pado 17.11.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Witamy w Naszych komentarzach i zapraszamy do komentowania naszych wyczynów. Małgosia i Pawełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 18.11.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 To ja pierwsza Fajnie, że zdecydowaliscie się na prowadzenie dziennika- pamiątka do poczytania za jakiś czas i wiele doświadczeń dla innych. Nieźle naszukaliscie się działki, ale na pewno się opłaciło. Miłe uczucie powiedzieć " nasza działka", prawda? pozdrawiam, aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 18.11.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam!!! Na jakim etapie jesteście z papierowlogią - czy zalatwiacie wszystko sami?? Życze powodzenia na budowie. Poznań nie jest tak daleko do Lubina POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 19.11.2007 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Papierologię załatwiamy sami. Większość papierów mamy już załatwione . Umowa z energetyka na przyłącze podpisana - w realizacji . Szafka będzie stała maksymalnie do końca stycznia 2008r . Woda i kanalizacja w planach ale papier z możliwościami przyłączenia się do sieci otrzymaliśmy..Tak właściwie to myśleliśmy z sąsiadami ,że z woda pójdzie łatwo , ale jak się okazało to trochę to potrwa i kaski też ubędzie .Próbowaliśmy załatwić aby przy kopaniu przyłącza pod prąd załatwić zaraz w jednym powiększonym wykopie wodę , ale niestety nie wyszło.Kanalizacja będzie budowana na naszej ulicy w przyszłym roku , a zakończenie całości w roku 2009. Oby bez poślizgu.Z gazem jest kłopot bo muszą rozbudować sieć i jak na razie nie przewidują , ale za jakiś czas ok. 2 lata ma się to zmienić .Mapki geodezyjne mamy , czekamy na wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego bo o tym zapomniałem . Ale w tym tygodniu lub na początku przyszłego powinniśmy jego otrzymać pocztą.Projekt w zasadzie mamy wybrany to GL 150 Jutrzenka z pracowni Studio Atrium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 21.11.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Bardzo symapatyczny projekt, wygląda na to, że jest dobrze rozplanowa przestrzeń, dużo się zmieściło w tym domku. Sporo projektów ze Studia Atrium jest przyjaznych. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.11.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Pado, podaj na priva ile Pani bierze za adaptacje, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 23.11.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 no w koncu nie jestem sam. Jestem na etapie wykanczania jutrzenki ale zadnych zmian nie robilem bo uznalismy to za zbedne. Milo ze w koncu ktos jeszcze wybral ten projekt. Zycze powodzenia w bojach budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 23.11.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 witam!ja się spytam o te zmiany a dokładniej o okna jakie chcecie wstawić. Co prawda buduję inny projekt i temat okien mam już zamknięty (są już kupione i zamontowane) ale ciekawi mnie dlaczego i dokładniej na jakie chcecie wymienić okna frontowe. Pozdrawiam i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 23.11.2007 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Okna w ścianie frontowej chcemy zastąpić jednym 2 lub maksymalnie 3-skrzydłowym. Według nas 2 podwójna okna to trochę za dużo , zresztą chyba zrobimy jak w GL58 (wersja parterowa naszego GL 150) GL 58 wygląda całkiem dobrze z jednym oknem dwuskrzydłowym i to nam odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 24.11.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 a będziecie mieć szprosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 24.11.2007 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Szprosy dodają elegancji więc będą bo nam się bardzo podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 24.11.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ja z nich zrezygnowałem ze względów cieplnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 24.11.2007 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Powiem szczerze jestem zaskoczony,że szposy pogarszają parametry cieple okna ? A wiesz o ile procent jest gorzej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 24.11.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 prawdopodobnie mowisz o szprosach konstrukcyjnych ale nie zgodze sie ze pogaraszaja parametry a jesli tak o ulamek %. My np mamy imitacje szprosow konstrukcyjnych ktore w zaden sposob nie wyplywaja na pogorszenie parametrow - sa to po prostu szerokie szprosy naklejone na szybe. Nie przesadzajmy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 24.11.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 prawdopodobnie mowisz o szprosach konstrukcyjnych masz racje, właśnie o nich mówię. Co do szczegółów to teraz nie pamiętam, ale było to w którymś muratorze - jak znajdę to napiszę w którym, a tak w ogóle to można poszukać w Internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 24.11.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 ha! znalazłem - zajrzyj do muratora numer 7/2007 artykuł p.t.: okno z podziałami tam znajdziesz dużo informacji n.t. okien ze szprosami: a oto mały wycinek: Przyjmuje się, że okno ze szprosami ma współczynnik o 10-15% wyższy (a więc gorszy) niż takie samo okno bez szprosów, choć ostateczna wartość zależy oczywiście od wielkości okna, rodzaju szczeblin i ich wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 24.11.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 owszem tylko ze odnoscisz sie do szprosow konstrukcyjnych a cena takich okien jest duzo wyzsza - lepiej nakleic szerokie szprosy - taniej, a na paramertach nic nie tracisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 25.11.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ależ przyznałem Tobie rację, że myślałem o szprosach konstrukcyjnych, t.j. tych międzyszybowych, pytanie jakie okna wybrał pado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 25.11.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Jeżeli szposy to chyba tylko zewnętrzne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.12.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 No to pierwszy zakup za Tobą. Gartulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts