Leszko 18.11.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Jak w temacie, czy regulowaliście histerezę i czy według Waszych ustawień jak jest lepiej, więcej czy mniej stopni?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 18.11.2007 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Jak w temacie, czy regulowaliście histerezę i czy według Waszych ustawień jak jest lepiej, więcej czy mniej stopni?. Dla ułatwienia niechcących odpowiadać zrobiłem ankiete może bedzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maruda2 18.11.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 ja o0sobiście mam 1 stopień.Im mniej ci spadnie na piecu tym szybciej piec ci się załączy i zacznie podawać węgiel przez co masz mniejsze straty w temperaturze.Tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 19.11.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Szok jest tylu użytkowników kotłów na ekogroszek, a tylko dwóch podało którym bardzo dziękuję za ankietę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 24.11.2007 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 24.11.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 u nas ustawione na dwa. temper zad 45st, 22 sek nadmuch, coś tam 50 sek.. coś tam 3 min... jest ciepło rozpalony po wielu próbach w czwartek - zapisane na karteczce (która jest na piecu ) wieczorem mogę podać dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 24.11.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 posiadaczy kotłów jest wielu, lecz mało który zagląda na forum już po budowie Ja piec na groszek mam ale jeszcze nie użytkuje ,jak zacznę grzać to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 24.11.2007 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 posiadaczy kotłów jest wielu, lecz mało który zagląda na forum już po budowie Ja piec na groszek mam ale jeszcze nie użytkuje ,jak zacznę grzać to napisze A ja właśnie jeste po budowie i teraz mam więcej czasu żeby zajrzeć na forum,wiadomo też zimą długie wieczory to można posiedzieć przy kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 24.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Racją jest że zazwyczaj rzadziej zagląda się na forum po budowie. Jeżeli już to na "swoje" wątki. U mnie jest 2 st. A piec mnie ciągle pozytywnie zaskakuje. W sumie to w tym sezonie dopiero drugi zasobnik (wcześniej paliłem drewnem - pozostałościami z budowy). Chałupa prawie 200 m2, garaż nieogrzewany, brak drzwi wewnętrznych - "ciągnie" od garażu (drzwi będą w przyszłym tygodniu , no i przez 6 dni piec spalił mi 80 kg ekogroszku. Jak wstawię drzwi wewnętrzne i odetnę wiatrołap i garaż powinno być jeszcze lepiej. Dodam, że mam sterownik pokojowy i widzę, że dużo daje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.11.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 U mnie stopnie trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 25.11.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 U mnie stopnie trzy Czy próbowałeś przy innych stopniach, jakie były różnice? Wiem że przy jedynce za często piec pracuje, ale przy trójce nie próbowałem ja mam na 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.11.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 I ja mam 2 , nie probowalam inaczej.Myslisz , ze warto ?Moim zdaniem piec bedzie za dlugo chodzil jesli nastawie na 3 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 25.11.2007 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 I ja mam 2 , nie probowalam inaczej. Myslisz , ze warto ? Moim zdaniem piec bedzie za dlugo chodzil jesli nastawie na 3 st. Nie wiem czy warto na razie nie będę próbował, umnie na dwójce piec chodzi średnio 7min (6-9min) i średnio pracuje co 40-50minut przy temperaturze na zewnątrz około 0 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.11.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Rozumiem , ze masz przerwe przepalania na 40 minut , tak? U mnie na 20 i wciaz boje sie , ze zagasnie Wiem wiem , on tam sobie przedmuchuje Moze wlasnie dlatego , ze mam przerwe 20 minut pali dosc duzo ? Wciaz zwalamy wine za zuzycie na nowy i duzy dom , ale ja sadze , ze mozna spalanie zmniejszyc. Jak uwazasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 25.11.2007 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Rozumiem , ze masz przerwe przepalania na 40 minut , tak? U mnie na 20 i wciaz boje sie , ze zagasnie Wiem wiem , on tam sobie przedmuchuje Moze wlasnie dlatego , ze mam przerwe 20 minut pali dosc duzo ? Wciaz zwalamy wine za zuzycie na nowy i duzy dom , ale ja sadze , ze mozna spalanie zmniejszyc. Jak uwazasz ? Czas przerwy też mam na 20 minut,tylko jak temperatura spadnie na piecu to włacza sie piec i podgrzewa temperaturę do zadanej temperatury i chodzi średnio 7minut, potem jak znowu temperatura spadnie na piecu to znowu się włącza piec i tak w kółko średnio wychodzi jak pisałem wcześniej 40-50minut, ale w miedzy czasie załapie się na dwa 20 minutowe tzw.czasy przerwy przepalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts