anla 17.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Czy wójt gminy może zmienić zapis w MPZP dla konkretnej działki bez zmiany całego MPZP? Zależy mi na czasie, a zwykła procedura trwa bardzo długo. Słyszałam, że w niektórych przypadkach jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 18.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 anla nie ma takiej możliwości przeczytałam Twój drugi post - sprawdź czy w ustaleniach planu jest określona minimalna powierzchnia działki, szer. frontu, dojazd itd i zobacz czy da się tak podzielić działkę jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 20.11.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 a jeśli ten podział będzie beznadziejny to może inna opcja jeśli w ustaleniach planu nie jest ściśle określona - czego dotyczy - linia zabudowy to może np. współczesna kordegarda w linii zabudowy? z jakąś funkcją np garaż, coś tam, a w głębi dom, ta poniżej niedawno odtworzona http://images32.fotosik.pl/50/838ea45188391d5bm.jpg a drugie rozwiązanie występujesz o budynek mieszkalny i jakiś... i tego drugiego nie budujesz, odbiór częściowy - ale tu niech ci ktoś doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anla 20.11.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Dziękuję dusia2006, to jest chyba bardzo dobre rozwiązanie i najszybsze. Musiałabym zaprojektować coś o długości 8 m. aby tym "czymś" dosunąć się do lini zabudowy. Nie wiem natomiast co z wolnostojącym garażem, który ma stać obok domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 20.11.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Musiałabym zaprojektować coś o długości 8 m. aby tym "czymś" dosunąć się do lini zabudowy. Nie wiem natomiast co z wolnostojącym garażem, który ma stać obok domu. dlaczego o długości 8m? Ty musiałabyś postawić to "coś" w linii zabudowy, czyli 8m od drogi tak jak w planie zp. Dlatego pomyślałam o wmontowaniu w to "coś" m.in. garażu z wjazdem od wewnątrz, bo po pierwsze tych metrów to Ci za dużo nie zostanie a po drugie takie rozwiązanie ma chyba więcej zalet niż wad (odśnieżanie). Może pomyśl też o funkcji mieszkalnej i gospodarczej można z tego zrobić perełkę ale można też...poradź się architektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anla 21.11.2007 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Cytat z planu zagosp. dotyczący lini zabudowy: "W rysunku planu przedstawiono przebiegi obowiązujących i nieprzekraczalnych linii zabudowy. Regulacjom liniami zabudowy nie podlegają w szczególności wykusze, balkony, zadaszenia przedwejściowe, gzymsy, okapy, wysunięte mniej niż 1,2 m poza obrys rzutu budynku". "Wymaga się, aby sytuując projektowane obiekty respektować ustalone planem obowiązujące i nieprzekraczalne linie zabudowy". Czy ten zapis eliminuje takie kombinacje , czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 21.11.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 możesz działać, nigdzie nie ma słowa "mieszkalny" powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts