo robót w jednym czasie bo kasa dla niego jest najważniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 29.04.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 przerwy tzw. technologiczne. He, he. Bardzo trafne ujęcie. Nic dodać nic ująć. Obgadamy sprawę przy herbatce. mowaleria- Ciebie również zapraszam serdecznie jeśli będziesz w naszych z PaDo okolicach. Idziemy bardzo podobnym rytmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 03.05.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Ja gratuluję, pamiętam to fajne uczucie jak się lał beton I chyba muszę nmówić moich chłopaków aby przygotowali jakiś terminarz robót bo mi ciągle jakies przerwy robią technologiczne, to padało i nie mogli robić, to musiało wyschnąć... Może i dobrze bo nie lubię fuszerki i skoro mus to mus a nie zapieprzanie a potem "ojej pękło"... Terz czekam tydzień na beton bo za późno zamówiłem właśnie to jest brak harmonogramu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek i agatka 05.05.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam, ja również pogratuluję tempa prac i efektu widocznego na zdjęciach. My zaczynamy za ok. 3 -4 tygodnie - więc będziemy obserwować postęp prac i uczyć się na waszych doświadczeniach. Muszę przyznać, że trochę się denerwuję - przed wbiciem "pierwszej łopaty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 27.05.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Kochani: po pierwsze - gratulacje :) - bo kto nie przeszedł budowy ten nie wie co to znaczy Po drugie - jest bosko - fajnie że jesteśmy na podobnym etapie:) po trzecie - działeczka piękna i domek też śliczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 30.05.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 No jak mury idą do góry to gratuluję Powodzenia w daszych działaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 03.06.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Pado jak jade do siebie do jade na skróty koło Twej posiadłosci. Porządek wzorowy. Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 03.06.2008 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Tokas napisał :Pado jak jade do siebie do jade na skróty koło Twej posiadłosci. Porządek wzorowy. Tak trzymać. Właśnie to sobie cenię : fachowość i porządek. Jak jest bałagan na placu budowy to taka ekipa jest niewiele warta , a i dużo materiału dostaje nogi. Zresztą opinia mojego Kierbuda jest jak najbardziej pozytywna o mich budowlańcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 05.06.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 pado, a co tak pusto na tej działce? Porządek porządkiem ale pustki to macie ogromne U nas to sterty materiałów, garaż resztki płota itp na tym etapie były, nie mówiąc o górach piachu. P.S. Dostałeś te rurę 200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 05.06.2008 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Materiały na ściany są jeszcze w hurtowni , piasek z wykopu rozprowadzony na działce i podsypany pod fundamenty- dlatego tak czysto .Ale niedługo bedzie bardziej tłoczno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 09.06.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Fajnie macie skierowany wylew wody Myśmy mieli podobnie, ale jakoś wykręciliśmy w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 17.07.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 gratulacje Pado patrz jaki ten świat mały, znalazłam u Ciebie w komentarzach Avę, jak będę do niej jechać to mi pokaże Twoja budowę, a może wpadniemy razem pokibicować? powodzonka w postępach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 30.07.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Współczucia za wykonawców...Może od czasu do czasu podeślę swoich górali bo u nas prace nieco spowolnione, muszę sam porobić elektrykę i wodkan a chłopaki trochę sie nudzą ...Teraz tynki mają mi zrobić ale to bedzie chwila moment i po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts