Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna Budvar - czy ktos takie zakupil?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

Hmm profil 6-komorowy, obustronny kolor złoty dąb, na taras suwanka (wyszła nam za niska - tylko 198cm :evil: bo skrzynka rolety zjadła 20cm, a nie była przewidziana w projekcie :x ), szprosy chyba 18mm w kolorze okleiny. Plus rolety.

Aha jedno okno mam z szybą P2 i okuciami antywłamaniowymi, bo było za małe na roletę.

Kupujemy u nas w mieście. Jak dobrze pójdzie, dzisiaj powinniśmy podpisać umowę, czyli okna będą pod koniec lutego, na początku marca - do tej pory zastanowimy się nad alarmem, żeby zamontować jednocześnie z oknami.

Niestety mamy jedno okno półokrągłe i na nie będziemy czekać nawet ok. 2 miesięcy , ale to je zamontujemy oddzielnie.

Pozdrawiam :D

z moich rozmów w salonie wynika, że mają grubsze ścianki, niż np weka, są sztywniejsze. czyli dobrze.

chciałam kupić duże okno tarasowe bez poprzeczki i w okleinie, został mi na placu boju właśnie budvar, inna sprawa, że oni mają w okleinie białe profile, veka no brązowe. Białe są sztywniejsze, ale rysy widać...

Jeżdze po firmach produkującyc okna i w Budvarze starają się o jakość okna, więc razej ciężko natrafić na bubel. Polecam profile Kommerling-a

Po dłuższej pracy w Budvarze zauważyłem jednak wiele nieprawidłowości. Np.: nie polecam okien okleinowanych, ponieważ okleine można zdjąć paznokciem!!!

Budvar to jedna z najgorszych firm z jakimi miałem do czynienia w swojej ponad 10 letniej przygodzie z oknami a konkretnie ;

oszczędzaja na wzmocnieniach to czuc szczgólnie jak sie takie okna montuje okna słabe, jezeli mówią ze sa grubsze od Veki to po prostu kłama. Jeżeli ktos kupił i to jeszcze w obustronnym kolorze to wspołczyję, zresztą sprawdzcie sami

http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?t=9014

http://www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?t=8946&highlight=budvar

• 4 months później...

Ja kupiłam, z pomocą kolegów z forum :D :D :D

Zdecydowałam się na Budwar - cena do zaakceptowania, dobra gwarancja, nie ukrywam że mieli najlepszy termin wykonania. Wybrałam 6 komorowe , bez ołowiu w kolorze Macore (taka wiśnia, meranti) - maja go w standardzie. Bardzo dużą uwagę przykładaja do jakości okien, no i firma jest od chyba 12 lat !!!!! - byle jaka by nie przetrwała :lol:

Jak coś zknocą to Wam napiszę napiszę, baaaaaaaaaaaardzo duzymi literami

Kupowałam na Rzgowskiej 640-10-12 p. Piotr - miła i profesjonalna obsługa, Pan jest konkretny i nie wciska zbędnych rzeczy które podnoszą niepotrzebnie cenę, tylko takie fajne jak: hamulce do klamek balkonowych żeby okno przy wietrze nie "latało" no i można się potargować

Jak narazie wszystko idzie b. dobrze, zobaczymy jak będzie dalej

• 2 weeks później...

Dawałem okna do wyceny w Budvarze, ale na tle innych firm trochę odstawali cenowo, a to dlatego, że każą sobie słono płacić za tzw. nietypówki. U innych nietypowe okno to z łukami, a u nich to każdy inny wymiar niż z ich katalogu.

Po około dwóch tygodniach od odebrania wyceny zadzwonili do mnie, że mają promocję do końca miesiąca okna "nietypowe" w cenie typowych. Okien jeszcze nie zamówiłem to może jeszcze raz się do nich wybiorę.

Ponegocjuj z nimi - w moim przypadku wyszło to całkiem nieźle :) :) :)

Wybrałam okna 6 komorowe - cena rewelacyjna :) :) :)

Wszystko zależy od handlowca , ja byłam w 3 biurach budvaru i najlej zostałam potraktowana w Łodzi na ul. Rzgowskiej, sympatyczny człowiek i umie wytłumaczyć róźnice miedzy oknami i negocjować -Super !!!!!!!!!!

Dostałam 38% rabatu :) :) :) m.in. za wpłatę całości kasy

Ja kupiłam, z pomocą kolegów z forum :D :D :D

Zdecydowałam się na Budwar - cena do zaakceptowania, dobra gwarancja, nie ukrywam że mieli najlepszy termin wykonania. Wybrałam 6 komorowe , bez ołowiu w kolorze Macore (taka wiśnia, meranti) - maja go w standardzie. Bardzo dużą uwagę przykładaja do jakości okien, no i firma jest od chyba 12 lat !!!!! - byle jaka by nie przetrwała :lol:

Jak coś zknocą to Wam napiszę napiszę, baaaaaaaaaaaardzo duzymi literami

Kupowałam na Rzgowskiej 640-10-12 p. Piotr - miła i profesjonalna obsługa, Pan jest konkretny i nie wciska zbędnych rzeczy które podnoszą niepotrzebnie cenę, tylko takie fajne jak: hamulce do klamek balkonowych żeby okno przy wietrze nie "latało" no i można się potargować

Jak narazie wszystko idzie b. dobrze, zobaczymy jak będzie dalej

Nie mam rozeznania w oknach Budvaru, więc nie będę ich oceniać. Nieświadomym pragnę naponknąć, że ów "miły" pan Piotr wcześniej prowadził na Ogrodowej punkt z oknami Prymatu,który został zamknięty chyba po niecałym roku jego istnienia. Ciekawe kiedy zaczną się problemy??? Życzę powodzenia!!!

ja mialam taki problem, ze jeszcze przed montazem wykryłam pocietą uszczelkę w ramie: panowie wzieli okno ze ssoba bo niby to jest specjalnie mocowana uszczelka. Po tygodniu chyba dostalismy okna z powrotem ale było widac, że stara uszczelka została wyrwana sila (porysowana rama) a nowa wcisnieta na jej miejsce. Znowu reklamacja - tym razem zrobione porządnie.

Niestety uszczelki są bardzo wiotkie, cienkie i nieszczelne: jak jakaś sparchaciała guma. Na moja reklamacje, że uszczelka jest uszkodzona w kilku miejscach w skrzydłach okien - nie było problemu z wymiana ale jak sie pojawiłam po uszczelke - to pan nie mogł znalezc uszczelek a potem sie mnie spytal czy to mi bardzo przeszkadza? :o

Do tego mam w jednym oknie zapadniete szyby: maja podobno obejrzec przy regulacji - zoabczymy (jakos juz im nie wierze).

W oknach balkonowych (jedno przy drugim) uchwyt zatrzaskowy jest na różnych poziomach - ale trzeba było znowu wymieniac okno.

Ogólnie okna w salonie i u mnie z daleka prezentują sie bardzo ładnie, mozntazysci tez byli sensowni - to trzeba im przyznac ze dbaja o image ale wykonanie... :-? Zreszta do dzis nie jestem pewna czy rzeczywiscie moje okna to k= 1,0 poniewaz teraz pisza na swojej stronie ze okno miesci sie w k= 1,5 -1,6?? I co jest w środku miedzy szybami?? Bo z opisu na ramie tego nie wywnioskuję. Ostrzegam przed oknami BUDVAR.

[Nie mam rozeznania w oknach Budvaru, więc nie będę ich oceniać. Nieświadomym pragnę naponknąć, że ów "miły" pan Piotr wcześniej prowadził na Ogrodowej punkt z oknami Prymatu,który został zamknięty chyba po niecałym roku jego istnienia. Ciekawe kiedy zaczną się problemy??? Życzę powodzenia!!!

Oj pachnie mi to konkurencją , czy fabryke tez zamkneli ???

Prymat to chyba ci od przypraw ???, no nic bede kupować wegetę :) :lol: :p [/b

Przed wyborem zrobiłam szczegółowe rozeznanie i powiem szczerze że odwiedziłam kilka salonów, z kilkoma nastepnymi korespondowałam. Nie chcę zbyt chwalic tego miłego człowieka, bo to żle moze wygladać ale nikt nie był tak szczegółowy i fachowy jak on :)

- Jak Pan to kiedyś przeczyta to serdecznie Pozdrawiam

Przed wyborem śledziłam kilka wątków i widzę że coraz częściej fora sa uzytkowane przez firmy do robienia sobie złej opinii na wzajem

Ludzie dajcie nam mozliwość wyboru i wymiany doświadczeń[/size]

-Swoja drogą ktoś sie musi bać :evil: że posuwa sie do takich działań: ), to jest plus na korzyść "obsmarowanego"

Krótko: jestem zadowolona :) i polecam :)

Agusi 113 :) tez tak kiedys myslalam, tylko ja przeczytalam niekorzystne informacje po zamówieniu okien. Niestety za jakosc trzeba płacic. Jestem na etapie wykanczania domu i za kazdym razem ktos w wykonawców mi to udowadnia: co nie znaczy ze co drogie to excellent.

Ja jak pisalam kupowałam swoje okna z k=1,00 teraz pisza ze mieszczą sie k = 1,5 - 1,6. To chyba jakas pomyłka?? Podejrzewam ze konkurencja wysłał im kontrole... i musieli zanizyc loty.

ALBO PEWNOI JESTEM UPIERDLIWA I LUBIĘ JAK WIEM CO KUPUJĘ :roll: