panterka-23 18.11.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 mam straszny dylemat - Jasna podłoga ciemne dodatki czy ciemna podłoga jasne dodatki????? Wiem, że każda podloga sie brudzi itp. Na jednej bardziej widać na 2 mniej. Salon 37 metrów....jasna podloga czy ciemna? Czy n ciemnych panelach lub czymkolwiek nie bedzie widać każdego paproszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.11.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 przerabialem oba warianty. albo scierasz kurz z ciemnej podlogi, albo z ciemnych mebli. w nowym domu bedzie jasna podloga i ciemne dodatki. myslelismy o kombinacji jasne-jasne, ale nie bylo zgody co do tonacji no i jakosc mdlo sie robilo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weda 19.11.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 U mnie będzie ciemna podłoga i jasny wypoczynek. Sprzątać i tak trzeba i tak. Tak więc wybieram to co mi się bardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.11.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 U mnie też salon 37m za to z dużym oknem (380x240cm). Podłoga bedzie merbau -więc raczej ciemna. Meble jasne -beżowe lub ecru. Zobaczymy czy będę klęła bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.11.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 jasna podłoga, ciemne meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 19.11.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 u mnie miszmaszja mam w całym domu panele merbau, więc raczej ciemna, ale różnorodna kolorystycznie.. wygląda jaśniej niż myslałam, mam salon 37m2mam jasną kanapę, stolik, pod tv, regał - ciemnejasnobrązowe krzesła i stół mało, że podłoga wygląda jasniej niż myślałam, bardzo zdobi, mnie przypomina jesienne liście, to wcale nie brudzi się tak bardzo, czego oczekiwałam, raz nie myłam podłogi 2 tyg i było ok.. mąż wychodzi sobie zapalić na nieosłonięty taras i nie mam jeszcze podjazdu, więc wnosimy sporo błotka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 19.11.2007 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 novi_ana - wklej proszę zdjęcia swojej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcio i madzia 19.11.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 My będziemy chcieli mieć ciemniejszą podłogę coś a'la Jatoba Caracas(fot.poniżej)http://www.kahrs.com/SiteCollectionImages/Products/Jatoba_Caracas_1-strip_pop.jpgnatomiast komplet wypoczynkowy jasny(nie biały)(podobał nam się tu u jednego forumowicza taki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 19.11.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 fajna ta podłoga. Kto ma ciemna podłogę???????? Latacie z mopami po pare razy dziennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 19.11.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ...przerabiam obecnie ciemną podłogę... W przyszłym domu podłoga będzie zdecydowanie jasna, a do niej meble w kontraście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 20.11.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 a czy czerwonawe egzotyki (jatoba, merbau) to juz ciemne podlogi, czy ciemna to dopiero wenge?Co z nimi jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 20.11.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 wenge to przekleństwo, widac paprochy, u mnie nie widac za bardzo mokrych śladów, które widac za to na jasnych podłogachproducenci uwazają merbau, jatobę za ciemnew poprzednim mieszkaniu miałam dębinę przyciemnioną bejcą, ale to się nie sprawdza przez słońce, są różnice w kolorze przy oknachja myję podłogę rzadko, odkurzam raz w tygodniu, wstyd się przyznać,ale raz na 2 tyg, tylko, że wtedy na kolankach specjalną szmatą i płynem zdjęc nie mam, bo nie mam jeszcze cyfrówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 20.11.2007 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 zdania podzielone jednym słowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 20.11.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 U nas w salonie jest Jatoba ,podłoga jest dosc ciemna troszkie rozjasnilismy ja mebelkami koloru ekri .. http://img216.imageshack.us/img216/743/obraz015yy1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.11.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 u mnie salono- kuchnia i tu w kuchni- siwa podloga z grafitowa wysoka zabudową, zabudowa niska- buk lub jesion- jasne drewno i część z płytą grafitowa, bezowy granit. Salon podłoga bezowa i wypoczynek grafitowy lub siwy do tego stolik i komoda jesion lub buk i mozliwość różnych dodatków od łososia do pomarańczy czy bordo z ekri , takie tam marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.12.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 a my mamy parkiet jesionowy III klasy - pięknie wygląda, jasno-ciemne pasy, przypomina trochę plażę nad lazurowym morzem (zwłaszcza, ze ściany sa blękitne To teraz taka nietypowa podłoga - większość "rzuciła" się na egzotyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 13.12.2007 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 a my mamy parkiet jesionowy III klasy - pięknie wygląda, jasno-ciemne pasy, przypomina trochę plażę nad lazurowym morzem (zwłaszcza, ze ściany sa blękitne To teraz taka nietypowa podłoga - większość "rzuciła" się na egzotyki... A tu jesteście w błędzie. Pasiasty/Kolorowy jesion (II i III klasa), to obecnie najpopularniejsza podłoga z naszych rodzimych gatunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.12.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 o kurde, a tak nie chcieliśmy iść z "duchem czasu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 18.12.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ludziska rzuććcie jakieś zdjęcia swoich lub wymarzonych podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 07.03.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Up, moze ktos pokaże wnętrze z ciemną podlogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts