Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MIODOWY MIESIĄC - dom Kasi, Marka i Szymona - komentarze

marek.bu

Recommended Posts

Cieszymy się ,że zaczynacie budować domek tak jak my i w tym samym dniu zaczynamy pisać nasze dzienniki budowy .

Dzieli nas wiele kilometrów , ale tematy mamy wspólne.

My na szczęście nie mieliśmy problemów z ANR , ale z zakupem działki też mieliśmy sporo nerwów.

Nasz projekt to GL 150 z pracowni Studio Atrium

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-150,168,61,opis.html

Pozdrawiamy

Małgosia i Pawełek

Witam.

Cieszę się że budujecie.

Ja mieszkam na Śląsku ale w mioejscu gdzie nie szkód górniczych więc i fundament mam lżejszy od Waszego .

Za kilka dni zaczne wklejać zdjęcia to zobaczycie dalej WASZE wnętrza.

Pomyślcie nad sufitem - lepiej zrobić ściany wewnetrzne nośne i normalny strop niż robić sufit podwyższany z GK.

Teraz jestem mądrzejszy o tę wiedze ale jest po ptakach

Pozdrawiam

Staszek

Pomyślcie nad sufitem - lepiej zrobić ściany wewnetrzne nośne i normalny strop niż robić sufit podwyższany z GK.

Witam!!

Już teraz jest za pozno na takie decyzje. Zatanawialem sie nad tym ale tyle zmian to sie okazalo ze lepiej bylo wziac projekt na zamowienie niz kupowac gotowca. A nad salonem chcemy otworzyć sufit i dac okna dachowe.

POZDROWIENIA

cześć

Ja też buduję MIODOWY Obecnie stawiam ścianki działowe :)

Stropu nie robiłam i wiem, że budując po raz drugi na pewno bym go miała. Zrezygnowałam ze ściany dzielącej kuchnię z salonem, na rzecz otwartej

przestrzeni. W tym miejscu będzie murek z czerwonej cegły, no i ściana w salonie, ta po lewej stronie też jest z czerwonej cegły. To taki akcent "natury" w domku.

Jest jeszcze parę malutkich zmian dopasowanych do naszej 3 osobowej rodzinki ale to są mini zmiany.

Życzę wytrwałości przy budowie. Ja teraz, zaraz będę odpoczywać, zbierać siły na wiosnę aby ruszyć pełną parą. Pozdrawiam - Żaneta.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witajcie, pogoda jest ale nic nie uzupełniacie w dzienniku czyżby nic się na działce nie działo. u nas firma przerwała ale tera budują. ściany idą w górę aż serce cieszy tylko oby pogoda dalej dopisała. Ja nie zakładam dziennika nie będę miała czasu by go uzupełniać. Pozdrowienia i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Agnieszka

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

hmmm muszę tu uprzejmie donieść, że zdjęcia w dzienniku marka.bu są już mocno nieaktualne. :wink: :wink:

jakiś czas temu przejeżdżałam sobie całkiem przypadkowo :wink: i całkiem niedaleko ;) i co widzę?? domek już pięknie ocieplony i nawet cały oklejony :)

przynajmniej tam mi się wydawało spoglądając na domek z drogi :)

ufff doniesienie zrobione, teraz

czekamy na zdjęcia :)

• 1 month później...