tatutatu 18.11.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Jakie są koszty (rekuperator cała instalacja plus robocizna) zainstalowania wentylacji z odzyskiem ciepła dla domu o powierzchni ok. 135 m2. Parter - otwarta kuchnia na salon, gabinet. Poddasze - trzy pokoje, łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 21.11.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witamnam obecnie wyliczaja narazie mam dwie oferty od bartosza okolo 19tys zli z ventus opole okolo 15tys zl liczylem ze w 12tys sie zamkne a tu takie cos:( dom nieduzy okolo 120m2oczywiscie te ceny tylko za rekuprator z instalacja GWC to osobna historia moze jest ktos kto podjalby sie zrobienia instalacji?dom w okolicach Opola..zaczynamy budowe wiosna przyszlego roku?pozdrRafal I Inka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 22.11.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ja miałem wyceny (na cała instalację z reku bez GWC) od 12 tyś (reku daikin) d o 16 tyś (reku mistral). Z bartosza sam reku kosztuje około 7,5 tyś, do tego policzyłem sobie kanały wyjdą mnie 1,5 tyś. Dlatego instalację zrobię sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 22.11.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witamproblem w tym ze my nie znamy sie na tym dlatego musimy zlecic instalacje firmie chyba ze ktos ze zlotymi rekami sie znajdzie i bylby w stanie u nas pod opolem zainstalowac instalacje do wentyalcji oczywiscie za odpowiednia oplatepozdrRafal i Inka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vox77 28.11.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Jakie są koszty (rekuperator cała instalacja plus robocizna) zainstalowania wentylacji z odzyskiem ciepła dla domu o powierzchni ok. 135 m2. Parter - otwarta kuchnia na salon, gabinet. Poddasze - trzy pokoje, łazienka. Zależy od rodzaju uzytych kanałow wentylacyjnych, rodzaju rekuperatora i wariantu jego wykonania.Marki firmy ,wykonującej instalacje,rodzju uzytego sterownika. Polecam reku MISTRAL firmy Provent z opola . Dla domu 135 m2 -Mistral 300 lub Mistral 300 R ,Mistral 300 Duo, Mistral 300 geo w zależności o oczekiwań, mozliwości finansowych i pewności doświadczenia firmy ,która to wykona. Czasem warto zapłacić więcej i mieć gwarancję komfortu cichej pracy instalacji. Podstawowa sprawa,czy firma zrobiła więcej niż 50 instalacji i czy mogą je pokazać u paru klientówgdzi zrobili dwa,trxy lata temu. W województwie opolaskim polecam Ventus z Opola. mają swoją stronę w internecie vox77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafalbe 28.11.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 planuję podobne gabaraty budynku co ty. Firma z Częstochowy, na którą namiary wziąłem ze strony firmy Pro-Vent z Opola, producenta rekuperatorów Mistral, wstępnie wyceniła mi instalację na gotowo za ok. 10.000-11.000 brutto (przy założeniu 7% Vatu). Podaję około, bo gośc robił mi wycenę z użyciem rekuperatora dopasowego do GWC. Wyliczyłem, że przy zastosowaniu innego rekuperatora z Pro-ventu, cena byłaby własnie taka jak podaję. Zaznaczę, że pytałem tylko jedną firmę i interesowałem się tylko jednym rodzajem rekuperatora, ale może Ci się taka informacja mimo to do czegoś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts