stanislaw42 18.11.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Kupilem w 2006 r. piec na eko-groszek z Galmetu 25kw na 140m2 i bojler 140litrow . Piec palil 1200kg na miesiac a temperatura 20 stopni.Ustawienia regulatora na dzien dziesiejszy.podawanie 5spowietrze 20 %tempetratura zadaniowa 45 stopniczas calkowania 80 sprzerwa min 40 sprzerwa max 225 swentylator przymknieta przyslona 80%przerwa w nadzorze 15 min Nie raz jestem przy nim i sprawdzam co sie dzieje .Spalanie jest dobre 90%.temperatura jest wyzsza niz jest ustawiona o 5 stopni?Przerwa w nadzorze jest ustawiona na 15 minut ale nigdy jeszcze piec tak dlugo nie byl w nadzorze wlaczal sie w tryp pracy po 12 minutach lub 10min. Nie wiem czy te parametry sa wlasciwe .Jeszcze jedno piec mam w pomieszczeniu gospodarczym w odleglosci ok. 20 metrow od domu.Zaizolowane rury w specjalnym styropianie i rurze kanalizacyjnej o przekroju 15 cm i taki gruby styropian i tam ida dwie rury plastykowe PEX o przekroju 22. Mam zawory teromostatyczne przy grzejnikach i sa ustawione na 3. Prosze zeby ktos sie ze mna skontaktowal jak ma taki sam piec lub regulator albo jakies informacje . e-mail [email protected][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts