Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jasna podłoga czy ciemna???????

panterka-23

Recommended Posts

mam straszny dylemat - Jasna podłoga ciemne dodatki czy ciemna podłoga jasne dodatki?????

Wiem, że każda podloga sie brudzi itp. Na jednej bardziej widać na 2 mniej. Salon 37 metrów....jasna podloga czy ciemna? Czy n ciemnych panelach lub czymkolwiek nie bedzie widać każdego paproszka?

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie miszmasz

ja mam w całym domu panele merbau, więc raczej ciemna, ale różnorodna kolorystycznie.. wygląda jaśniej niż myslałam, mam salon 37m2

mam jasną kanapę, stolik, pod tv, regał - ciemne

jasnobrązowe krzesła i stół

mało, że podłoga wygląda jasniej niż myślałam, bardzo zdobi, mnie przypomina jesienne liście, to wcale nie brudzi się tak bardzo, czego oczekiwałam, raz nie myłam podłogi 2 tyg i było ok..

mąż wychodzi sobie zapalić na nieosłonięty taras i nie mam jeszcze podjazdu, więc wnosimy sporo błotka:)

wenge to przekleństwo, widac paprochy, u mnie nie widac za bardzo mokrych śladów, które widac za to na jasnych podłogach

producenci uwazają merbau, jatobę za ciemne

w poprzednim mieszkaniu miałam dębinę przyciemnioną bejcą, ale to się nie sprawdza przez słońce, są różnice w kolorze przy oknach

ja myję podłogę rzadko, odkurzam raz w tygodniu, wstyd się przyznać,ale raz na 2 tyg, tylko, że wtedy na kolankach specjalną szmatą i płynem

zdjęc nie mam, bo nie mam jeszcze cyfrówki:)

u mnie salono- kuchnia i tu w kuchni- siwa podloga z grafitowa wysoka zabudową, zabudowa niska- buk lub jesion- jasne drewno i część z płytą grafitowa, bezowy granit. Salon podłoga bezowa i wypoczynek grafitowy lub siwy do tego stolik i komoda jesion lub buk i mozliwość różnych dodatków od łososia do pomarańczy czy bordo z ekri , takie tam marzenia.

• 4 weeks później...
a my mamy parkiet jesionowy III klasy - pięknie wygląda, jasno-ciemne pasy, przypomina trochę plażę nad lazurowym morzem (zwłaszcza, ze ściany sa blękitne ;-)

To teraz taka nietypowa podłoga - większość "rzuciła" się na egzotyki...

A tu jesteście w błędzie. :p Pasiasty/Kolorowy jesion (II i III klasa), to obecnie najpopularniejsza podłoga z naszych rodzimych gatunków. :)

• 2 years później...